lördag 13 augusti 2011

dagens vilde!

jag glömde helt av... redan....
jag har fått frågan om jag kan skriva vad vilden har på sig och det kan jag naturligtvis (dom gångerna jag kommer ihåg det iaf)!



idag har vilden på sig:
hängslebyxor från Baby Gap
T-shirt från United colors of Benetton
hatt från HM

vi älskar lördagar för att...

... moster kommer på blixtvisit från Stockholm...

... och för första gången får man upptäcka en gräsmatta.

... man får gå på grillkalas hos vänner...

... och det är riktigt roligt!

dagens ps:

vilden har officiellt mer hår än pappa, igen!

dagens pappa...

... blev lite trött på monitoransvaret och kom på hur man bäst kombinerar nytta med nöje!


fyrkantig tillvaro?

om du inte vet vad du ska göra av din lördag trots att solen skiner, kan du alltid ägna fem minuter åt det här:

fredag 12 augusti 2011

vem är jag och vilka är dem?

det spelar ingen roll hur förbannad jag kan bli på min familj, i slutet kommer vi ändå att vara vänner och skulle det komma någon eller något utifrån som hotade dem är jag av riktig gudfadernmaterial, jag är inte den förlåtande typen. jag vet det och jag kan leva med det!

den senaste tiden har jag upprepade gånger läst artiklar i tidningen som fått mig att fundera på hur människor som faller offer, direkt eller indirekt, kan gå vidare... igår läste jag detta i Aftonbladet:



en tvååring är medveten,men kan inte förstå, en tvååring vill försöka vara duktig och hjälpa till, en tvååring har ungefär skostorlek 23, så pluttiga är dom...

inte ens om jag verkligen försökte skulle jag kunna förstå hur föräldrar kan förlåta våldsmän (eller kvinnor) som utsatt deras barn för övergrepp eller t.o.m haft ihjäl dem?! jag tycker ständigt jag läser om hur föräldrar följt rättegången, för att sedan säga till media att dom är besvikna över domen -BESVIKNA, URSÄKTA!!! det är förvisso så att alla sörjer på sitt sätt, dom kanske är bättre människor än jag ens kan drömma om att bli, men besviken är det sista ordvalet jag hade brukat!
jag hade aldrig klarat att sitta i en rättsal med en parasit som ålar sig som en mask, med en advokat som ska försöka få dem friade med en förljugen sanning. enda anledningen till att jag hade varit där hade varit för att planera min vendetta. ett låååååångt fängelsestraff hade varit det enda som kunnat rädda våldsmannen om det varit min pojk, åtminstone för stunden!

men det är lätt att säga när man sitter här, jag kanske hade blivit helt förlamad?! jag vill inte tro det om mig själv...
usch, vill inte tänka på det mer, fan vad hemskt att barn ska behöva utsättas för såna här fruktansvärda saker i Sverige, idag, 2011... vilka jävla sadistsvin det finns!


kraftmätning...

nu har det pågått i sju (7!) timmar och vem av oss som är mest envis är inte avgjort ännu...

vilden vaknade vid 04 och sen var det disco... trodde han!
han har varit sån några nätter, vaknat och vägrat somna om. han är på ett förvånansvärt bra humör trots allt, men sova - NEJ!

det är märkvärdigt hur snabbt han vänjer sig vid saker och hur svårt det är att ändra på dem sen. i natt blev jag tvungen att ta upp honom från sin säng (eftersom blöjan hamnat på sniskan och läckt) och lägga honom bredvid mig och det var precis som att han tolkade det som att det var färdigt med sömnen och hög tid för lek, för det var fan vad han for runt. ja, jag hade väl kunnat gå den asjobbiga vägen och ställt mig och bäddat om hela hans säng klockan fem i morse, men nej, det gick fetbort eftersom Jimmy sov och dessutom var jag under latmaskattack...

blev väckt av en liten hand som KLÖSTE mig i ansiktet efter att ha sovit ungefär 45 minuter, men jag låg kvar i sängen med honom i säkert en halvtimme, jag pallade bara inte att gå upp!

nu är ögonen blodsprängda på honom, men efter att åter igen försökt få vilden att sova en stund, något som slutade i fiasko, kan jag bara hoppas på att han somnar på promenaden om inte jag ska få fredagskvällen from hell! ja, ja, grabben är glad och ler HELA tiden än så länge, så jag njuter... än så länge, för jag kan ju inte göra annat när det finns någon som blir SÅ glad varje gång jag ser på honom!

vem som ger upp sin ståndpunkt först återstår att se, kampen fortsätter...

vildens.. eller mina... eller kanske bådas!



Krokodil med smil!

det kan vara riktigt tråkigt att vara en vilde i en spjälsäng och därför bestämde vi oss för att pimpa den lite...
det var inte så lätt, men till slut hittade vi den här från Fisher price på Babyland som visade sig vara väldigt spännande:


torsdag 11 augusti 2011

back to the 70´s...

när jag surfade runt i etern fick jag syn på Lindex senaste kollektion California Denim med Reese Witherspoon som frontfigur. det är inte ofta jag rekommenderar kläder som inte är till små vildar, men detta är riktigt i min smak och Lindex brukar inte vara speciellt dyra vilket gör det ännu bättre. här är lite hur det kommer se ut i höst, resten kommer visas på www.lindex.com:


ok, jag kan nog leva utan den röda klänningen, men annars är det fritt val...


dagens vilde...

... har idag haft myror i brallan...






... MEN han tycker ändå det är bättre än att ha eld i baken!


Martha Stewart - eller inte!

förr var sex ett bra nummer, men innebörden har gjort ett tvärt kast i en helt klart negativ riktning!

vilden gjorde entré för dagen redan vid sexsnåret denna morgon, hans pappa hade inte ens hunnit gå till jobbet, honom hittade jag utslagen på soffan? när jag gick upp för att preppa lite mat.
uuuuäääähhh, mina ögon blöder...

dagen började med att vilden sveper sin första kopp kaffe, min kopp kaffe! hela sidan på vår nya soffa dränkt och vardagsrumsgolvet förvandlades till Donau, fy fan, det var bara att börja torka.
efter det sket jag i att försöka sitta ner för att inta morgonkaffet i frid och började göra sådant som jag egentligen redan skulle gjort, för flera dagar sedan!
innan klockan hunnit bli nio hade jag dammsugit lägenheten, dragit av alla sängkläder och slängt dem i tvättmaskinen, dammsugit av sängen och bäddat rent, diskat, gett vilden mat och lagt honom för en förmiddagslur. jag hoppas detta räknas till krediten på karmakontot, för städning är ungefär lika roligt som cancer... nu sitter jag i soffan, utslaget och laddar för att orka gå på promenad, mitt batteri är TRASIGT, skulle behöva ett kaffedropp idag - det går inte att vakna!

har tagit fram en anteckningsbok och tänkte börja skissa på årets julkort. jag har en idé om hur jag vill att de ska se ut, men det är inte alltid samma sak som att det skulle vara genomförbart! vi får se om jag kan få ihop det, vet bara att det är läge att börja om jag inte ska stressa ihjäl mig -not a fan av stress!


onsdag 10 augusti 2011

tips från coachen!

för alla er som inte listat ut det ännu kan jag informera om att det kommer bli en skön höst för alla oss Marvelnördar. vi kan se fram emot gamla bekantskaper i nya filmer. jag väntar fortfarande på wonderwoman dock, men hon är på G. snart är hela gänget som ska bli The Avengers presenterade och då smäller det!




GRYYYMMMT!!

just nu dansar vi helst till den här:

... för som sagt vi ÄLSKAR ju ballonger, både jag och vilden! och ni som inte redan gör det kanske börjar efter att ha lyssnat lite på Nena:


99 luftballons (med helium)

vilden har lagt sig till med sitt första beroende, en gen han ärvt av sin mor, och lite otippat ÄLSKAR han... heliumballonger!
nu vill jag bara poängtera här att inandning av helium som underhållning på fest är förbehållet hans mamma (mmm, det har hänt!), han nöjer sig med att boxa på den.
känns skönt att veta vad vi ska dekorera med på hans kalas och att det finns en partyaffär i närheten med MASSOR av olika ballonger!





oavsett vad vi gör är det inte aktuellt att lägga ifrån sig Buzz Lightyear!


tisdag 9 augusti 2011

veckans wtf!

... har folk emot kastrering? här är argumentet till varför kastrering inte alltid är av ondo! jag undrar vad den här rubbade idioten har för självbild? han gör uppenbarligen inte detta av religiösa skäl eftersom han har fler fruntimmer än fingrar, tror han att det är hans jobb att populera hela Europa?

och vad är det för korkade kvinnor, man skäms ju över att vara av samma kön, också idioter! han kanske har som framtidsvision att hålla bidragstagandet uppe i England... stackars barn, vilket arv att bära på!

KRÄK!


en doktor kanske?

vaknade i morse och det kändes som att någon hade slängt bensin i ögonen på mig!

i ett par dagar har det varit på gång, men som vanligt har jag försökt att bara ignorera det - hmmm, baaad choice! nu har jag blivit irriterat röd runt ögonen, det svider och kliar... har ingen aning om vad det beror på, har aldrig haft något liknande, men jag vet att det är jävligt oskönt!
det kan vara läge att uppsöka min läkare, men det brukar gå på dan att få en tid där så jag måste synka med vildens pappa innan jag ringer..

jag provade att slänga på lite mildisonsalva för att kolla om det hjälpte, men det vete fasen. ja, jag vet att man inte ska ha kortison runt ögonen, men i nuläget kan det inte bli värre - TRO MIG!!!

AAAAHHHH, IT BURNS, IT BURNS......

Släng iväg ett SMS!

uuuääähhhh, jag får ont i hela kroppen och det går inte att greppa, den där svältkatastrofen i östafrika är verkligen av gigantiska proportioner.


bilderna på alla döende barn känns ofattbara, råa, nakna och rakt i ansiktet. nu ska jag vara föräldraledig en timme för barnen på afrikas horn, inte för att jag kan utan för att jag vill, är tvungen och för att det är min förbannade plikt som världsmedborgare att göra något, det JAG kan.

jag kan sitta hemma och fundera på morgondagens kläd- och matval till vilden, jag kan sitta och tänka på hur skönt det är att se honom le när han far rundor i sin gåstol eller när han ska ha sin nästa vaccination... och sen ser jag den där mamman som desperat försöker tvätta sitt utmärglade barn, en måltid från döden, och jag får perspektiv..

även om jag inte kan förstå så kan jag ändå när jag ser bilderna känna av alla de drömmar jag har för mitt eget barn, där det elementära är en självklarhet i min verklighet, det självklara elementära som är det enda den mamman med miljoner andra mammor kan hoppas på. vad gör mig så annorlunda från dem, är det inte bara omständigheterna, står dem inte bara lite längre ner i samma hål, som Afzelius sa?  jag undrar vad de skulle drömma om för sina barn? jag undrar hur de orkar kämpa, är det hopp, tro eller ren instinkt? sådant undrar en bortskämd västlänning som jag... för nej, jag kan ALDRIG greppa det grymma lidande de går igenom i samma ögonblick som detta skrivs!

så det kan tyckas att en timlön är futtigt i det stora hela, men om alla gör det...

måndag 8 augusti 2011

dagens vilde...

 ... har haft en lång dag och somnade mitt i middagen!


allt och inget...

har varit bloggbefriad några dagar för att ladda batterierna och spendera tiden med familj och vänner. har hälsat på min syster som fyllt år, några arbetskamrater som jag inte sett sen början av december och haft ett litet födelsedagsbarn på besök.

vet ni vad ödes ironi är - när man förra veckan vinner 20000 och att vildens pappa denna vecka kommer hem och säger att företaget konkat! helt sjukt...

idag fortsatte strävan efter det perfekta leendet med ett tandläkarbesök som slutade med att jag ska tillbaka om drygt en vecka för att göra klart, har börjat deala med min tandläkare om att byta ut fyllningen i underkäken och verkar nå en kompromiss. jag har haft jordens tandläkarskräck och har sagt att om inte hon gör det så skiter jag i det eftersom jag bara känner mig trygg med henne, av någon anledning har dock jag lyckats hitta den mest konservative tandläkaren på denna sida solen?! tandfyllningsdiskussionen lär fortsätta nästa besök.