lördag 2 juli 2011

vi älskar lördagar för att...

...man kan åka ut med hunden..

...till en plats där man känner sig hemma...

...och ladda batterierna!

just nu dansar vi helst till den här:

..för det är moster Caroline-låten och vi längtar till måndag när hon med familj kommer på besök från Stockholm!

varning - lamorna kan spotta!

igår besökte vilden och jag en plats som lyder under helt andra regler än övriga samhället, innanför de dörrarna kliver man in i en annan värld... lite som ett minimonaco goes mellanmjölk. till denna plats har familjer vallfärdats i generationer på helger och alla andra lediga dagar och är väl en plats som definitivt ska undvikas med alla medel runt det som styr hela den svenska existensen -löningen!

stannar man upp ett slag och ser sig omkring uppenbarar sig snart en förklaring till kaoset som omger en -man är på ett zoo! tror ni mig inte...

redan på parkeringen kan både hyenor och leoparder påträffas. eftersom parkeringen ALLTID är full i området närmast dörrarna samlas hyenorna i flock och dreglar över alla som går förbi -ska du åka, ska du åka?? medan leoparderna är dem du inte ser, som smyger sig på och från ingenstans hoppar fram och snor den lediga platsen MITT framför ögonen på dig!
precis innanför dörrarna har vi apburen, där slängs alla aporna från 3 och uppåt in för att klättrar högt och lågt till allmän beskådning i x antal timmar eftersom apmamman inte både kan se efter dem plus en sengångare som OCKSÅ finns att se här.
i övrigt är det inte ovanligt att stöta på papegojor som tjatar på sengångare på köksavdelningen, elefanten bland porslinet, åsnan på tagsjälv-lagret, grisen i restaurangen, skatan i kassan och spottkobran på reklamationen, listan fortsätter... var uppmärksam på att dessa zoo fungerar på samma sätt som Kolmården  och att djuren rör sig fritt över hela området, att djurskötarna ingriper endast i yttersta nödfall och att all utfodring sker av personal på plan 2.

dessa zoo finns nu på 313 platser i 38 länder, ERT närmsta zoo hittar ni lättast på www.ikea.se


told u!

fredag 1 juli 2011

-5 Celsius

jag har beslutat mig för att fortsätta kampen för att återinföra syre i vårt sovrum. efter fiaskot med fönster och icke-existerande tvärdrag har turen nu kommit till denna som jag hoppas ska sänka tillvaron från 30 till 25:


framgångskoncept?


för övrigt vill jag bara säga: sparka av er strumporna gott folk - det är fredag!

bättre en kyckling från kinan än tio i skogen!

Ménage á toa

har ni funderat över vem det är som bestämmer i ert hem...VERKLIGEN bestämmer?! jag gör det ibland och vill väl tro att det på vår adress bedrivs någon form av demokrati, men egentligen tror jag inte på det. jag hatar att inte få som jag vill i saker som JAG anser vara viktiga och degenererar till ett apstadie om jag blir ifrågasatt eller förvägrad när en av min masterplans ska sättas i verket,trots det är jag inte övertygad om att det alltid är jag som sätter agendan..

jag får väldigt ofta som jag vill, förvånansvärt ofta faktiskt, många gånger har jag tankat upp med en ocean av argument att ösa över vildens pappa eftersom jag lever efter principen "anfall är bästa försvar" och tycker själv att allt är vattentätt. men är det något som vildens pappa tycker är fullständigt ogenomtänkt eller orealistiskt, så har han ett helt unikt och högst personligt sätt att lösa det på...

vildens mamma - jag har en SJUKT bra idé!
vildens pappa - mmm....
vildens mamma - vi köper en sommarstuga!
vildens pappa - ville du inte ha en övernattningslägenhet?
vildens mamma - fan va du är negativ!
vildens pappa - mmm
vildens mamma - nu ska jag kolla upp det själv och du får inte se...
vildens pappa - mmm
vildens mamma - ja, men kolla här då, denna är ju jättefin!
vildens pappa - mmm, jag går och sätter mig på dass en stund!
vildens mamma - men..då kan du ju inte kolla här..
vildens pappa - mmm

här slutar diskussionen när toadörren stängs och även om jag vid tillfällen försökt tvinga honom att fortsätta
samtalet genom att prata genom nyckelhålet känns det lite som att prata med en vägg, så jag gör något annat istället och retar mig... retar mig på att ett dass just utmanövrerade min potentiella sommarstuga med american porch!!

i relationer har man olika vapen för att vinna argument.. 
eller slippa ifrån dem!

torsdag 30 juni 2011

3 kalla fakta om vildens mamma och...

...BILAR!
  1. en suzuki swift fick hon skrota i Italien efter att den skurit - det var då hon lärde sig det där med påfyllning av olja!
  2. en audi tvingades en gammal pojkvän köpa av sin styvmor efter att den blivit krockad av vildens mamma då hon körde den - utan tillåtelse!
  3. med en av FN´s militärbilar liftade vildens mamma genom Israel - för att hon var pank!


tips från coachen!

godaste glassen på marknaden frossar jag gärna när värmebölja sveper in, men för alla er som är heta varje dag behövs inga ursäkter - den är to die for!



veckans wtf!

...va det jag hörde om Victoria Beckham?!

ska hon genomföra ett kejsarsnitt en månad FÖRE beräknat datum?! varför då? tror hon att den nionde graviditetsmånaden är till för att barnet ska kunna arrangera en avskedsfest för sina kompisar nils navelsträng och laila livmoder? hhmm, om den enda anledningen är fåfänga så hoppas jag hon blir träffad av blixten!!!
 uppenbarligen går evolutionen framåt överallt utom över beckingham palace...


Victoria Beckham?

amöba?

onsdag 29 juni 2011

just nu dansar vi helst till den här:

för världen är en mycket roligare plats när vi dansar loss tillsammans, 
tycker vilden och hans mamma!

Lycka är...

..att vandra längst Kapten Bertilssons väg..


..med två av sina favoriter..


..och njuta av naturen i solen!

På önskelistan!

en sån här vill vilde bäbisens mamma åka på roadtrips i med vilden i sommar, perfekt, kärlek!


wild thing, u make my heart sing...

jag har inga hjärnspöken...

det händer något konstigt när jag ska handla på Kicks, och det tenderar att ske allt oftare..

mina erfarenheter  säger att det finns två typer av expediter som arbetar i den affären - det söndersolade läderansiktet 55+ som rör sig i ett ständigt moln av Elizabeth Taylor´s White diamond och oavsett vad man frågar efter ska hon försöka sälja på en veckans kampanjvara... och sen har vi expediten som alltid anmäler sig att hjälpa mig - det sönderblekta extension 15+ med lösögonfransarbruden, alltid lika trendigt klädd, alltid lika sminkad. jag har funderat på att knacka henne i pannan några gånger...mest för att se om ansiktet ramlar av?!

det är svårt att sätta fingret på vad det är som händer med min självkänsla när denna expedit gör entré i min tillvaro, men här är ett exempel på en vanlig dialog mellan oss:

hon säger - kan jag hjälpa dig med något?
jag hör - du ser typ ut att behöva all hjälp du kan få?
jag säger - mmm, jag funderar på en brunutansol!
hon säger - vad har du för hudtyp?
jag hör - du ser ut som hon, assssaaa du vet, Elisabeth I av England, har du ALDRIG sett dagsljus?
jag säger - hmm, vet inte riktigt...jag kanske bara ska ha en consealer?
hon säger - vart ska du ha den, produkterna är framtagna för olika områden?
jag hör - hallå, ingen consealer i världen kan hjälpa dig med dom påsarna!
jag säger - kanske ett nytt nagellack?
hon säger - i någon ny sommarfärg?
jag hör - men hallå, du har ju typ inga naglar?
jag säger - jag vet inte riktigt, jag går runt och kikar lite själv!
hon säger - ok, du säger till om du behöver hjälp med något, jag finns där borta!
jag hör - ok, lycka till! du behöver inte brunutansol från Piz Brun eller nåt nagellack från OPI, du behöver Tobbe trollkarl och vi säljer typ inte såna här!
jag säger - mmm tack. köper ett blått och ett rosa nagellack från Depend för 25 spänn styck och går.


tisdag 28 juni 2011

just nu dansar vi helst till den här:

dagens vilde

tycker det är trist att sitta och vänta på nya äventyr..



...och vill hellre stå upp...
...HELA tiden!

the heart of scandinavia

japp, solen skiner på bästkusten och livet känns helt klart så mycket lättare att leva! det är otroligt vad lite sol kan göra för inspirationen, helt plötsligt vill jag ut och göra saker -som igår när jag och vilden åkte till liseberg en sväng och bara myste.

när solen väl tittar fram i den här stan är den svårslagen, synd att det händer så sällan...men när det händer så händer något med varenda göteborgare. ut på avenyn och dricka rosé, ut och slänga sig på en gräsmatta i slottskogen, ut på nattklubb med vidbränd näsa direkt från beachen med endast en raggardusch genomförd...

ganska ofta beklagar jag mig över att jag bor där jag gör, jag har ändå sett tillräckligt många platser i världen för att veta att det finns rätt justa alternativ, men som alla andra göteborgare funkar jag lite som en solcell -dessa få soldagar laddar min kropp så den går runt resten av året!
det är lätt att bli hemmatam och det var inte förrän jag hade varit hemifrån som jag lärde mig uppskatta västkusten och hur lyxigt det är att kunna stå mitt i stan, ta en båt och 20 minuter senare ligga på en klippa och sola vid en naturstrand.
nu vet jag vad alla mina stockholmsvänner tänker, men nej, det är inte samma sak! ja, stockholm har också en skärgård som är fin, men nej, det är inte samma sak! och jag är beredd att förklara jihad mot den som påstår det!!! här har jag sammanställt en jämförakuster-lista för att hävda mina åsikter:

stockholms skärgård-antilista
  1. de vanligaste blommorna i stockholm på sommaren är algblommor.
  2. oavsett hur brun man solar sig på östkusten är man ändå benvit -eftersom huden ramlar av efter man har badat.
  3. om man mot förmodan väljer att bada i insjöbaljan östersjön måste man noggrannt undersöka så badplatsen inte är utdömd -ett vanligt förekommande fenomen.
  4. sannolikheten att krocka med en finlandsfärja är överhängande.
  5. ska du fiska kan du göra det med håv vid ytan eftersom alla fiskar flyter.
  6. vid kallsup kommer du troligen att börja utveckla kroppsdelar du tidigare inte haft -baltstaterna kan säkert informera pga vilka ämnen!
  7. östersjön är dööööddd!!! (sorgligt, men sant.)

stockholms skärgård-prolista
  1. det är fint i båt.


göteborgs skärgård-antilista
  1. det finns en risk att du hamnar på akuten med elektrolyterna i svajning efter en kallsup.
  2. risk att krocka med knubbsäl finns.
  3. det finns brännmaneter.

göteborgs skärgård-prolista
  1. det är bästkusten med eller utan båt -enough said!


och till alla er som har invändningar till denna högst konkreta lista har jag en liten gåta:
vad är det som år efter år packar sina badbyxor, sina solbrillor och tennisracket för att göra en vandring över landet och spendera en vecka i Båstad? vad är det som ser det som årets höjdpunkt att göra om bästkusten till Sveriges Ibiza?

svar: Stockholms jetset! take the hint, if your looking for the best -go west...


achmed har också badat i östersjön...

nej, nu har jag retat upp stockholmarna tillräckligt för ett inlägg (sorry sis, it had to be done).

måndag 27 juni 2011

bland tomtar och troll...

vårt mittemellan-land håller på att förändras, jag tycker det verkar som att folk i allmänhet har fått mer civilkurage och jag tycker det är underbart att veta att folk i allt större utsträckning vågar säga ifrån! men det finns också människor som borde limma igen käften med superlim...

efter att ha suttit inne hela dan igår, började vilde bäbisen framåt kvällen bli riktigt rastlös så jag tänkte att jag tar med honom till affären eftersom jag inte skulle handla så mycket...amatörens misstag nr.1.
jag stod och funderade på om jag skulle ge honom mer mat innan jag åkte, men skulle ju inte vara borta så länge så nej...amatörens misstag nr.2.
så in i bilen hoppar vi, bränner ner till affären och situationen ballar ur nästan direkt. lyckas ge vilden en flaska mat någonstans bland kattmatshyllorna så han håller sig någorlunda lugn fem minuter medan jag kör race upp och ner för alla gångar och sliter tag i varorna i farten, jag visste att det var frågan om minuter. när jag stod i murphys lag-kön brast det -katastroflaaaaarrrrrmmmm!!!! eftersom jag hade börjat plocka upp varor på bandet fick jag försöka trösta så gott det gick med honom i babyskyddet, men det blev värre och värre...
då hör jag plötsligt hennes röst och jag bara visste vem det var innan jag vänt mig om -knäckhäxan! hennes och min väg korsas ibland och hon lyckas alltid med att väcka mina värsta sidor, så även denna gång. hon och träsktrollet (som för övrigt jobbar på 52:ans linje mellan skogome och linnéplatsen) har en unik egenskap att alltid hitta mig vid sämst lämpade tillfälle, dom känner lukten av svaghet!

- det KANSKE är bättre att låta sitt barn vara hemma, han mår inte bra. säger hon vänd till sin gubbe, men tillräckligt högt för att vara säker på att jag hört (va fan är det med folk och problemet att säga saker riktat till rätt person?!).
- hade jag haft ett val nu så kanske jag hade gjort det! svarar jag och försöker behålla lugnet.
- KANSKE kan vara bra att TA UPP honom!
här brister det för vildens mamma, amatörens misstag nr.3.
- KANSKE SKA HÅLLA KÄFTEN INNAN JAG HJÄLPER DIG!!!
nu tittar knäckhäxan på sin gubbe som inte rör en min (för han är väl kräktrött på den åsiktsmaskinen sen flera år tillbaka) och säger...
- men jag säger bara..
- ETT ORD TILL FRÅN DIG, ETT JÄVLA ORD TILL...
enter: den goda fen (i form av kassörskan)
- nu får vi ta det lite lugnt, jag ska hjälpa dig att packa. och så reser hon sig och en kollega (som poppat upp som åskådare) hjälper till i kassan. jag kunde plocka upp och trösta min ledsna vilda bäbis och förvandlade mig sen till en superhjälte och sköt ner knäckhäxan med blixtar från mina ögon så hon dog...


...ok, det sista hände inte.


jag tog våra varor, gick ut till bilen och åkte hem -sur!

söndag 26 juni 2011

i will survive...

har velat spendera de senaste 24 timmarna ihopkrupen i fosterställning med en bodyguard som inte tillät någon att störa mig, fy fan, det var länge sedan jag kände mig så här sunkigt sjuk! hjärnan känns som en tryckkok efter alla gånger man snytit sig -förgäves, ett par minuter senare har andningsförmågan kapsejsat ändå! förr kunde jag dra mer persiennerna, dra täcket över huvudet och inte komma fram på ett par dar när man var kass, men nu finns vilden och trots att vildens pappa har varit en kämpe hela helgen och i stort haft hand om sjuke vilden själv känner jag ändå att jag vill försöka vara mamma, även med snormarinerad hjärna!
idag spenderar vi dagen i flygplansläge i soffan och försöker kurera oss för att kanske vakna till en frisk-dag i morgon..