lördag 23 juli 2011

vatten, stan é full av vatten!

om det är någon som undrar vart orkanen Katrina tagit vägen så kan jag meddela att hon numera bor i Guldheden, Göteborg!

det är en svart dag och jag gråter en stund...

tiden stannar upp och världen blir en lite fulare plats att leva i, ingen lämnas oberörd!

det är lätt att tappa tron på mänskligheten när man hör vad som hänt och jag tycker därför det blir viktigare än någonsin att våga ge lite kärlek..
många med mig utgick säkert från att attentaten i Norge hade terroristanknytning, sen ser jag en bild på nyheterna av en blond yngre man, han ser snäll ut, han ser bra ut... han hade kunnat lura mig.
det är då man blir påmind, Djävulen kommer i alla former och skepnader!

idag går mina tankar till det norska folket, men kanske i synnerhet till de föräldrar som har blivit berövade sina barn och nu genomlider det ofattbara, otänkbara - mitt hjärta blöder för er!
att förlora någon är alltid svårt, men att behöva begrava sitt barn... hur hanterar man det, kan man hantera det eller överlever man det bara?!
och hur förklarar man för barnen som är kvar att det var en ensam mörkermans illgärning och att världen trots allt ÄR värd att kämpa för...

Norge kommer igen - för ur enorma tragedier föds kolossal styrka, en vilja att enas och resa sig! fram till dess får vi visa att det finns mycket kärlek att hämta på andra sidan gränsen.
så nu skickar jag min kärlek till alla de som mist sina liv och till deras familjer, till alla de som skadats och till alla de som klarade sig undan (om än inte själsligt), till all räddningspersonal och frivilliga hjälparbetare på plats, till alla de barn som förlorade sina vänner och till alla andra som kan behöva den för att komma ihåg att omvärlden tänker på dem!

saker man inte kan köpa för pengar...

DEL 2: HUMOR


fadde falls flat!
kan ingen barmhärtig medmänniska tala om för honom att hans ståuppkarriär behöver hjärt-lungräddning, karln är ju idiot...

fredag 22 juli 2011

full fart!

så trött, men lycklig över premiäråket i nya gåstolen ändå!






jag ska dansa i neon och se ut som ett fååånnn...

jag är kramgó, riktigt hångelvänlig! tyvärr inte av egen fri vilja utan som ett resultat av, jag önskar jag kunde säga graviditet - men nej, att ha fastnat i helvetets tredje krets!

häromdan var jag på 5-månadskontroll på BVC med vilden och när jag satt där insåg jag att - shit, vilden är verkligen fem månader och är fortfarande alive and kicking! efter ytterligare två minuter insåg jag att - shit, vilden är verkligen fem månader och jag har inga ursäkter till varför min kropp snart kan doneras till medicinska experiment inom hjärt-kärlsjukdomar!
jag har sagt att jag ska börja träna, men först ska jag forska fram 36 timmar på ett dygn, ett fettförbränningspiller (som inte innehåller heroin och även bränner alla hjärnceller!) och utveckla en antiambivalensknapp som jag kan trycka på varje gång jag börjar vela i valet av aktivitet - för DET är det stora hindret i det här med träning...

hur är det med det här X-box 360 kinect egentligen, kan man träna med det eller? jag såg ett på Mediamarkt häromdan som hade massa olika träningsprogram eller SPEL som det heter och tyckte det verkade roligt att träna med och eftersom jag har fått vilden att sova middag i sin säng kan jag fettbränna som fan i vardagsrummet, så är det avklarat innan vildens pappa kommer hem och garvar ihjäl sig! dessutom såg jag att man kunde köra zumba, hur roligt som helst... vad tror ni?




det är bara att slänga undan möblerna, dra ner persiennerna och köra... da elefantstyle!

dagens vilde...

... kan ibland behöva en knuff i rätt riktning!

det är tur att man har kompisar som ställer upp!

torsdag 21 juli 2011

veckans wtf!

...tänker han: gift dig med mig... eller bered dig på att dö i en hjärtattack!

3 kalla fakta om vildens mamma och...

- SAKERNA HON GÖR NÄR INGEN SER!
  1. hon håller tacktal framför spegeln efter att hon vunnit sin Oscar.
  2. hon håller tacktal framför spegeln efter att hon vunnit Grammy.
  3. hon håller tacktal framför spegeln efter att hon vunnit i grannyran.
hela mitt hem, i min parallella verklighet, är fullt av priser som jag vunnit och om det finns NÅGON kosmisk rättvisa kommer jag snart få använda ett av dessa tal i den värld jag delar med andra!

hellre Fru Fortuna än Miss Fortune...

onsdag 20 juli 2011

Miss Mad hatter!

det kryper i mig och jag har ångest!!

min hattfetish har kickat in med full styrka efter ett besök på Accessorize (kärlek) i stan häromdan. hittade en helt underbar hatt eller snarare en coiffe (typ av diadem) som jag verkligen blev förälskad i, men av någon anledning har jag sedan jag fick barn blivit så fruktansvärt SNÅL mot mig själv så jag valde att inte köpa den för att jag inte omedelbart kunde komma på när jag skulle använda den - det har aldrig hindrat mig innan!! nu ångrar jag mig. i kubik.

jag är medveten om att få är dem som gillar att använda sånt här eller ens tycker det är fint när andra gör det, men "fuck ém", jag älskar det!!

denna är snarlik om man lägger till en puderfärgad ros också.
FABULOUS FIN med en klänning (som jag förvisso inte har, men kan skaffa!)
för evigt grämer jag mig förmodligen...

tisdag 19 juli 2011

lapdance?!

tiden räcker inte alltid till, uppenbarligen har dygnet inte längre 24 timmar, men detta måste jag berätta om det inte ska äta upp mig;

efter lite efterforskning har jag kommit fram till en möjlig framtida hobby för sysslolösa, jag upptäckte vad varje förälder skulle behöva... eller i alla fall hade jag behövt det i går när jag skulle ta mig runt på stan med vilden!

det finns guider för i stort sett ALLT, restauranger, affärer, sevärdheter, bla, bla, listan fortsätter... men vad som inte finns är guider med betygssystem över sköt/amningsrum i det här landet och DET skulle fanimej behövas. det kan tyckas som en helt sjuk idé, men har man dom åsikterna så har man antingen inga småbarn eller så skickar man ALLTID in sin partner ELLER så har man inget som helst begrepp om vad ordet "sanitär olägenhet" innebär!

det spelar ingen roll hur väl jag planerar, förr eller senare på dagen kommer jag att bli tvingad att uppsöka ett skötrum eftersom enda alternativet är att åka hem. i går blev det en mardröm, TROTS att jag verkligen försökte tänka logiskt i mitt val.
efter ett par timmar inne i stan började det bli dax att byta på vilden och eftersom åhléns låg i närheten valde jag att gå dit i tron att det sannolikt är fräschare där än på andra stället inne i centrala stan - jag skulle valt NK!!!
inne i det minimala utrymmet som fungerade som någon form av amningsrum/skötrum/restaurang var det 12000 grader varmt och 0 personer som var villiga att öppna fönstret, det var överfulla soptunnor så det stank skit, det var smutsigt och slitet och folk bara slängde ner sina ungar på skötborden utan något under dem för att byta blöjor! vid den punkten stod mitt nackhår upp, men nu var vilden tvungen att äta så jag bet ihop. efter att ha bytt hans blöja MED underlägg och värmt hans mat i en micro från finska vinterkriget hamnade vi slutligen i en sunkig gammal soffa bredvid en annan mamma som serverade sitt barn vad som lättast beskrivs som brun lervälling?!
det stank för j-ligt, men vilden åt.

när man inte tror att det kan finnas en MÖJLIGHET att saker kan bli värre så brakar det in en tvillingvagn i det trånga sardinrummet, och inte en sån där på höjden a la Phil & Ted, nej en sån där på bredden som jag inte ens trodde tillverkades längre...
mamman ser sig förvirrat omkring och helt plötsligt säger kvinnan som sitter bredvid mig:
- du kan sitta här mellan oss!

kort därefter pressar sig en kvinna ner mellan oss och börjar amma sitt barn vilket resulterar i att både jag och vilden sitter fast, nertryckta i soffan med henne i mitt knä... PANIK!!
alternativ var antingen att förflytta mig in i soptunnan som stod bredvid mig, den med skitblöjstanken eller låta kvinnan amma i mitt knä... det hela löste sig när nåt kötthuvud drämmer igen soptunnelocket och vilden (OCH hans mamma) nästan fick en infarkt, när han börja illvråla passade jag på att åla mig ur soffan och flydde ut genom dörren. han fick äta resten liggande i vagnen för dit in går jag ALDRIG mer!!!

jag tror jag ska skriva den där skötrumsguiden själv, det är ingen idé att vänta..

och till alla kvinnor som söker kroppskontakt i samband med utfodring av sina barn kan jag bara säga - not cool, INTEGRITET FÖR HELVETE!!

inte alltid roligt att råka ut för en ofrivillig Oscar Trashcan!!!



måndag 18 juli 2011

herr decibel, vad får du alla toner ifrån....

vilden har börjat prata... på sitt sätt! och han gör det högt... alla timmar på dygnet. igår morse anförde han en monolog på 15-20 minuter som påminde lite om när en vettskrämd gris skriker (om ni har den erfarenheten...) och det är lätt att tro att han är ledsen, men icke, han pratar...med alla som är villiga att lyssna, biet i gymmet i brist på övriga åhörare!

jag vet de facto att detta INTE kommer från mig, jag har alltid avskytt när folk inte kan prata i normal samtalston, och nu har jag en liten kille som har till sport att försöka spränga ljudvallarna. det finns tillfällen när jag funderat på om en exorsist är på sin plats, men mestadels låter det bara riktigt kul när han drar igång...

jag skulle tippa på någonstans mellan siren och flyganfall...

jag tror att dagens projekt ska bli att försöka hitta något som jag och vilden kan ha på oss på en fest som kommer i slutet av månaden, det kan ta sin tid! tillfällen som dessa önskar jag verkligen att det riktiga 50-talsmodet kunde bli på tapeten igen, alla såg fan bra ut i de kläderna...
vi får se om vi tar oss in till stan, vildens pappa har idag snott bilen!

Marilyn fattade grejen..
..Elizabeth fattade grejen..
Dita fattar fortfarande grejen,
den kvinnan osar gammaldags glamour!

vart finns de där underbara klänningarna... gone... forever...
i ställen är det inne att se ut som om man blivit utsatt för en gardinattack!?


ja,ja, vi får se, jag kanske kör sopsäck, resårskärp och ett par justa örhängen...

 

söndag 17 juli 2011

alla dessa planeringar!

det händer varje år vid den här tiden, förmodligen till följd av att hela Sverige vanligen just vid denna tidpunkt på året håller på att flyta bort och allt som oftast är mulet grått... min längtan!

jag har aldrig fattat storheten i den svenska sommaren...
ett evigt tjat om hur SKÖNT det ska bli när SOMMAREN kommer! sen kommer den...och glider förbi på 14 minuter. på de 14 minuterna ska man (om sommaren ska bli lyckad) hinna använda den säsongsaktuella maxiklänningen till grillpartyt med grannarna, dricka rosévin med väninnorna på balkongen, lyssna på "vamos a la playa" i bilstereon på väg till stranden för att bli optimalt brun marinerad i kokosolja, hälsa på alla släktingar runt om i landet, åka på husvagnssemester till öland och reparera taket på sommarstugan, när sommaren är slut går man tillbaka till jobbet utvilad och upplyser arbetskamraterna om sina A-barn som inte bråkat och sin andra hälft som man är nykär i!

min längtan...

jag har INTE sommaren som favorit.
och jag har ALDRIG lyckats med ovanstående.

min längtan... är till vintern! till decembermörkret och julen, till tända ljus och frost!

just detta år är min längtan större än någonsin, för nu finns vilden i mitt liv...
jag kan inte VÄNTA tills han får uppleva sin första julafton, den ska bli magisk och perfekt på alla sätt! jag ska börja planera i tid och listnoja som jag har följer här en lista på vad som ska och INTE ska hända detta året:

SAKER SOM SKA HÄNDA DENNA JULEN!

  1. vi ska ha en julgran värdig en Disneyfilm.
  2. alla ska älska sina julklappar.
  3. vårt hem ska se ut som "ett päron till farsa firar jul" har spelats in där.
  4. julbordet ska vara som klippt ur Fanny och Alexander.
  5. snön ska ligga tung på taken.
  6. alla ska sjunga julsånger - och det ska låta bra.
  7. vilden ska skratta hela dagen.
  8. på alla foton ska vår lilla familj le och kramas.
  9. det ska bli fred på jorden och ingen ska gå hungrig.

SAKER SOM INTE SKA HÄNDA DENNA JULEN!

  1. vi ska inte vara sena till släkten och nästan köra ihjäl oss som tidigare år.
  2. vår hund ska inte få stressmage pga för mycket julmat och folk som tidigare år.
  3. det ska inte vara rått regn som vid tillfällen har förekommit tidigare år.
  4. vi ska inte ha massa exotiska skitalternativ på julbordet för att variera oss som hänt tidigare år.
  5. vi ska inte gallra bort traditioner för att ingen orkar engagera sig som vi gjort tidigare år.
  6. vilden ska inte skrika för att han hatar att vara hemifrån.
  7. vi ska inte ha en gran med två kvistar och fastlimmade barr som vi haft tidigare år.
  8. vi ska i år överhuvudtaget inte ha en "tomten är far till alla barn"-jul som vi haft tidigare år!!!
preview av familjen Vildes jul - 2011