lördag 6 augusti 2011

traditioner ska föras vidare...

innan vi fick barn kunde vi besluta oss för att låsa in oss på fredagen, dra fram skumgummimadrasser på vardagsrumsgolvet, ladda med hämtmat, dricka och godda för att sen plöja igenom några säsonger av en grym serie. under en hel helg låg vi där på madrasserna och åt, sov och gick bara ut för att rasta hunden eller hämta mer mat.

those days are gone, som dom sjunger i låten och jag tror aldrig att vi kommer att uppleva det igen så som det var - sorgligt...
nuförtiden går allt så jäkla fort att jag inte riktigt har saknat det och har jag tiden över så inte fan vill jag spendera den på en madrass och titta på tv, då vill jag spendera den i sängen med att sova.
men NU saknar jag den, nu när vi har hittat en serie som verkar rocka och man måste vara vuxen och stänga av för att gå och lägga sig för att inte vara ett vandrande lik när vilden vaknar (för att ALDRIG somna om igen!).

då längtar jag tillbaka lite grann (för det är speciellt) och tar beslutet att i framtiden när vilden blir lite större ska vi ha maraton tillsammans, fast med tecknat för det älskar jag också! jag tänker aldrig bli en sån där tråkförälder som fyrkantigt ska kväva mitt barnasinne och aldrig campa i vardagsrummet eller bygga fort i garderoben, jag är inte så mogen att jag kan låta bli!

jag längtar tills vilden är så stor att vi kan ha sådana helger och fram till dess tänker jag sörja dem som var och nöja mig med fjuttiga två avsnitt per kväll i mån av tid!

games of thrones heter serien, kolla in den!                                                                                             

fredag 5 augusti 2011

3 kalla fakta om vildens mamma och...

- DRÖMJOBBEN!

  1. när alla andra ville vara Maverick i Top Gun, ville hon vara snubben som viftar med pinnar på landningsbanan.
  2. i yngre tonåren ville hon bli lastbilschaufför, något hon släppte efter att ha tvingats balansera däck på en bilverkstad i två veckor.
  3. hon skulle bli jägmästare, men redan första lektionen sköt hon sönder hela axeln med en älgstudsare, sen var den karriärsambitionen historia.
fråga inte!

det ser ut att bli ljusare...

folk som uttalar sig fast de egentligen inte har en aning... känns det igen?!

för ett tag sedan var jag och skulle köpa glass, över disk, och på andra sidan står en kille och tittar på mig:
- är den och den glassen nötfri?
- mmm, jag kan fråga.
killen vänder sig om till en annan snubbe som står vid kassan, får ett nej och vänder sig till mig.
- nej. (ok, tror han att jag är döv?)
- är hallon-chokladen nötfri?
- .......jaaaa....
- är du säker på det?
- ......mmmmm....
- ok, då tar jag melon du!

när jag var gravid var jag hos frisören och frågade om det fanns någon färg jag kunde använda som var säker. jag fick till svar att det NOG inte BORDE vara någon fara...
needless to say att jag sket i att färga håret baserat på det svaret!
varför uttalar sig folk, är dom för lata för att ta reda på saker eller vad fan?

nu är jag inte gravid längre, men har fortfarande inte fixat håret och det börjar likna en katastrof...

jag har förmodligen haft alla tänkbara hårfärger inklusive kinessvart, ferrarirött och lilametallic, men jag har ALDRIG provat att vara blond, det kanske är toksnyggt? eller så ser jag beige ut, har ju inte direkt gyllenbrun ton i huden efter en sommar av isolering i lägenheten!
nu när håret nästan är tillbaka i original så kanske det är dags att go Marilyn eller kanske Sienna Millerlook (kan ju testa åtminstone):

det kan i alla fall inte fortsätta i denna riktningen, när håret har växt tillräckligt för att kunna eliminera alla spår av tidigare färgning måste det ske en åtgärd. måste vara försiktig med valet av ton bara... har ingen lust att bli en klon av Labans lillasyster efter salongsbesöket!

kanske man kan få ett svar så småningom, har blondiner roligare eller?

torsdag 4 augusti 2011

tips från coachen!

för alla er som tycker att popcorn är trist, men ett nyttigare alternativ än chips och ostbågar, så har jag hittat ett sätt att hotta upp dem på från Kernel seasons:


popcornkryddan finns i en rad olika smaker och funkar att använda även på pasta, hamburgare, pizza etc, jag älskar barbecue med smält smör... fast det är klart, slimkonceptet faller ju - men gött é de! 
ni hittar dem på t.ex. Ica Maxi.

just nu dansar vi helst till den här:

... för när man som jag ÄLSKAR elgitarr, rock och klassisk musik så kan detta bara bli det bästa av två världar! Scorpions kanske är a blast from the past, men fan vilken grym musik dom har gjort och live dessutom... och bara för att det finns så mycket att välja på, så dansar vi till två låtar!!




ibland önskar jag att jag hade en tidsmaskin....

somliga ringer billigare än andra!

gräsänka!
kolla på en bra film, göra manikyr, sova, njuta av tystnaden... nej!
städa, tvätta, sortera alla papper som svämmar över i skåpet, uppdatera vildens böcker bla, bla, bla unt så veiter!

idag var jag piskad att åka och införskaffa ett spjälsängsskydd, fan va dyrt allt ska vara! man kan klent räkna med att bli fetblåst om det står gravid, baby, barn eller minderårig före själva produktnamnet. helst ska det inte stå på förpackningen överhuvudtaget att den på något sätt är kontrollerat fri från gifter eller dylikt och därmed kan förvaras i NÄRHETEN av barn, för då är man rökt (för att uttrycka mig rumsrent).

i min naiva tro att mitt barn skulle göra en kovändning och inte klättra och sparka på allt köpte jag inget skydd (förmodligen för att jag redan då jag borde köpt det tyckte det var ockerdyrt!), men efter att jag träffats av upplysningens ljus fick jag alltså punga ut med 329 SPÄNN! känns som att jag kommer hålla den där jäkla affären med flinande expedit ansvarig om ungen nu trots det här FANTASTISKA skyddet fastnar med benen till höger och vänster, ja, ja, vilden har redan börjat dunka huvudet? och övriga kroppsdelar? i spjälen så det BORDE inte kunna bli värre...

en positiv sak iaf var att vilden (med lite hjälp av den numera ansvarsfulla prospjälskyddsmorsan) hittade grymmaste prylen i en av affärens fyndlådor (som kan vara riktigt bra) - hans första mobiltelefon, med ljudsignal och allt! något säger mig att det är första och enda gången det barnet kommer nöja sig med en mobil för 50 kronor...

skallra, prasselbok och mobil som ska ligga i knät och kan fästas
runt babyskyddet i bilen, perfekt när man är ute och åker!

onsdag 3 augusti 2011

dagens vilde...

... tittar på fotboll med pappa och säger - HEJA DI BLÅE!!

saker man inte kan köpa för pengar...

DEL 3: HJÄRNCELLER


när du har bränt dem så har du bränt dem och bränner du för många så är du bortom all räddning!

jag tycker det är helt ok med skönhetsoperationer om det får en att må bra, men VÄNTA LITE, vad hände med god smak? - 23 bast, tvåbarnsmorsa och beroende av tuttplastik, vilken härlig framtid... för barnen inte minst!





KATJIIINNNNGGG!!!!

vissa dagar är bara röviga... dagen började så och jag kunde inte se hur den skulle kunna bli bättre, ont i knoppen och hela kroppen, sömnen nere på en kritisk nivå och en supergrinig unge, en hund som vägrar lyda och dessa eviga jävla promenader som är allt annat än tillfredsställande, men som lik förbannat ska göras i ALLA väder!

när man efter mycket om och men kommer in genom ytterdörren igen ligger posten och väntar.
posten ja, 90 %  räkningar, 9,5 % reklam (eftersom jag vägrar sätta upp en skylt på dörren) och 0,5% annan post. under kategori annan post hamnar diverse brev från banker, inbjudningar, grattis- och julkort och semesterkort ( från ANDRAS utlandsresor!). beroende på vart i månaden jag befinner mig kan jag ganska väl förutspå vad som kommer att ligga där på golvet...

idag låg det ett annat brev och väntade som gjorde att dagen gick från rövig till fabulous expressfart, för just när man är redo att ge upp hoppet om hela konceptet med post så får man ett brev från Postkodlotteriet - där vi vunnit 20´000 smackaroes! och vips så ser denna dag ut att kunna sluta fuckin´ fab trots allt...

veckans wtf!

...tänker SJ med, har inte dom tillräckligt dåligt rykte utan att ha en degenererad pressinformatör som spär på den dåliga imagen ytterligare?! "det är faktiskt brottsligt att inte ha biljett" - VEM FAN BRYR SIG!!! flickan var 11 ÅR! IDIOT, ge honom sparken för det uttalandet och konduktören spöstraff tills hon lärt sig vad sunt förnuft, goodwill och överseende är för något!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13412090.ab

tisdag 2 augusti 2011

FETTBOMB alabama!

under eftermiddagen blev jag så sjukt godissugen och bästa sättet att råda bot på det är att göra chokladmuffins, inga vanliga muffins utan med MASSA choklad i! här kommer min variant:

3 dl strösocker
4 ägg
8,5 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
8 msk kakao
3 dl mjölk
250 gr margarin
300 gr mörk choklad
150 gr vit choklad

sätt ugnen på 175 grader, blanda alla torra ingredienser utom strösocker i en bunke, smält margarin och båda chokladerna (men INTE tillsammans). vispa strösocker och ägg SUPERPORÖST (det ska vara nästan vitt). blanda i de torra ingredienserna och varva med mjölk.


när allt är väl ihopblandat ska smöret i och vispas smidigt. därefter är det dags för den smälta mörka chokladen...


RÖR ner chokladen grovt tills smeten ser randig ut och ner med det i muffinsformar och vips in i ugnen. håll koll på muffinsarna och ta ut dem när de är hårda på utsidan, men fortfarande lite smetiga på insidan, eftervärmen gör det sista jobbet och muffinsen slipper bli torra. smält den vita chokladen och ringla den över muffinsen.

färdigt resultat!

nej, detta är definitivt ingen viktväktar-mambojambo, jag tror inte på sånt och förresten VEM vill banta på sommaren - jag röstar för fett och socker tills vi spyr, HURRA!!!


dagens vilde...

... tycker saken är biff (stroganoff)!

jag ska bryta ny mark... nästa år!

nu har jag kommit på vad en av det värsta sakerna som finns måste vara - flygplatser minus resa!

vid två tillfällen de senaste två veckorna har jag blivit ombedd att köra folk upp till flygplatsen för att de ska åka på semester till ditten och datten länder, något jag sagt ja till, men det är TUUUUNNNGGGTTT när man sen sätter sig i bilen och kör in till regntråkgöteborg igen.

jag har alltid tyckt att det är något magiskt med flygplatser, jag älskar att vara där och mår bra så fort jag kliver innanför dörrarna (kunde vara en perfekt arbetsplats om inte branschen var så labil!).
har ni inte tänkt på det, en hel byggnad packad av människor som antingen är fulla av förväntningar, fulla av nya erfarenheter och minnen eller bara fulla (vanligen pga flygskräck), det borde vara Sveriges lyckligaste plats! det händer alltid någonting, eftersom folk alltid är på väg någonstans blir det aldrig tråkig slentrian vardagskänsla och hade en fika inte kostat en förstfödd så hade jag nog varit där oftare bara för att insupa stämningen...

idag var det dags igen, skjutsa familj till landvetter för en två veckors tripp till staterna, men jag och vilden fick nöja oss med en fika med internationell atmosfär.
när vi funderade på utlandsresa förra hösten kände jag att det var HELT uteslutet eftersom vi skulle vara hyfsat nyblivna föräldrar och det kändes rejält skrämmande att åka på charterresa mitt uppe i allt - fundera på hur mycket jag ångrar mig nu!!
det blir lättare och lättare att ha med sig vilden överallt eller så är det bara jag som lär mig mer och mer, oavsett känner jag inte att det hade varit ett större problem och nu är det för sent för denna sommar, crapper...

när jag vaknade upp idag med universums värsta Londondimma utanför fönstret insåg jag att det handlar om framförhållning, det funkar inte i den här familjen att vänta till i sista minuten för då blir det ingen resa av alls, jag antar att vissa människor bara är sådana - acceptera!
jag ska (ok, VI ska) se till att redan nu boka en jäkla resa till nästa år redan nu så det är klart och inte göra som tidigare, komma på det en kvart EFTER att man borde åkt, nästa sommar är vilden dessutom nästan 1 1/2 - inga bekymmer!

projekt att påbörja:

fixa en charterresa.
kolla om man får ta med sig hund till Danmark.
göra julkort.
kolla någon som kan svetsa balkar på bilen.
bli miljonär

projekt att avsluta:

samtliga ovanstående.


varje gång jag ser ett plan i solnedgång tänker jag på Top Gun, jag är väl den generationen...

söndag 31 juli 2011

har ni fest eller?

idag har vi som sagt varit på vildens kusins välkomstfest och det var verkligen jättefint, det kändes skönt att även vilden tyckte det var roligt, dagen har flugit iväg.
god mat, god fika, trevligt sällskap - ibland behöver man sådana dagar!

festen hölls här, på vackra Överås.

vi åt alla upp kusinen...

...och mellan varven fick det bli en powernap!


vi fick så här fina partyfavors...

...med underbara foton, minnesvärda ord och godis...

...och en hel laddning med roliga ballonger!
vi kan inte annat än tacka för en supertrevlig dag, nu sover vilden tungt efter ett lattjolajbans första kalas.

dagens vilde...

...var riktigt kalasglad på kusinens kalas!


tips från coachen!

jag har tyckt att Russell Brand verkar lite läbbig tidigare, lite perverterad, men han är uppenbarligen jäkligt rolig när han vill. jag kan varmt rekommendera filmen "Get him to the Greek", som fick mig att vika mig dubbelt av garv!

för många järn i elden...

i morgon kalas, namngivningsfest eller välkomstfest stod det faktiskt på inbjudan och det börjar redan vid 11:00!

har spenderat dagen med att ordna inslagningspapper, stryka skjortor, bada vilden, fixa mamman, slagit in ursötaste presenten och packa skötväskan, så nu är vilden redo för sin livs första tillställning av större mått (förutom sitt eget dop, men det räknas inte!).

klockan har hunnit bli 01:00 och jag har sår under mina ögon... måste sova några timmar befor the big event, sa jag att jag har fått sår under ögonen - det är inget ljug!