lördag 24 september 2011

just nu dansar vi helst till den här:

... för det är fascinerande att se Beyonce gestalta feministisk gummitarzan - bendyberta!
det ser ju helt sjukt ut när hon dansar... men låten rockar!

Picasso in action!

för ett tag sedan flyttade min mamma och idag spenderade jag eftermiddagen med att hjälpa henne att få hallen ommålad.

idag har verkligen varit en pappadag för vilden och själv har jag knappt ett röken av honom, men å andra sidan tog jag hunden och gick en promenad på tu man hand, något jag aldrig har en möjlighet till nu för tiden.

framåt kvällen kom vilden med pappa förbi mormor med pizza och det blev en lyckad och produktiv kväll. det kändes skönt att kunna hjälpa till och i morgon skall jag infinna mig för sista touchen (och lite annat smått och gott).

nu kallar mammaplikten och nattning av en övertrött vilde...

.. och sedan julkort och lite "true blood".

fredag 23 september 2011

dagens vilde...


... tog sig en promenad i fina höstoverallen,
trots att det har varit lite av en "tröttdag"...
... men så tog vi en cruising i nya bilstolen och det rockade...
... fast det är klart, man undrade ju lite vart resan skulle sluta!
idag har vilden på sig:
overall från Reflex
mysdress från Reflex
mössa från Reflex

japp, det blev samma från topp till tå, men fin é han!

varje uppgift kommer med en prövning

det såg så himla bra ut, varför kunde det inte bara få fortsätta göra det?

jag hade gjort klart mallen för julkorten efter två kvällars pillande med prototyper och det blev verkligen över förväntan. så taggad till tänderna kuskade jag och vilden in till stan för inköp av material i färgerna som vildens pappa slutligen valt.

så här ser jag ut två månader om året!
jag hade ritat upp dubbla mallar på ett A4 för att vara lite smart och kopiera över det på alla färgade papper, men när jag kom till biblioteket var det naturligtvis stängt (eftersom ALLT stänger tidigt i Pensionärsville!). jag trampade över till det enda öppna, Hemköp, för att kolla om de hade en kopiator i förbutiken och ja, faktiskt...
trots att det var långa köer i alla kassor fick jag hjälp, bara för att inse att pappret var för tjock och fastnade i kopiatorn. i helgen kommer jag att få sitta och för hand måla upp mallar till varenda julkort, vilket kommer ta FOREVER, men det kanske ändå kommer gå fortare än att få kopiatorn att må som den ska igen...

DIE FUCKER!!!

jag hade förstått om vi inte hade tagit ut soporna varje dag, men det gör vi! jag hade förstått om vi haft drivor med disk, men det har vi inte! jag hade förstått om vi haft gammal mat liggande, men det har vi inte heller!

jag tycker det är perverst jävla äckligt med bananflugor och nu har vi haft problem med dem en vecka. jag kryper snart ur mitt eget skinn, gaahhhh! jag vet att de är helt ofarliga och jag vet att det inte har något med renlighet att göra, men jag förknippar det ändå med det och jag får PANIK! det är inte så mycket, men för mig räcker det med EN satans bananflugskräk för att jag ska bli galen.

hittills har jag tagit följande åtgärder:

  • lock till soptunna i kök
  • helt ny pedalhink i badrum
  • all frukt och grönt i kylskåp slängt
  • kalkosanmarinad i alla vaskar
ingen framgång. 

nu ska jag övergå till operation "die-flie", nästa steg i försöket att utrota fanskapen. nu ska jag genomföra följande:

  • slänga alla blommor
  • slänga ALLT i kylskåpet
  • montera isär hela vasken
  • placera ut bananflugsfälla 2.0

jag hittade ett recept på någon form av fälla som jag är mer än villig att prova...



... om inte detta fungerar blir nästa steg att jaga dem med hårspray och en tändare!


torsdag 22 september 2011

nu är det inte så roligt!

det här är en dag som definitivt inte kommer gå till historien som extraordinär, den har bara flutit ut till en grå massa och nu är den snart slut.

jag hade storslagna planer på vad som skulle göras idag och jag påbörjade en del, men ingenting har blivit slutfört. det är så här när man är en humörsperson som jag, man styrs av impulser och när de blåser över tappar man suget och ingenting blir gjort.

det har varit en tuff vecka och det börjar kännas, jag känner mig sliten, trött och har svårt att hitta motivationen till det mesta. vilden har haft det väldigt svårt med sin tandbristning, det har varit idel stora tårar, hjärtskärande skrik, sömnlösa kvällar och nätter. han har inte accepterat att jag har rört mig två meter ifrån honom och har helst velat bli buren överallt, han har inte velat somna i sin säng som vanligt utan har fått ligga i min famn tills han slocknat av utmattning.

jag såg idag att huden är helt svampig och att de små risgrynen nästan är helt framme, så det kanske blir det bättre inom några dagar..
vildens pappa frågade mig om det kommer vara så här varje gång han ska få en ny tand, jag sa att det inte behöver vara så, men faktum är att jag inte har en aning.

jag läste ju aldrig de där barnböckerna... som jag kanske skulle gjort.

jag önskar verkligen att det är som jag sa, att det inte behöver vara så här varje gång, vilden har haft en riktig shitvecka! och när han mår dåligt och har en shitvecka, så har jag det också!
          

typiskt!

KLICK!!!

jag hade varit vaken 30 minuter sen  låste sig skuldran, nu för tiden kan man inte ens sträcka sig på morgonen utan att riskera att drabbas av diverse krämpor...

och jag som har tokmycket att göra och 0 hustomtar!

onsdag 21 september 2011

tips från coachen!

det är inte vad som helst som fungerar att använda på vildens överkänsliga hud eftersom han lätt får eksem (en fantastisk egenskap som garanterat är nedärvd från moi!), han måste dock smörjas med mjukgörande flera gånger om dagen, enligt il dottore, annars får han nästan sprickor i huden av torrhet.

ett märke som jag tycker är helt klart kanonbra är Estelle & Thild´s baby och barn-kollektion som jag varmt kan rekommendera.


produkterna är parfym- och parabenfria, ekologiska, organiska, allergitestade, INTE djurtestade (viktigt för mig), hudkrämen går in fort i huden och blir inte så där flottig som andra jag testat har blivit.
jag kan väl tycka att de är lite dyra, men faktiskt värda det. 

sen finns det ju alltid kryphål...

märket finns att köpa på många ställen t.ex. på Kicks och Åhléns, men är betydligt billigare på Apotek Hjärtats kedja och vill man få mycket för pengarna kommer snart julens presentförpackning som brukar vara extra prisvärd (köper jag!). produkterna håller 6 månader EFTER man öppnat dem, så det kan vara värt att köpa fler.

todo-listan bara växer..

under de senaste veckorna har jag lyckats samla på mig en gedigen lista på saker som måste göras, sådana där saker som är skitråkiga och där man (eller jag) kan hitta tusen andra aktiviteter som är bra mycket intressantare.

nu har jag skrivit en lista eftersom jag gick och funderade på det och bara blev stressad. förhoppningen är att den ska minska och inte öka under en överskådlig framtid.

... städa balkongen, skura under vasken, sätta upp hylla i vildens rum, montera lås på kökslådor, skura alla utekrukor och ta upp dem på vinden, putsa fönster, fotografera barnvagnen, lägga ut annons på blocket...

det sistnämnda får jag nog göra först eftersom det är förutsättningen för en ny åkpåse och overall.
det känns som om listan är oändlig och som vanligt hittar jag en ursäkt att göra något annat, som att åka och köpa massa nya städprodukter (så det blir lite roligare att ta tag i allt dödstråkigt!).

så det ska jag göra, åka och köpa props för värsta höstsaneringen (som jag vet kommer att ta en vecka att bli klar med), men första måste jag ut med hunden och sen till öppna förskolan. vilden behöver träffa lite andra barn idag eftersom vi inte gick på hans rytmik igår. jag hade gjort i ordning allt och vi var på väg igår morse, men situationen gick från svajig till katastrof på två minuter. vilden har mått skit under den senaste veckan och allt är de två små risgrynens fel, jag ser dem ligga precis under huden och de kikar väl fram vilken dag som helst. fram till dess får det vara gråtigt, gnälligt och extra kramigt...

tisdag 20 september 2011

HJÄLP! mottages tacksamt..

när man tror att det som behövs är införskaffat och det inte kan behövas något mer, så slår det till IIIIGGGEEENNN!!

vi har ingen riktig åkpåse. vi har en variant som slutar på hälften, jag gissar på att det är en sommarmodell, och som inte alls funkar nu när hösten är på ingång. vi ska dessutom bara ha sulkyn framme nu och då får vi se till att den är gosig och ombonad (jag har i alla fall lagt dit en fäll redan, alltid något att börja med).

när det gäller åkpåsar finns här ännu en uppsjö av produkter som alla framhäver sig som BÄST, men vilka är det då? på riktigt! det är inte så lätt att veta, när man inte vet vad man letar efter...

jag har alltid tyckt så synd om de där barnen som hjälplöst är tvingade in i butiker med sina hjärndöda morsor mitt i vintern! inte för att det är vinter utan för att mammorna är så upptagna med vad det nu är som är så viktigt, att de helt kopplar bort hur deras barn illvrålar och ser ut som en korv i en Pölseman-reklam?! ungarna håller på att bli levande kokta när de sitter i sina vagnar med full arktismundering i 25-30 grader värme, men de där kärringarna tar inte ens av dem mössorna, än mindre overall, åkpåse eller åtminstone vantarna. jag kan verkligen bli förbannad, det blev jag även pre-vilde, men jag kan tänka mig att jag säkert kommer bli ännu mer medveten om det nu..

jag vill inte bli en kokalevandebebis-morsa, så jag funderar på hur det går att undvika (förutom det helt uppenbara som att ta av vilden pälsmössan inomhus!). kan det vara en bra idé att satsa på en ordentlig åkpåse som funkar som en sovsäck och inte ha så mycket på honom under (skippa overall)? han brukar ju alltid sova ganska mycket när vi är ute och då kan jag ju öppna den när man går in någonstans så han inte blir så varm?!
jag har en fundering på någon av dessa, de kostar lite, men de går att förstora så de kan användas upp till ungefär 4-5 års åldern.

Voksi Urban i svart eller brun
eller kanske...

7 AM Enfant Evolution i svart eller brun

en förvirrad förstagångsmorsa tar tacksamt emot erfarenheter,goda råd eller andra förslag i kommentarsfältet angående ovannämnda problem!

OCD-varning och kursfall i finanserna!

uttrycket "understatement of a lifetime" är den enda etikett jag kan sätta på mina klagomål över hur dyrt det är med barn. det är tur att vilden är det bästa som finns...

det bästa som finns ja, jag har inte alls blivit vad jag hade tänkt mig. jag skulle bli en cool morsa, en som är insatt och "fattar grejen", en som håller en kall distans och inte frågar för mycket.

jag lipar för allt fantastiskt som vilden gör, jag är total teknofob och kommer aldrig att förstå den utvecklingen. jag kommer korsförhöra, jag kommer inte kunna låta bli...

jag har hört att det aldrig blir bättre, att det alltid kommer vara så här, att det hör till hela föräldrakonceptet...


dyra ungar...
jag trodde i min enfald att det skulle vara möjligt att sprida kostnaderna lite, saliga äro de okunniga... åtminstone trodde jag inte att jag skulle få ett barn som växte explosionsartat, men det fick jag tydligen och det är bara att gilla läget (fast jag vill ha honom som bebiskille ALLTID).
sagt och gjort så fick vi ge oss ut för att skaffa en ny bilstol till vilden eftersom babyskyddet hade blivit så trång att han inte längre kunde pressa ner skuldrorna ordentligt mot stolsryggen.

det där med bilstolar är ju en jävla djungel, man är ju helt utelämnad att kunna bli hur blåst som helst. vildens pappa hade hittat ett erbjudande på en billig stol, men den kändes inte bra när vi väl var och tittade på den.
min filosofi när man inte vet ett smack är att köra på bäst i test, mest sålda och extra säkerhetsgrunkor, så det gjorde vi och det blev samma märke som vi har på barnvagn och babyskyddet:

Maxi Cosi mobi blev det, i denna färg
och i ett smutsavvisande material.

vi har dessutom under veckan insett att vilden använder sin lära gå-stol som lära gå-vagn vilket tyvärr leder till att han ständigt faller platt eftersom han står alldeles för långt ifrån. det är helt sjukt, DET SKA INTE GÅ SÅ HÄR FORT!!!
eftersom Toys´r us ligger vägg i vägg med bilstolsaffären passade jag på att släntra in där och införskaffade en gå-vagn så vi kunde ställa undan stolen på vinden.

när propellen snurrade blinkade lampor i olika mönster.
Tigger pratade och spelade musik

det var spännande att försöka gå själv..

... men när det blev lite svajigt var det skönt att få lite hjälp!

idag har vilden på sig:
stickad tröja från Kappahl
strumpbyxor från Kappahl
mockasiner från Melton

måndag 19 september 2011

att uppfylla önskningar...

jag har en stark känsla av att åsikter hemma hos oss inte riktigt rör sig i samma riktning..

... det är bara en känsla!

Vildens mamma vill att tomten ska ge vilden:
  • Duplo´s stora zoo
  • Brio´s stora svarta tax
  • mysdress från Vossatassar
  • Fisher Price bilgarage

Vilden vill att tomten ska komma med:
  • plastförpackningar som prasslar
  • alla typer av tvättlappar
  • majskrokar
  • julklappspapper


mammans trollerilåda 4

lektion 4: hantera krissituationer
när något oförutsagt händer är det viktigt att tänka - hur kan detta gynna mig?

i händelse av en kris är det också särskilt viktigt att vara snabbtänkt och våga tro på sina lösningar!

jaha, vad gör vi nu´rå...

är det bara jag som upplever att det är väldigt mycket wannabeasupersinger-program på tv just nu?!

Idol, true talent, the voice..

jag säger samma sak till mig själv varje år, jag ska INTE sitta och lyssna när övervintrade hippies gör ett sista försök att slå igenom eller 16-åringar som wailar i fel tonart så mina glasögon håller på att krackelera eller de där som sjunger fel text med en röst som bara en mor kan älska...

varför älskar man (jag) förnedringstv? vildens pappa mår dåligt hela vägen in i själen och vill inte ens se på det eller så kanske det är för att det ofta låter för jävligt. har folk grymt bra självdistans eller fruktansvärt dålig självinsikt?

så vad gör jag då...
jo, jag sitter ju så klart och tittar... och tycker... och skrattar... och blir passionerat engagerad i vilka som ska gå vidare... och inser att, näe, det händer inte roligare saker i mitt liv som småbarnsförälder!

så jag tänker fortsätta mitt åsiktskräkeri i frågan "sångfåglarnas" vara eller icke vara i Idol och vad jag hittills har kommit fram till är att de kan skicka hem den där jäkla Mr Pitepalt som de envist håller fast vid! ja, han kanske kan sjunga, men han verkar helt borta med obefintlig social begåvning. ska han bli något slags försöksprojekt, eller vad är tanken?! nej, blä, ut med den, det är så många som vill ha chansen!

saker förändras verkligen i ens tillvaro, för 10 år sedan hade Idol på en fredagkväll bara varit aktuell i händelse av dubbelsidig lunginflammation. idag känns det som att utgång efter en hel veckas ös bara blir aktuellt den dagen någon uppfunnit ett funktionellt och smidigt kaffedropp och vitaminer som injiceras rakt in i hjärnan...

söndag 18 september 2011

dagens vilde...

... har ju som sagt varit sjuk torsdag, fredag och halva lördag, men därefter har det mest varit vila för att återhämta sig. vi var lite tveksamma till om vi skulle gå på simskolan, men vilden själv var ju jättepigg och rastlös så vi åkte dit.
nu vill vilden visa hur ett första dyk ska se ut:


tänk vad man måste ställa upp och göra för att få tillbaka sin stulna fisk...
 kan man få lite stående ovationer!!!!

grönt är oskönt!

nu är jag så jäkla trött på växter att jag spyr, nu åker skiten UT!

i våras var jag i blomsterhandeln och köpte en hel uppsättning med krukor och gröna bladväxter till fönstren i vardagsrummet. det har inte gått att ha några blommande växter där eftersom det blir stekvarmt och allt dör, men dessa skulle minsann inte dö (enligt kunnig personal)!
dyra var de och suckulenter hette de, tror jag.

och nu är de döende...

och bananflugsinfestiserade....

och jag har lyckats med det omöjliga.

NU är det nock och ingenting levande, förutom familjemedlemmar på två alt. fyra ben, är i framtiden välkomna innanför dessa dörrar.

bananflugssuckulenterna får bytas ut mot en iögonfallande, maffig "centerpiece", jag får väl ge mig ut på jakt...