lördag 25 juni 2011

tips från coachen!

måste rekommendera en helt sjuk film som var grymt rolig,
har ni inte sett den är tiden inne...


dagens vilde

vaknade och såg ut så här idag!

röda rinnande ögon, igentäppt näsa och allmänt brakförkyld...och hans mamma var inte långt efter! vilden har med andra ord inte varit så vild idag, men hur dåligt han än har mått har han titt som tätt ändå kunnat bjuda på sitt leende -det där som kan smälta glaciärer!
roligast idag blev tillskottet till disney-samlingen:


igår på midsommarafton var vilden dock inte sjuk, då var han så här pigg och fin:



X-faktorn!

nu ska jag berätta om ett trick. det trick som heter "hur man får tid att försvinna spårlöst" och som av en ännu  mer märklig anledning inträffar varje gång den här familjen ska någonstans! tricket inträffar någon gång under tidsintervallen vi gör oss redo, men jag kan tyvärr inte ge mer utförliga beskrivningar -ring joe labero för vidare info, det går över mitt begrepp! jag hade förstått om jag hade levt ihop med en sån där man som tar på sig sina kläder, tar plånbok, nycklar och parkerar arslet i bilen, för att efter fem minuter hänga sig på tutan, luta sig ut genom rutan och vråla -VAD ÄR DET SOM TAR SÅN TID! jag vet vad som tar sån tid, kvinnorna till de männen har fastnat i telefonkö hos skilsmässoadvokaten! i ett sånt hem hade jag ju kunnat leta efter tiden någonstans mellan packning av skötväska, påklädning av bäbis och påklädning av mig själv och med succé säkert hittat rätt många minuter...

men nu lever inte jag med en sådan man...tvärtom, jag lever med vad man bara kan beskriva bäst som en sherpa! han är alltid den som duschar på fem minuter, slänger på sig sina kläder, hjälper till att packa, mata och klä på vilde bäbisen, men TROTS det är vi ALLTID sena! han är dessutom den som alltid bär allting ut till bilen, we don´t travel light, av någon anledning som jag inte heller förstår ser vi ut som en nomadfamilj när vi sveper fram över parkeringen, det spelar ingen roll om vi bara ska vara borta några timmar...förklaring nån??!!  det är här tricket kommer in i leken, vi kan vara klara och på väg ut genom dörren i tid, men när vi väl når vår destination är vi en halvtimme sena -WTF!!! eftersom jag vägrar att tro att det skulle vara JAG som är x-faktorn i ekvationen har jag kommit fram till att det måste bero på något av följande:
  1. jag lever med en man som kan tricket och använder det för att senare kunna skylla på mig och ha hållhakar!
  2. tiden är inte längre konstant som vi tidigare trott!
  3. människan är egentligen mer lämpad för kenyansk tid och universum försöker övertyga oss genom att sno en halvtimme då och då!
  4. vi har för mycket packning där tiden kan gömma sig!

Älskling, fick vi med oss allt??

fredag 24 juni 2011

midsommar in the city of pissing rain!

midsommar, ahh, sveriges mest överreklamerade högtid...
jag har i princip aldrig firat midsommar i vuxen ålder, jag vet inte varför? som barn släpades jag runt på diverse olika tillställningar och så vitt jag vet älskade jag det, men som vuxen såg jag det som en perfekt jobbhelg med mer betalt. jag vet inte hur många gånger genom åren jag hört frasen -trevlig helg allihopa, syns vi på måndag och så håller alla tummarna att det inte regnar på midsommarafton! kvar på jobbet är jag (av eget val) och tänker -det har regnat på midsommarafton sen högtiden UPPKOM, enda skillnaden är att vikingarna såg det som ett tillfälle att upprätthålla hygienen, men fortsätt hoppas!!

men,men, nu ska jag inte kandidera frivilligt längre..nu ska jag slåss för ledigheten som alla andra föräldrar. nu ska jag ut och jaga tag i en blommig klänning med finskor att frysa röven av mig i när jag klockan tio på morgonen står och lövar ett gigantiskt manligt könsorgan. nu ska jag hoppa som en groda runt samma jättefallos som efter gemensamma kraftansträngningar blivit skitful, men trots allt rests på varenda allmänning i hela landet.  nu ska jag plocka blommor och binda till en krans som jag ska ha på mitt huvud hela dagen trots att den är full med kryp. nu ska jag äta sillen och inte tycka att det smakar röten havstång, nu ska jag ta nubben till som traditionen säger trots att det ger mig klökningar och jag ska njuta av jordgubbarna som någon i sällskapet har fått belåna huset för att kunna köpa. allt det ska jag göra - nästa år!
för i år är vilde bäbisen för liten för att uppskatta dans runt stången och det är inget jag bjuder vildens pappa på gratis!! men det kommer och jag ska göra det och jag ska älska det, för det är en magisk dag -när man inser vad det betyder för ett barn!

GLAD MIDSOMMAR ALLESAMMANS!


torsdag 23 juni 2011

här ska drickas!

nu kan sommaren komma för nu har vi äntligen fått köpt en sån här -TADAAA!


det var hög tid, det känns som att vi årligen lägger brasiliens BNP på dricka och mineralvatten! helt sjukt att vi inte fixat en tidigare...

lite mer vildebäbis-prylar som också behövdes:



coolaste solskyddet till vagnen, kommer bli så häftigt!

ny laddning med flaskor och nappar i rätt storlek.

dagens vilde

struntade i liseberg och åkte till barnens hus för att pröva ut en ny pool:



det blev den här från babyproffsen!
för att sen åka hem och ta ett dopp!



clone wars -ett förtydligande!

jag kommer aldrig plocka bort något från den här bloggen för att det kan vara stötande eller avvika från normen, jag väljer att stå för vad jag säger i stället -men även jag inser att det kan vara bra att folk förstår vad jag menar innan de lynchar mig!

beträffande inlägget om samhällskloaker så NEJ, jag tycker inte att ALLA kommunala dagis är kloaker, men det är vanligtvis där man hittar sjukt stora barngrupper pga väntetidsreglerna! JAG skiter i fall barnen delas upp i mindre grupper på dagarna, vetskapen om att de kan slås ihop igen vid sjukdom är för mig fullt tillräcklig för att anse att det är samhällskloaker. det fantastiska med maxtaxan är att jag som förälder har ett val, jag måste inte välja att sätta mitt barn på en omsorgsinrättning på gränsen till sammanbrott, jag kan välja något annat om jag är ute i tid -var och en gör vad den vill!

vidare vill jag säga att jag känner många pedagoger som jobbar inom barnomsorgen som är fantastiska människor som mer än gärna får ta hand om vilde bäbisen, men INTE tillsammans med 14 andra barn!
så det kanske är så att mina åsikter inte är mainstream, men fram till pedagogerna på de överfulla dagisen kan börja klona sig tänker jag kämpa vidare för att rädda vilde bäbisen från kloakerna!

i övrigt kan jag säga att det enda jag möjligen kan tänka mig att ta tillbaka i det inlägget är önskan om ett lisebergbesök -det ösregnar!

fruktsallad nån?

förresten, gissa vem som sov 7 fabulous timmar i går -THAT´S right folks, viiilde bääääbisen! somnade 20, vaknade 03, tråkigt bara att hans föräldrar valde att inte lägga sig förrän efter 23 så dom ändå såg ut som utsketna päron idag!

måste rädda vilden från kloakerna!

igår när vi tog en promenad på kvällen och precis passerade ett dagis kom det en stor råtta springande över gångbanan... -det dagiset är inte ett alternativ! blev min reaktion. sen undrade jag vilka som är det?! någon, jag kommer inte ihåg vem, sa till mig att man ska börja leta ett år innan barnen behöver plats, annars hamnar man i samhällskloakerna med 30 barn och 2 pedagoger...jag vill inte att vilde bäbisen ska bli kloakbarn!! i sann vildebäbismamma-anda har jag naturligtvis inte ens funderat på dagis, jag har inte ens planerat min föräldraledighet som jag befinner mig mitt uppe i..

det var inte den här jag såg..

idag har jag bestämt mig för att ha en tråk-dag, ska försöka komma ikapp och få gjort saker som redan skulle varit gjorda. tråk-städa, ringa tråk-samtal, tråk-handla tråk-livsmedel etc. hade jag fått bestämma helt själv utan att vara vuxet ansvarstagande så hade jag läst hänt bild och ätit gräddkola tills jag fick diarré eller i alla fall mådde illa! eller så hade jag gått på liseberg med min lilla familj eftersom vildens pappa slutar tidigt idag, det hade blivit vilde bäbisens första besök ever... tyvärr vet jag av erfarenhet att mitt fantastiska förslag kommer att bemötas på följande sätt av min andra hälft:


han är inte någon nej-sägare per automatik, men när det gäller saker som nöjesfält är vi inte direkt ebony and ivory in perfect harmony...han vill bara åka dödsmaskiner och jag hatar verkligen det (jag har höjdskräck!). jag vill strosa runt, käka våffor och spela på hjulen -något han hatar (om han inte först har fått åka dödsmaskinerna!). vi får se hur det går, jag tycker iaf jag är värd en applåd för ambition!





onsdag 22 juni 2011

ground control to major tom -nä, ingen kontakt!

jag har verkligen börjat fundera på vilka värderingar jag vill ge vilde bäbisen...har kommit fram till att man är rökt såvida man inte ska emigrera till en öde ö någonstans, men sannolikheten är då ganska stor att en korsning mellan robinson cruse och Nell ser sitt ljus! jag antar att det bara gäller att hålla tummarna att något jag säger limmar sig fast.

några föräldrar som inte haft sån tur är föräldrarna till de ungdomar jag hörde om för ett tag sedan... var fjärde ungdom i sverige tror inte på demokrati som statsskick och var femte tycker det hade varit bättre med enmansstyre!? berättade tv4 nyheterna. woaw, hur nöjda är inte dom föräldrarna med att ha spenderat en miljon på att slussa ut de barnen i samhället! vad säger man som förälder om ens barn kommer hem och kläcker en sån iq-befriad kommentar? ska man bemöda sig med att försöka förklara för sin tonåring eller ska man förlika sig med att ens barn måste ha hamnat i permanent radioskugga om inte ens demokratins hörnstenar fastnat på ett och ett halvt decennium!

det kanske inte är ett nytt fenomen att ungdomar vill ha förändring, men kom igen, så vitt jag vet stod det ingen i min skola och kampanja för att sverige skulle tas över av nån wannabeidiamin-kopia! jag skulle vilja se hur reaktionerna blir om denne envåldshärskaren kommer till makten och börjar med att stänga ner alla sociala medier och det enda som möter alla som försöker surfa är det här:


i undersökningen som tv4 pratade om hade motiveringen till åsikterna varit att det vore bättre om besluten togs snabbt och inte behövde gå genom så många instanser, och ok, det finns väl en viss poäng i det - är det då diktatorn blir ett alternativ? är det då han ska sitta i jagvetbästköping (han har döpt om stockholm till det, han kan göra det, han är diktator!) och ta beslut baserade på folkets önskemål?

konstruktiv lösning: två veckors studiebesök på en sweatshop i bangladesh för hela twitter-generationen som yttrat sig och om åsikterna kvarstår efter det -spöstraff på ett torg i iran och för de sega djävlar som fortfarande inte fattat efter det återstår tyvärr bara arkebusering i nordkorea!

desperate times call for desperate meassures!

tisdag 21 juni 2011

veckans wtf!

..hände med vilde bäbisens fina barnrum?!

dumpwaste!

just nu dansar vi helst till den här:







mankämparpåändå-morsan!

jag tar ytterst sällan och högst ogärna ut vilde bäbisen bland folk själv. nu pratar jag inte om våra dagliga promenader i skog eller närområde utan intillstan-bland folk! jag har gjort åtskilliga försök och insett att det är ett "ballar av stål"-projekt som kräver noggrann planering för att inte backfire up my ass, minsta lilla som går snett i förberedelserna så vet jag att det är lika bra att avbryta operationen och ta upp idén vid bättre lämpat tillfälle = dumpa över det på vilde bäbisens pappa så fort helgen infinner sig!
igår hade jag i alla fall bestämt mig för att åka till ett köpcentrum med vilden, så det var nästan stan.

 jag tror inte vi hade varit där mer än tio minuter förrän jag såg dem, dem som jag absolut gör allt för att undvika. lattemorsorna!
dom hade placerat sig så att det var fullkomligt omöjligt att inte se dem och fullkomligt omöjligt för alla andra cafégäster att ta sig fram, jag kan tala om att innan jag fick barn ville jag skjuta dem med pumphagel och skicka barnvagnarna över ett stup, men nu tittade jag bara på dem..
där satt dem och skrattade tillsammans medan dom stoppa ansiktena fulla av branmuffins med cream cheese och smutta på sina capu-, frappo-, och slappocinos medan deras barn sover tungt i bugaboovagnar i regnbågens alla färger! DET VAR JU SÅ JAG SKULLE HA DET!!!!
 jag kan aldrig fika när jag är ute, vilden blir helt tokig om vi är stilla för länge och inget händer - därav sker ganska många impulsköp när han är med eller inga köp alls... skulle jag få för mig att köpa en kaffe to go i nån kaffebar drar han igång brandlarmet och människorna runt mig ser på mig med McdonaldsäråtDEThållet-blicken, och ja VISST, man ska inte bli stressad bla,bla,bla...men det blir man...eller jag! enligt mig finns det två kategorier av människor som ens kan komma på idén att kläcka liknande insiktsfulla kommentarer:

1. de som ännu inte skaffat sig previlegiet det innebär med barn och på grund av det ska      -HÅLLA KÄFTEN!

2. de som tycker att det är fullt naturligt att amma i någon annans mattallrik på en restaurang och av den enkla anledning ska -HÅLLA KÄFTEN!

nej, det blir ingen lattemorsa av mig, jag får aldrig nöjet att invardera caféer och jag får aldrig känna hur det känns att i lugn och ro kunna koppla av med andra bäbisföräldrar...för jag är en snabbkaffeöverdiskbänken-morsa som äter sega mariekex, en springigenombutikenochtavaddufårtagi-morsa, en vildebäbisen-morsa vars barn är full av energi varje dag och en jagskullealdrigklaraattlevautanhonom-morsa som är sjukt lyckligt lottad!

måndag 20 juni 2011

dagens vilde

har skaffat sig en ny hatt..


här är fler tillskott till vildens garderob:







 efter en hysterisk dag har vi äntligen kommit in för landning -vilde bäbisens mamma, over and out!

söndag 19 juni 2011

dagens vilde

banangrötsmassakern!

införskaffat!

har äntligen kommit iväg och handlat lite rekvisita till vilde bäbisen, något som kanske skulle gjorts för ett bra tag sen...men,men ce sera sera!


det blev en sån här med bälte, bra för rymningsbenägna bäbisar...

...och så här såg den ut med den nya dynan!
av någon anledning börjar jag tänka på stormtroopers när jag ser den?

en sån här ska vi prova nu, bärsjal var inget för oss...

...med en sån här mysig åkpåse till...

..och såna här ska vi sätta på spjälsängen så den går att vagga!

hur bekväm är för bekväm?

av någon anledning tror jag att alla, iaf merparten av alla kvinnor, har ett behov av att skapa någon form av illusion när man träffar någon, jag är definitivt inget undantag! jag la ner timmar på att duscha, sminka mig, fixa håret och välja kläder....nu var jag väl inget ras från början (kom ihåg att detta var pre-vilde bäbis!), men känslan som infann sig lyste igenom.

sen undrar jag lite vad som hände när jag fick barn med denne man som jag spenderat så mycket tid att bygga luftslott för? det började bli svårt att hävda att toaletten av mig enbart har använts för att pudra näsan redan under graviditeten, men vilde bäbisen blev definitivt dödsstöten för alla romantiska skönmålningar! nu har väl kanske inte just min man varit någon Don Juan precis, men ett visst mått av vardagsromantik har alltid funnits tidigare -nu, not so much! nu handlar tillvaron inte så mycket om att pyssla om sig själv utan mer om att rodda -rodda barn, rodda hund, rodda hem, rodda tvätt, rodda mat och har man tur kanske rodda sin egen basala hygien! när klockan är 23:30, man gick upp vid 06:00 och man fortfarande inte är klar med allt så bryr man sig föga om att försöka övertala sin partner om att man skiter regnbågar som luktar viol...

men hur bekväm är egentligen för bekväm? är det när man ibland fortfarande går omkring i sina gravidkläder trots att ens barn är fyra månader? eller att man helt sonika kan gå in och byta blöjor TROTS att den andre sitter på toa? är det att ens hem 99% av tiden ser ut som slaget vid Gettysburg? eller är det när ens man börjar göra de här ljuden till en för att han tror att önskemålet om att man ska raka benen kanske lättare går fram från en hårig varelse till en annan?!