fredag 29 juli 2011

en tuff grabb i lyxförpackning!

det kan vara riktigt roligt att trampa runt i stan, speciellt när det är slutrea i precis varenda affär!
idag hittade jag en body från Molo och ett par urtuffa trekvartsjeans från bfc på Minishop, Vallgatan, till vilden, ska försöka hitta en solhatt och scarf som passar till...


tips från coachen!

det kändes som om det var 800 Celsius när jag var inne i stan idag för att springa lite ärenden och jag var tvungen att köpa något att dricka. min lycka var total när jag upptäckte att det fanns Gusto Italiano att köpa där jag av en händelse klev in, världens godaste läsk som jag inte druckit sen jag var i Italien sist. 
den finns i smakerna Spuma baladin (kolasmak), Ginger baladin(ingefärssmak) och min favorit Cedrata baladin som är citronsmak och är väl värd att gå en extra bit för, ni hittar samtliga smaker på Fröknarna Kanolds chokladcafé vid grönsakstorget i Göteborg.


ett skratt förlänger livet!

humor är som fingeravtryck, fullständigt individuellt!

att träffa någon som har likadan humor som sig själv är, enligt mig, HELT omöjligt, har man tur kan man hitta en gyllene medelväg och ignorera klockornagårbakåt-skämten.

vildens pappa skrattar åt sina egna skämt..jag gör också det ibland, skrattar åt hans skämt alltså, fast de inte alltid är roliga utan mest för att han annars är den ende som skrattar och jag vill inte att han ska vara där ute i kylan själv. han kan ha en humor som jag tycker är helt obegripligt hur man kan tycka är kul!

för det mesta tycker vi dock att liknande saker är roliga, annars hade vi aldrig kunnat se en komedi ihop, förresten - är det något vi är överens om är det att svenskar INTE borde tillåtas att befatta sig med komeditillverkning överhuvudtaget, det har inte gjorts en rolig film i Sverige sen Göta kanal 1 och det enda som var kul i den var när kanotisten blev överkörd 500 gånger!
jag klarar inte AV hasse och tage-humor och alla dom där jävla angörabryggor -och släppfångarnalossfilmerna och är det någon humor som jag spyr på så är det Mr Bean, det får det att krypa i mig.

detta är riktig humor som VI ser det:





en annan rolig snubbe:


jag ser ett mönster!

torsdag 28 juli 2011

tillskott!

idag har vi utökat vår Disneysamling med två nya filmer och denna månaden valde vi det mest urflippade som kommit ur drömfabriken:

Alice... THE Alice?!

gör om, gör rätt, gör rent!

förbannade skit!

sammanfattar ungefär statusen i detta läger...
att leta efter leksaker varje ledig stund idag är inte längre på tapeten eftersom det tydligen är torsdag idag, något som helt undgått mig! alla dagar ser likadana ut.
det faktum att det är torsdag idag innebär, för alla observanta, att det är fredag i morgon och det innebär att vi får gäster... som jag inte har för avsikt att släppa in i detta hellhole.

ny plan: städning!

i lördags spenderade jag i stort sett HELA dan med att försöka förvandla en yeti till en mexicansk nakenhund (obs - inte vildens pappa) utan framgångar, jag tror jag trimmade ner en pappåse med hår, men nu är lik förbaskat lägenheten klädd i hundhår.

PS: jag har aldrig sett någon så äcklad som vilden när han upptäckte att jag hade en tunga idag. han ville lösa problemet genom att dra ut den och hade förmodligen lyckats om den inte varit så läskig att ta i, nu ser jag ut som Gene Simmons!

LEKtion i framförhållning!

idag har jag under vildens förmiddagslur tagit mig tiden att surfa runt på leksakssiter på nätet, egentligen av en anledning, men den glömde jag snabbt bort.

jag älskar leksaker, det har jag alltid gjort även om jag har märkt att passionen blir större och större med åren. jag tillhör de få vuxna människor som alltid kan hitta en anledning till varför jag måste gå in i alla leksaksaffärer när jag är ute och handlar, emellanåt händer det att jag åker enbart till Toys ´r us eller BR för att bara strosa runt bland hyllorna och titta... det är vid sådana tillfällen (bland annat) jag är glad att jag inte är man, för lets face it, det är inte helt friskt och jag vet vad jag själv hade tänkt om jag såg en ensam man utan barn stryka omkring bland Barbiedockor och tågbanor utan att köpa något, utan att ens ha en korg!
visst händer det att jag köper något ibland när jag verkligen inte kan låta bli och lägger det i presentlådan hemma, just det gott folk - jag har en presentlåda (vilket borde förflytta mig upp på elitnivå inom vuxenvärlden)!

i presentlådan hamnar alla saker som jag vill ha själv (har en förmåga att handla på mig för mycket till vårt hem), saker jag hittat och omedelbart känt skulle passa till den eller den och julklappar som jag har en tendens att införskaffa året om.
i början när jag träffade vildens pappa hade han LITE svårt att förstå det geniala i denna låda och tyckte kanske att det var pensionärsvarning på hela idén, men insåg sen att det var ganska skönt att slippa desperata presentjakter och att redan första advent vara klar med 90% av julklappsinköpen. ett gott råd för alla er som ligger i startgroparna för att grund er egen presentlåda - gör den inbrottssäker!
nyfikna snokar undanbedes!

jag fattar inte att det kan vara en sådan prisskillnad på leksaker, på Lego kan det skilja över 500 spänn på samma grej - ocker!! egentligen är det helt sjukt att man överhuvudtaget köper leksaker i affärer när det är så mycket billigare på nätet, men då går man ju miste om det magiska med att strosa runt bland hyllorna.. JAAA, jag vet att det definitivt inte är alla som sörjer det (vildens pappa inkluderad) och för alla er som antingen har tappat ert barnasinne eller vill ha mer för pengarna kommer här några sidor att titta in på: http://www.fruugo.se/http://www.abcleksaker.se/ och http://lekmer.se/. just nu är det den perfekta tiden att fylla på eftersom det är rea på i princip hela Sverige.

så idag när jag får en stund över söker jag igenom etern...


onsdag 27 juli 2011

veckans wtf!

...är det för en dåre som pröjsar 15 LAKAN!!! för blodig taggtråd??? och man kan ju inte låta bli att undra, lappade Hoogerland ihop röven och sprang tillbaka med en avbitartång så ingen snodde försäljningsidén?!

 hatten av för att pengarna går till välgörenhet i stället för plastikkirurgi!


3 kalla fakta om vildens mamma och...

- MUSIKEN!

  1. det enda hon önskade sig när hon var barn var ett kassettband med Edvard Persson, som var hennes största idol (?).
  2. som tonåring skulle hon campa utanför Billy Idols hus och när han såg henne var hennes plan att han skulle bli kär och fria.
  3. som tonåring fick hon också en släng av tondövhet och trodde hon kunde sjunga som Elena Miles, något hennes vänner tyckte var hysteriskt roligt.

här är en till som tror att hon kan sjunga!
go and suck a donkey????

tisdag 26 juli 2011

dagens vilde...

...har fått en överdos av Skåneluft!

Urban beach!

det har inte blivit så mycket uppdatering de senaste dagarna. i söndags slängde vi in packning, unge och hund i bilen efter vildens skallsmällsincident och drog ner till skåne för att hälsa på familj och besöka en av mina älsklingsplatsen här på jorden. det är lustigt att jag åkt land och rike runt bara för att hitta mitt smultronställe i MALMÖ?!

Västra hamnen känns mer som rivieran än som Sverige och varje gång jag kommer hit vill jag aldrig åka härifrån, det är verkligen ett ställe jag skulle vilja bo på...





en sådan här kanske man skulle ha...









hundarna har en helt egen beach att hänga på...



fika på den italienska glassbaren måste prövas om man har vägarna förbi!


you know it´s thrillääääärrrr, thrilläääärrrrtime

i förrgår vaknade jag av att jag slutade andas, hjärtat slutade slå och blodet frös till is!  jag hörde helt plötsligt ett illvrål och har aldrig tagit mig ur sängen så fort utan att ens veta varför.

vilden har länge kunnat rulla runt från sida till sida, men denna morgon inledde han konsten att åla bakåt med att åla hela vägen till fotändan och ramla alla 50 cm rakt ner i golvet = KAOS!
jag hade ingen aning om hur han landade eller om han hade svimmat av, vad jag däremot vet nu är hur det känns att begå självmisshandel eftersom det var något jag utsatte mig själv för resten av dagen och vad verklig rädsla är, en annan känsla jag bar med mig hela vägen till barnakuten.

jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, trots att jag jobbar på en akutmottagning hade jag ingen aning om vad jag skulle göra... det enda jag visste var att jag INTE tänkte ringa någon sjukvårdsupplysning eftersom jag av erfarenhet inte tycker dom är kloka. så jag ringde sjukhusets växel och ber att bli kopplad direkt till barnakuten så jag kan rådfråga dem  - något han vägrar göra med en hänvisning till sjukvårdsupplysningen! i normala fall hade det varit helt logiskt, hur fan hade det blivit om alla ringde till sjukhuset, men det här var inte normala fall, det här var MIN son och jag blev ännu mer stressad, tyckte han var ett mongo och hade med största sannolikhet gett honom en fet smäll (eller åtminstone fingret) om han stått framför mig.
hade inget val utan fick ringa rådgivningen och fick naturligtvis höra att jag skulle åka in och vågade inte göra något annat. väl där gick det förvånansvärt fort att få reda på att vilden var bortom all fara, att sjukvårdsupplysningen alltid ger samma råd och en föreläsning om hur tåliga barn är vilket fick mig lugn och att känna mig neurotisk på samma gång.

med oss från akuten fick vi också informationen att det säkerligen inte var sista gången vi skulle ses baserat på vildens energistatus -  YEEEEY, vá roligt!

måndag 25 juli 2011

tips från coachen!

sommartid är läsa böcker-tid och en underbar följeslagare att ha med sig i hängmattan lata stunder är denna:


"Underbar berättelse om hembiträden och deras vita 
arbetsgivare i amerikanska södern på sextiotalet...
mycket tidsfärg och otäckt spännande." DAGENS NYHETER

"en roman som växer för varje sida." FEMINA

"den berör, väcker känslor och man vill aldrig lägga den ifrån sig." VILDENS MAMMA 

söndag 24 juli 2011

dagens vilde...

...provar att sova i sin spjälsäng för första gången, succé!



just nu dansar vi helst till den här:

...för att hon kanske levde sitt liv som att varje dag var det sista och brände veken i båda ändar, men hennes musik var genialt tidlös och underbar!


RIP