lördag 9 juli 2011

vi älskar lördagar för att...

... man kan titta på spännande film med sin kusin...

...och plocka blommor...


...och äta ute!




att drabbas av diagnoser

har spenderat större delen av natten iakttagen, varje gång jag varit på väg att somna har jag fått mig en handflata i synen, men VILDEN har ju åtminstone varit glad när jag blängt på honom skitsur!
han beslutade sig vid 5 att det var dax att gå upp. jag beslutade mig vid 5 att det var dax för vildens pappa att gå upp - om han någonsin ville ha mer action än en femkamp på Liseberg!!! efter det minns jag inget mer förrän dom kom in vid nio-snåret och vildens pappa såg ut som om han överlevt dödsmarschen från Bataan, det var tydligen läge att gå upp och vara tacksam över att det trots allt är helg!

alla storslagna planer på saker vi skulle hinna med under helgen är nu bara att fimpa av  till följd av dränerade batteri och temporär narkolepsi (som till största del drabbar vildens pappa).
själv undrar jag lite vad som kommer hända den dagen vilden klarar sig själv och inte längre sömnbristtorterar oss under dygnets alla timmar? får kroppen en chock då och utvecklar insomnia istället?
häromkvällen gick jag och la mig samtidigt som vilden vid 19:30 och i princip sov vi hela natten. när jag vaknade på morgonen skulle man ju kunna tro att jag skulle ha en utvilad, nyladdad kropp, men i stället kändes det som om jag försökt ha sex med en korsning mellan en boaorm och Hulken - jag var helt ledbruten! min kropp ska tydligen inte vila i för stor utsträckning längre, mitt dna är helt omprogrammerat... så det är klart jag undrar... med all den energi som måste finnas över när man har vuxna barn så är det ju jävligt märkligt att ingen har löst världssvälten!

fredag 8 juli 2011

ang. tidigare inlägg!

just det, jag kom på en till egenskap jag skulle behöva... vilken superhjälte behöver inte äta?

here i come to save the day...

jag har funderat och kommit fram till att jag ska bli superhjälte! ingen sån där fulvariant a la Kick-ass utan en riktig med riktiga superkrafter, praktiska superkrafter. jag har tänkt på vilka egenskaper en sådan som jag skulle kunna tänkas behöva och kommit fram till följande:

jag måste vara som Storm så jag kan blåsa ut all skit ur lägenheten utan att lyfta ett finger.

jag måste vara som Doktor Manhattan så jag kan hålla nere elräkningen.

jag måste vara som Stålmannen och kunna byta om jättesnabbt (helst utan en telefonkiosk), kunna värma kaffet som blivit kallt på diskbänken med min laserstrålesyn och kunna känna på mig när en katastrof är nära förestående (mer än idag!).

jag måste vara som Super Mario och kunna power-up genom att käka svamp.

jag måste vara som Wonder Woman, ashet i baddräktsutstyrsel alla tider på dygnet utan någon som helst sömn.

jag måste vara som Batman och FRIVILLIGT vilja lägga resurser på att hjälpa andra ur knipor.

jag måste vara som Spindelmannen så jag ser cool ut i trikåer.

jag måste vara som Alexander Lucas, som förvisso inte är en superhjälte, men ska det här bli verklighet behöver jag ha all j-a tur jag kan få!!


torsdag 7 juli 2011

just nu dansar vi helst till den här:

för att allt hon gör känns äkta och för att hennes sound får håret i nacken att ställa sig!

dagens I-landsproblem!

händelse: en busslast med byggarbetare kom och stamrenoverade ett år. dom hamrade och spikade och bilade och borrade. huset såg ut som en krigsskådeplats månad ut och månad in, men när det väl var klart blev det så fint - överallt utom på utsidan!

händelse 2: till följd av alla tunga maskiner har samma arbetare kört sönder hela barnvagnsrampen på trappan som går från vår port upp till parkeringen.

arbetarnas lösning: att bryta loss all spräckt asfalt, som förvisso var trasig men fortfarande gick att köra på.
alla normalbegåvades lösning: låta skiten vara och laga den så fort som möjligt!

resultat: situationen har gått från värre till värst.

händelse: arbetarna går vidare för att bryta upp ännu mer asfalt längs med husfasaden för att där lägga ny kabel, när det är gjort asfalteras allt UTOM trasig rampjävel... för det hade ju inte värden bett om...AAAHHH!!!

lösning: släpa barnvagn och packning och hund runt hela parkeringen för att komma till bilen ELLER bestiga dödsrampen och hoppas att inte hamna off-road på vägen upp (eftersom det förmodligen skulle innebära "varning för ras").

händelse: INTE ETT SKIT!!! vi pratar nu veckor där det inte har hänt något... trots att värden VET att rampen är lagd i ruiner!
byggarna har avslutat och dragit vidare till nästa bygge (för att kolla om det finns några möjligheter att ödelägga något funktionsdugligt där!) och hos husvärden råder tydligen permanent fikapaus.

resultat: jag går varje dag jag ska ha bilen från irriterad till rammstein-förbannad!

handlingsplan: sluta loopa, lära mig asfaltera som en ny hobby och lösa problemet själv! alternativt elchocka värden tills han vaknar upp ur semesterkoman och kommer hitkuskandes med lite jäkla ASFAALLLTTTTT!!!!!!!

onsdag 6 juli 2011

veckans wtf!

...är det som händer inom polisväsendet?!

nu är det fan läge för rikspolischefen att börja göra annat på söndagarna än kolla på Solsidan...
det man inte har i huvudet behöver man tydligen inte ha i benen heller!

klart vi vill betala skatt så att stockholmspolisen kan få nya fräcka segway!

project Runaway!

det finns dagar när jag HATAR att vara morsa... eller rättare sagt HATAR att inte vara ekonomiskt oberoende så jag hade haft råd med en barnflicka - då hade jag förmodligen älskat att vara morsa varje timme varje dag! men nu är jag inte det och igår inträffade en av de där dagarna när realiteten dragit en med ett basebollträ i bakhuvudet!

det mesta i mitt liv har alltid varit uppbyggt runt pre- och post morgonkaffe. min hjärnverksamhet är helt obefintlig i nyvaket tillstånd och tidigare har det värsta jag vet varit flersvarsalternativfrågor innan jag fått i mig drygt en kanna lut, MEN det finns uppenbarligen saker som är värre! jag har nuförtiden vid tillfällen haft det tveksamma nöjet av att byta bajsblöjor det första jag gör när jag slagit upp de blå och det spelar ingen roll att jag preppat kaffebryggaren så att jag kan ta en kopp direkt efteråt... det är för sent... det är kaffe med mjölk, people!
vilden var som ett omenbarn hela dan efter det, det brukar hålla i sig när dagen väl fått den här fantastiska starten och det hjälpte inte till att det kändes som att man befann sig i en lokal satans regnskog med en luftfuktighet på 85%! äta -nej! sova -nej! leka -nej! vara vaken -nej! nappen -nej! sitta-ligga-stå -nej! skrika som att döden var på intågande -uppenbarligen! men va FAANN!!!

i see dead people...
det är dessa dagar jag är otroligt tacksam över vildens pappa, han bara vet när det är läge att dra i detta skenande tågs nödbroms, och ja, det kan hända att han har toan som hemligt gömställe, att han aldrig kan låta bli att vräka i sig allt gott som finns hemma, att han hävdar att anledningen till att han inte hört saker jag sagt är att jag pratat in i hans halvdöva öra och att han verkar tro att nyckeln till pandoras ask är en blomsterkvast, MEN, när det behövs låter han mig försvinna in i mina små projekt och vara min egen! jag behöver inte säga, han bara vet...

dagen efter känns allt bra igen, som att gårdagen aldrig hänt och det är dagar som i dag som jag ÄLSKAR att vara mamma till världens charmigaste vilde... nästan hela dan!

tisdag 5 juli 2011

3 kalla fakta om vildens mamma och...

- JOBBEN!

  1. hennes första jobb var att dela ut reklam. hon slängde alla flygblad och plockade ut lönen i chokladdoppade bananchips!
  2. hon har en gång nekat prins Carl Philip i dörren på en krog för att han inte hade åldern inne!
  3. som servitris förklarade hon för ett tyskt par att fiskmås är en vanlig irlänsk rätt eftersom det var det HON trodde seatrout betydde - och de valde att prova! hon bjöd sen på dryck för att kompensera KÖKETS fel när fisken kom in!
you know, it´s the birds down at the harbour...

en på miljonen!

det har sina för- och nackdelar att bo som jag gör, i hyreslägenhet, men säkerligen är det den lättvindigaste boendeformen näst efter hotell (för alla som har råd med en standard över Fawlty towers). vår lägenhet ligger i ett projekt (det enda i centrala Göteborg?) vilket gör att husen ser ut som något från gamla DDR, men även om vår lya är i ständig förändring har den nytt badrum och kök i färger jag valt och hyran är låg.

jag behöver aldrig bry mig om underhåll eller städning och går något sönder lyfter jag bara luren och ringer husvärden... som oftast redan sitter i telefon med en halvdöv 80-åring och försöker förklara varför det inte är ok att hiva en uttjänt stekpanna i sopnedkastet -FÖR ATT VI KÄLLSORTERAR!!
i hela området finns välvårdade rabatter, träd och precis utanför vår port står en gigantisk kruka med blomsterarrangemang, vilket är fint, tyvärr är samma kruka inte helt sällan också dekorerad med 20 fimpar, 25% av en pizza och en petflaska av grannens tonårskompisar! i denna typ av gigantiska hus är man alltid ensam och aldrig ensam, för även om det går att leva helt anonym under en hel livstid här så är väggarna gjorda av kinesiskt rispapper, man blir informerad vare sig man vill eller inte...

...som det där paret mittemot som förlustade sig i lördags -jag vet det, grannen över vet det, surgubben på 1:a vån vet det...det är han som utnämnt sig själv till områdets Walter Ulbricht och inte tillåter NÅGON form av aktivitet efter kl. 15 NÅGON dag i veckan och av den anledning alltid vrålar på grannens dotter som spelar fotboll på utsidan...det är hennes mamma som bor högst upp i porten bredvid, hade ihop det med vildens pappas gamla arbetskamrat och är vansinnig på skrik-och panikfamiljen på 3:e vån som alltid parkerar in hennes bil...som i sin tur bor väggivägg med rollatortanten som bodde över oss tidigare och inte hälsade för att jag rökte på balkongen, nu bor det ett lesbiskt par med rökande kompisar där i stället och rollatortanten hälsar igen eftersom jag slutat röka och flyttat till 5:e vån, men hon hälsar fortfarande inte på den utlänska familjen med slöjor... vars lägenhet ligger ovanpå det där parets med den stora hunden som alltid gnyr på balkongen så fort den ser någon den känner...det är förresten samma par som har den där vilde bäbisen...

måndag 4 juli 2011

tips från coachen!

om jag får en liten stund över på dagen brukar jag slänga en titt på ett av världens största webb-satir-nyhetsprogram, befriande ärligt! programmet sänds varje vardag och länken hittar ni i blogglistan, jag har ingen aning om varför det står att den inte är uppdaterad på två år?!

så för alla er som ännu inte haft nöjet att bekanta er med planetens roligaste turkar är det läge att börja nu!

jag är inte helt övertygad om att mannen längst till vänster
är en ung turk dock...

satsa på en karriär?

helgen som just passerat kommer med största sannolikhet gå till historien som "los helgos disaperos" eller " mitt temperamentos goes flipperspelos", välj själv... oavsett vilket så har jag pendlat mellan hopp och komplett raseri och kan delge er att webbdesigner nu avancerat sig upp på min 10-i-topplista över skitjobb som jag hellre äter mask än tar...
...andra jobb man hittar där är bajamajareparatör, inseminatör, kloakdykare och på en ohotad förstaplats ligger Fluffer, man kan bara fråga sig vem som var först i den yrkeskategorin...och hur gick snacket på anställningsintervjun?!  fan va kul, tänk att få vara en fluga på fläkten där!

jag har nu glädjen att meddela att världsordningen är återställd på vildens adress!

dagens vilde...

...säger: havregröt is THE SHIT people!

ambivalent...jag?

hade gjort klart bloggdesignen igår natt och kände mig nöje när jag stängde ner, men i morse var det en helt annan sak. när jag slog på datorn kändes det som "loveparade goes internet" ungefär och jag insåg att jag var tvungen att tona ner allt om inte läsare av inläggen ska få ett ep-anfall!
nu är jag nöjd för andra gången, men pedanter gör sig icke besvär om de inte tänkt styra upp problemen åt mig... det är en hel del finlir kvar.

tack snälla sandra -datasupport, för utan dig hade allt blivit kattpiss!

söndag 3 juli 2011

den är på G!

har kämpat hela j-a dan med gimpskitprogrammet, men den händer grejor... nu är den nya headern på ingång! hav tålamod med att utseendet förändras en gång i kvarten.. för mitt är på väg att fetsina!!

feedback??!!

dagens vilde...

... vill sitta på balkongen och lukta på blommorna!