lördag 17 september 2011

dagens vilde...

... är helt slut! det är inte lätt att vara liten och magsjuk, då älskar man inte lördagar så mycket...


det kan kanske bero på det här:

vilden med en bil på öppna förskolan i onsdags...


nu börjar det ta form!

jag har haft en svår idétorka i år. det har tagit tid att utforma årets julkort, men nu börjar ta fart på riktigt och prototypen är nästan klar. tur är väl det för de brukar ta ungefär tre månader att göra färdigt dem...

när jag först började göra egna julkort var det mest för att jag tyckte det var roligt att pyssla och att jag ville att de skulle vara unika, men med åren har förväntningarna skruvats upp mer och mer. det har blivit lite av en miniinstitution och nu skulle jag aldrig kunna sluta med det, det är ju vansinnigt roligt att höra vänner och bekanta försöka fiska efter hur de kommer se ut, när de kommer och vilken färg de kommer att ha. ok, kanske låter lite fånigt, men det har blivit lite tradition det med...

julkorten hålls stenhårt hemliga tills de landar i brevlådorna!
av den anledningen kan jag inte avslöja mer, förutom att det är dags att inhandla material och sedan kommer många lediga stunder gå till arbete. det brukar bli många sena kvällar och nätter...

nu inväntar jag bara beslut från vildens pappa beträffande årets färgval, det har genom åren alltid varit hans bidrag till projektet!

fredag 16 september 2011

vilden är en urvriden trasa!

det är fan inte lätt att vara förstagångsförälder, man har ju ingen aning om något!

vilden är sjuk, ingen liten miniförkylning utan megamagsjuksutslagen. jag trodde först att det berodde på katrinplommonpuréfrossan som vilden ställde till med i förrgår, men när det inte gått över idag utan blev ännu värre kunde jag bara dra slutsatsen att det troligtvis berodde på de 200 pusselbitarna som han gått och sugit på på öppna förskolan... han och alla andra barn!

för övrigt känner jag ett behov av att delge mina medsystrar ett tips jag förvärvat den hårda vägen:
oavsett hur gärna ert barn vill ha en halv burk katrinplommonpuré så är enda anledningen att gå med på det att ert barn skulle skita diamanter, ALDRIG ANNARS! take it from somebody who knows.

soundtrack of my life senaste två dygnen...


stackars vilden, han har inte varit så här sjuk innan. jag har inte kunnat släppa honom 2 sekunder idag, han har hängt på mig som en liten babianbäbis, storgråtit konstant tills han somnade av utmattning i min famn och då vågade jag inte röra mig. resultatet blev att min lunch idag bestod av äcklig Ben&Jerry Strawberry cheesecake-glass (köp inte den!) och avslagen fulcola från sodastreamen. jag har fortfarande storlek 40 (pregravidstorlek 36).

ringde vildens moster och gudmor, fick lite tips som vi ska testa för att se om det blir bättre. den lille räkan är som en urvriden disktrasa nu, helt slut. herregud, vad dåligt jag mår av att han mår så här. så det är så här det känns, när föräldraskapet sätts på prov, jag hade aldrig kunnat föreställa mig!

och om sanningen ska fram...

i går talade vildens pappa om för mig att han vill ut ur garderoben!
jag har väntat på detta och vad säger man... det är bara att acceptera.

han tar sina saker och flyttar...

... till byrån i sovrummet och jag får hela garderoben SJÄLV, not bad... not bad at all!

piraterna är förresten förintade!

torsdag 15 september 2011

inga Jack Sparrow precis...

HACKAD!!

kan bero på reklamen fick jag veta..?! jobbar på att hitta en lösning, jäkla internetpirater!

nu tänker jag börja leta efter ett hotell med roomservice, jag är för kass på tekniken för att klara allsköns alla datorkrångelskitsituationer!!!!!

HATAAAAA!!!!!!!!!!!!!

just nu dansar vi helst till den här:

... för att jag avgudar den kvinnan, om inte annat för hennes helsjuka scenkläder när det begav sig, och för att hon kör sitt eget race - alltid!

tillägnad min barndomsvän Linda - kommer du ihåg?


tips från coachen!

fick ett tips till alla oss som gärna vill köpa märkeskläder till våra barn, men inte kan eller vill begå övergrepp på plånboken. i Vingåker factory outlets webshop kan man hitta märkeskläder, som Polarn och Pyret, Abeko och Lundmyr, till halva priset eller mer. utbudet är förstås begränsat i förhållande till den faktiska butiken, men det är ett bra alternativ att kolla upp innan du ger sig ut på stan och letar. det finns även kläder för män och kvinnor och om din beställning överstiger 1000 kronor är det fraktfritt...

några exempel på vad som just nu finns i shopen:

foto_017
445 kr895 kr

Two Zip Checked

POLARN O PYRET


Bild049
60 kr125 kr

Multi Stripe Helmet Baby

Polarn o Pyret
Bild074
35 kr125 kr

Multi Stripe Cap Baby

Polarn o Pyret
Bild069
35 kr125 kr

Multi Stripe Cap Baby

Polarn o Pyret

barn_röd
399 kr745 kr

Hunter barnstövel

Hunter

onsdag 14 september 2011

vidriga människor som borde spöstraffas!

jag glömde berätta...

jag råkade bli åskådare till en sak igår som jag tyckte var helt gräslig och det gjorde mig verkligen illa berörd!

jag gick runt inne på Barnens hus och plockade bland kläderna med vilden i sin bilstol och en korg dragandes efter mig, när tre män i 40-års åldern kommer in med en pojke skuttandes framför sig. jag tänkte inte mer på det utan fortsatte med mitt, men efter ett tag står vi alldeles bredvid varandra och jag ser hur männen har lagt en hel hög med barnkläder på metallplåten längst med golvet. - varför hämtar dom inte en korg, tänkte jag och kom på mig själv med att referera till vildens pappa som säkert också hade tyckt att det var en bra lösning om han inte hade levt med en sådan som mig som får mentalsläpp om jag misstänker att de kan så mycket som nudda golvet (logik-nej!). - typiskt män, blev nästa tanke.

den lille pojken som var med, kanske 4-5 år, fick syn på en kostym som hängde på en ställning och även om jag inte kunde förstå hur diskussionen gick, så var det inte svårt att lista ut att pojken ville ha den. efter ett tag ser jag hur pappan? backar ner, tar fram hans storlek, slänger den överst på högen och fortsätter plocka kläder från väggen.
- fy fan, en del har verkligen hur mycket pengar som helst, tänkte jag där jag stod och övervägde om jag verkligen hade råd att köpa ett par jeans OCKSÅ till vilden. Barnens hus är väl inte den billigaste affären och kom ihåg att de var TRE som plockade...

efter ett tag ser jag inte sällskapet längre och när jag kommer fram till kassan möts jag av en mycket upprörd personalstab som står ihop med någon form av butikschef och plockar, och plockar ur en dramaten. rätt som det är plockar dom upp den lille kostymen...

männen hade helt sonika tagit det de ville ha, fyllt dramaten till bristningsgränsen och tänkte promenera ut ur butiken?! någonting hade uppenbarligen gått snett och de fick lämna kvar allt. det verkar som om ryktet hade föregått dem.
jag betalade mina varor och gick.

jag kunde inte sluta tänka på den lille killen resten av dagen, så glad han blev när han trodde han skulle få den där kostymen...
det är ofattbart för mig hur i helvete man kan utsätta barn för sådant?! om de nu måste stjäla, LÄMNA BARNET PÅ UTSIDAAAAANNNN!!!! men nej, nej, - svinpälsar, kräk!!

jag mådde så dåligt av vad jag sett att jag var tvungen att krama och pussa på vilden tills han blev förbannad och klöste mig i ögat!

kär och galen...

som jag tidigare nämnt är jag riktigt svag för så kallade "Flashmobs" och när jag kollade in Charlotte Perrellis blogg idag såg jag det här klippet, snacka om att hon måste känna sig speciell! jag fick nästan en liten tår i ögonvrån och jag kan informativt berätta att jag också hade svarat J-A!


som ett frieri ur en Bollywood-film, överpretentiöst, oslagbart och alldeles, alldeles UNDERBART!

nu är vi LITE mer redo...

igår åkte vi som sagt för att köpa på oss lite höstvarma kläder till vilden, han växer ju galet fort så nu var det inte mycket ytterplagg som passade längre.

Barnens hus är det just nu (fram till 18/9) halva priset på hela klädkollektionen Reflex som har allt från kalasbyxor till skaljackor, så självklart åkte vi dit för att hamstra lite. med tanke på att plaggen knappt hinner bli använda innan det är dags att byta ut dem igen, så kändes det ganska bra att få dem så billigt.

en fleecedress att ha under overallen
två fleecetröjor som bara kostade en 50-lapp styck!
en regn- och vindtät overall
fuskkragar och blandad kompott med mössor
jag köpte allting i liknande, matchande färger, jag tycker det är mycket finare när det passar ihop och det går att blanda som man vill!

tisdag 13 september 2011

dagens vilde...

... har verkligen varit fantastiskt glad idag!

bara vi två...

HÄRLIGA, HÄRLIGA DAG!

jag och vilden har verkligen haft en helt underbar dag i höstrusket, från början till slut! sådana här dagar gör alla trassliga stunder mödan värt. han sover nu, vilden, i min famn för andra gången idag vilket ALDRIG händer i vanliga fall, men det har inte varit en vanlig dag!

tisdagar börjar bli vildens favoritvardagsdag (DET kan inte vara ett ord!), för då går vi på rytmik som, enligt vilden och mig, är det bästa som har hänt sedan skivat bröd. han skrattar verkligen högt och älskar att fara runt, hans mamma som har flås som en berusad älg funderar på om det är ok att komma med en syrgastub på ryggen nästa gång?!
efteråt stannade vi kvar och åt lunch på plats och eftersom vi hade tagit hunden på en promenad innan vi åkte hade vi eftermiddagen fri.

jag har insett (efter dagen om inte annat...) att det är hög tid att införskaffa en laddning höstkläder till vilden och kände väl att det var ett ypperligt tillfälle idag. efter att ha gjort det kunde jag inte motstå att åka till Frölunda torg för att fika. förvisso trampade vi runt i en del affärer, för att leta efter vantar med snöre vilket tydligen är ute och omöjligt att hitta, men där ligger faktiskt, helt otippat, världens bästa café! inne på Åhléns andra plan ligger Barista fair trade, ett till synes helt anspråkslöst litet pluttcafé, med en chokladtårta att dö för och en helmysig övervåning där både golv och väggar är klädda med fluffiga mattor, soft musik, sköna fotöljer och barnstolar att låna... det är perfekt för en mamma och vilde att pausa på!



en Latte Macchiato, chokladtårta och en vilde sovandes på min mage, en härlig, härlig dag!

tips från coachen!

i förra veckan skulle vildens pappa laga färsk torsk som jag varit och handlat. han hade letat upp ett recept som han trodde helhjärtat på, men trots att jag normalt inte äter fisk måste jag säga att jag var mer än LITE skeptisk när han häller ost över hela filéerna och sen lindar in dem i bacon?!

vilden fick ingen bacon...
till detta gjorde han smaksatt ris i en gryta som luktade helt underbart, fancy!


det blev en supersmaskig middag som var VÄLDIGT mättande och som vi måste göra igen. jag tror att det skulle kunna vara kanongott att använda risreceptet till risotto också, men blanda i kryddig korv och skippa fisken. det är i alla händelser ett enkelt fiskrecept som blev ett kul alternativ att testa!

hmm, jag antar att det var så här rätten skulle se ut!


måndag 12 september 2011

dagens vilde...

... vill bara tala om för alla att det faktiskt inte är så himla roligt att ha en fläskläpp!



kort sagt ,vilden vill inte landa på fejset igen!

mammans trollerilåda 3

lektion 3: att klara sig själv

som en del i förvandlingen till superkvinnan ingår att klara sig själv, att aldrig vara beroende av någon annan (om det inte är en del av akten "hjälplös för att fånga en karl!). börja med att mantra "jag klarar det här" och kasta er sedan på ett problem ni länge velat lösa! här visas en video som förklarar att övning kan ger färdighet, fokus bör ligga på mängdträning!





klart vi ska mysa till det!

så var det måndag igen och helgen är till ända... och hur avslutade man den bäst, jo, med hemmagjorda hamburgare ( av min andra hälft, inte mig) och en film.

för mig är film den perfekta tillflyktsorten, två timmar av verklighetsflykt, bort från allt runt mig. ja, nu är väl inte min tillvaro någon daglig kamp för överlevnad, det är nog oftast mer frågan om att försöka undvika att dö av stressrelaterad tristess...
när jag ser en film vill jag inte bli påmind om att det finns människor runt om i världen som har det värre ( om det inte är i små doser med ett lyckligt slut), jag vet det och skulle jag glömma det så återfår jag minnet i slutet av varje månad. på mitt karmakonto finns minoritetsfadder, postkodlotter, majblommor, sms-donationer, julklappar till fattiga barn och alla övriga stöd jag ger när tillfälle ges. när jag börjar tänka på det är jag som en fricki´n Robin Hood utan någon rik att snatta allt från!
något i denna stilen.... (det är min blogg!)

filmen som vildens pappa valde, nu även känd som "the datemovie from hell", kan jag nu konstatera att inte ens Freddie Kreuger skulle valt att se på tu man hand med någon. det var en film om trafficking i Sarajevo?! ok, det borde varit en hint, men NOOOO!! det är klart jag lyssnade på hans önskemål eftersom han VERKLIGEN kände att han ville se den. efter halva filmen mådde jag illa, kände att jag ville slå honom med ett järnrör för att han är man (och för uselt filmval), slå mig själv med ett järnrör för att jag ville misshandla min man för att det förekommer trafficking i baltstaterna och var lipfärdig, för att det förekommer trafficking i baltstaterna!

har ni upplevt den där känslan när man är så obehaglig till mods att man ryser och försöker SKAKA det av sig? så kände jag! jag tvingade vildens pappa (i aggressiv falsett) att stänga av och gick in och ställde mig i duschen i en halvtimme, stämningen liksom dog av efter det...

så slutade den lediga helgen vi fått skicka ut ett rikslarm för att finna!

om det finns ett val, kör alltid på Disney...

ps hamburgarna var goda iaf.

söndag 11 september 2011

vem é ´re?

jag har inga polacker i snickarboden, ingen kock i kastrullskåpet, ingen städerska i skrubben och inga tomtar på loftet!!!

jag har en man, en hund och en vilde....


... SÅ VART FAAN KOMMER ALL TVÄTT IFRÅN????


ett decennium går för fort!

jag skrev inga inlägg igår, hade ett bloggfritt dygn och gav hjärnan en paus.
jag hade tänkt att ta det lugnt, men jag åkte ut några svängar. till loppis och en sväng till syrran, men det var trots allt inga större aktiviteter. de senaste helgerna har det varit fullt upp och jag kände att jag behövde få göra ingenting.

idag är det 11 september, dagen som fundamentalt förändrade hela västvärlden. jag tror alla vet vad de gjorde den dan, trots att det är 10 år sedan, alla utom jag i alla fall! jag började redan igår fundera på vart jag var och vad jag gjorde, men det är helt blankt. jag försökte succesivt gå tillbaka genom åren, men nej... vad säger det om mig? till mitt försvar vet jag exakt vad jag gjorde vid backabranden!

terrorattacken var verkligen fruktansvärd, men idag hörde jag en grej på tv som jag faktiskt inte har tänkt på tidigare:
- är det inte lite märkligt att det sker en sådant supersynkat attentat och sen ingenting, mot något land? det kan ju ha att göra med att man i princip har jagat livet ur al qaida efteråt, men de är väl inte direkt kända för logiskt tänkande... och med det i åtanke tycker jag det är helt ofattbart att det tog nästan tio år att röka ut Bin Laden ur sitt hål.

jag är definitivt ingen förkämpe för krig i någon form, det är i alla händelser alltid fattiga, kvinnor och barn som drabbas värst, men exakt VAD trodde al qaida skulle hända?! de har vigt sina liv åt att hata västvärlden i allmänhet och USA i synnerhet, de borde lärt sig att de inte har patent på att vara fundamentala, både kärlek och hat kan bli föremål för sådana känslor...

man får vara tacksam för att inget mer fruktansvärt har hänt genom åren i den omfattningen, även om varje förlorat liv till det meningslösa våldet är en tragedi i sig, och jag hoppas verkligen att USA idag får inviga sin nya minnesplats. det verkar som om det betraktas som någon form av avstamp i läkningsprocessen och visst blir det vackert:





där de två tornen stod förrut finns nu två bassänger med tio meter vattenfall, runt varje bassäng finns namnen på offren. i hela området har det planterats träd, det kommer finnas museum och minnesmonument. jag får inte riktigt kläm på hur många skyskrapor som ska byggas, men utifrån arkitektritningarna verkar det som fyra, och när det står klart skall två ljuspelare gå upp i himlen från, vad jag förstår, två av byggnaderna för att markera tvillingtornen, men det verkar ju mer logiskt att det skulle vara från bassängerna där de faktiskt stod... hur som helst skulle jag gärna vilja se det när det står helt färdigt.

det blir inte många knop i dag heller, kanske kan jag få gjort något av allt jag skulle behöva göra när vildens pappa är hemma, men just nu känner jag ingen större motivation. jag laddar mina batterier inför vildens simlektion om några timmar...