lördag 1 oktober 2011

ordning och oreda!

efter att ha rensat ut, slängt, plockat undan och satt upp nya barnkrokar etc, har hallen faktiskt blivit ganska fin. det känns skönt att bara ha sulkyvagnen till vilden eftersom det inte gick att röra sig när båda står framme.


sen går jag ut i köket och inser att det är total fjärilseffekt på vår adress...


jäkla skit, man har lite att stå i idag! kan man inte bara ta en sopsäck och ösa ner allt i... så kan vi hitta på något roligt i stället?!

vart kommer all skit ifrån? känns som om jag lever på en återvinningscentral och att varje gång jag rensat upp, kommer någon jävel och tömmer av en ny kontainer...

fredag 30 september 2011

tips från coachen!

för alla er föräldrar som precis som jag tycker att "bä, bä, vita lamm" eller "trollmors vaggvisa" är uttjatade och urtråkiga sånger, finns det amerikanska företaget Rockabye baby!

Rockabye baby har specialiserat sig på att göra om kända rocklåtar till enkla vaggvisor i lugnt tempo, helt genialt och en så rolig idé.
det finns en uppsjö av låtar att välja mellan, personliga favoriter är GnR´s Sweet child o´mine och Def Leppard´s Pour some suger on me, men de har verkligen ALLT tänkbart. vilden älskar ljudet av alla, born rocker!

det är busenkelt att skaffa låtarna eftersom de laddas ner digitalt till din dator och företaget accepterar Visa, Mastercard och Paypal. det finns även en presentshop och skulle man vilja beställa en vara som inte är digital skeppar Rockabye baby internationellt.

vaggvisorna passar de mindre barnen bäst och jag kan tänka mig att det skulle kunna bli en annorlunda och uppskattad present, vid dop till exempel!


torsdag 29 september 2011

åh, det kommer bli så fiiiint!

på den här adressen har det bara varit fotboll för hela slanten, med en skåning i familjen och Malmö FF i europaspel är det helt oundvikligt.
i vanliga fall brukar jag också titta, men idag har jag inte haft lust. jag har varit iväg hela dagen och var helt slut när jag väl kom hem, slängde i mig thaimat och hamnade i matkoma i stället för att börja rodda det som borde göras.

när jag kom hem hade vildens pappa börjat göra i ordning i sovrummet. det är en hel del kvar att fixa som skena i taket och gardiner, men jag tror det kommer bli jättebra när det är färdigt. vi behöver verkligen det extra utrymmet.


jag hittade de där hasparna, eller fönsterkrokar hette det nog. det stod på förpackningen att de inte var barnanpassade, men jag tänker att de är mer barnanpassade än ett fall från femte våningen!
vi får se om de fungerar att sätta fast, jag har inte ens måttat så det kanske inte går...


projektet med galgbyte kan nu fortskrida efter att jag har varit och införskaffat fler. vildens pappa hade förvisso köpt galgar igår, men hade tagit VITA?! den logiken har jag aldrig fattat, nä, de var slut så jag tog de här i stället?! eftersom jag inte ville fucka upp hela min framtida, urtjusiga gåin-garderob blev han utbuad och får nu ha vita galgar till sina egna skjortor så tar jag de här:

detta var det lite bättre alternativet till kemgalgar,
 behövde något som inte tog så mycket plats.
efter att ha konstaterat att vi i detta hemmet inte kan inreda med något levande, har vi i dag varit och köpt något dött...

jag tyckte det såg lite vintrigt ut och dessutom började
vilden tokskratta varje gång jag skakade på dem!

det blev även lite pimpning av strykbrädan:


det kanske verkar lite överkurs, men det tycker egentligen bara någon som inte vet hur grisful vår strykbräda är från start. jag hade ingenstans att göra av den så vi hängde den på kortsidan av en garderob till allmän beskådning varje gång dörren är öppen (inte det smartaste draget). egentligen är den så äcklig att den borde slängas, men det är ju så sjukt tråkigt att lägga pengar på sånt (överdraget kostade bara 29 kronor på IKEA).

här kan ni förresten se en del av min garderob, jag kanske skulle ta
lite bilder så jag kan göra ett före- och efterinlägg när den är klar...
när jag ändå var i krokarna passade jag på att åka till Jysk för att byta ett kuddfodral som jag köpte för någon vecka sedan, när jag kom hem visade det sig att det var trasigt...
jag hittade lite fler fodral till vardagsrummet och några filtar på rea som kommer passa perfekt. jag kom på det häromkvällen att den enda i vår familj som har några filtar att värma sig med är vilden och själv fick man sitta och frysa häcken av sig. problem löst.



men jakten på the ultimate gardin går vidare...


en tom dag...

idag skulle vilden och jag egentligen varit iväg på en grej (som är hemligstämplad), men det hade blivit en dubbelbokning så vi får hitta på något annat, boka om och ta igen det längre fram.
jag har varit ganska seg den här veckan så jag kände att jag kunde leva med att inte hetsa iväg in till stan idag, dessutom kommer det en present med posten som plåster på såren från "PIIIIIPPPP".

igår var ju vildens pappa ivägskickad till IKEA för att köpa lite struktur. han köpte även det jag bad om, men i fel färg. jag och vilden kan ta tillfället i akt att åka och byta dem idag eftersom vi helt plötsligt har dagen fri och kanske blir det även några kuddfodral.

sådana här skenor behöver vi också,
till gardinerna framför garderoben som inte ska synas...
... när det blir klart!
vi måste verkligen, viktigast idag, åka till en järnaffär och införskaffa sådana där kedjor att kunna haka fast balkongdörren med. igår släppte jag ut hunden på balkongen och som en jäkla komet drog vilden efter. nu kan han inte ramla ut om han inte kan omstrukturera skallbenet (vilket han uppenbarligen var nära att göra häromdan!), men det finns alltid möjligheten att dra ner en stor hylla över sig, eller välta en terrakottakruka eller kanske käka jord. alternativen är oändliga och icke uppskattade, så nu drar tråkmamman i handbromsen.

det går sakta framåt här hemma och i kväll blir det ännu bättre, för då ska vildens pappa montera upp ett minigarderobsystem i sovrummet - YEY!

jag har bestämt mig för att inte handla något mer från företaget som har den perverterade reklamen med terapeutgubben, är det Elon...
ett företag som är sådana jävla puckon att de kan gå ut med en sådan reklam på dagtid vill inte jag köpa elektronikprodukter av, eller några produkter alls. jag fattar inte att företag inte har större omdöme?! sen skiter jag i vem som kommit på idén eller regisserat reklamen ( i detta fall Felix Herngren), det är inte ok när ungar sitter och tittar och nej, den är inte rolig!!!

vildemamman - over and out!

onsdag 28 september 2011

återtåget...

nu sitter jag här och kollar på nyheterna och väntar på IKEA-leverans efter en dag som har lett till lite bockar på listan och vad hör jag...

- dagen EFTER att storröjet på balkongen har ägt rum bestämmer sig sommaren för att göra comeback de närmsta dagarna! enligt meterologerna ska tilläggas.

... crappy maccrapp!

rekvisita till verkstaden!

jag passade på att beställa lite saker från Panduro hobby när det var rea och nu har paketet kommit.
jag var ganska sen med beställningen och det var väldigt utplockat, men det här hittade jag trots allt:


jag har aldrig beställt någon fyndlåda från något företag eftersom jag har fått för mig att det bara är skräp och jag har aldrig gillat att köpa grisen i säcken, men eftersom jag inte hade kommit upp i lägsta ordervärde tog jag en chansning och beställde en fyndlåda med hobbymaterial. det fanns fyra olika lådor att välja mellan och de kostade bara 99 kronor styck så det hade ju inte varit någon katastrof om det hade visat sig att det bara var skit (som jag misstänkte).

jag blev riktigt glad och positivt överraskad när jag väl såg vad som låg i, det var MASSOR av bra saker som vi kommer ha jätteroligt med i framtiden:



det var så mycket saker att det fick bli två bilder för att få med allt, allt från figurer att måla till hela kit med pyssel, färger, papper och scrapbookingtillbehör. tänk vilka pysselkvällar det kommer att bli, men nu hamnar det i hamsterskåpet!

Vira blåtira mår lite bättre idag, men ont gör det!

tisdag 27 september 2011

vilden har gått sönder!

jag har inte fått dåliga nerver av att ha skaffat barn, men jag kommer få dåliga nerver av att vara mamma till en vilde!

vi hade precis kommit hem efter en hel dag fullspäckad med aktiviteter och jag skulle bara fixa en kopp kaffe innan jag skulle ge vilden lite mat. jag hade satt på honom hjälmen och satt ner honom på golvet och när jag vänder mig om för att fylla på kaffe är det ett ögonblicks verk, PANG!
under den sekunden det tar att reagera och vända sig om kunde jag konstatera att det där INTE hade gått bra, sen gick det ett illvrål genom öronen, genom hela kroppen. han hade ramlat huvudstupa rakt ner i kanten på sin tripptrapp-stol efter att stående ha tappat balansen.

har spenderat hela kvällen på barnakuten med vilden (tack och lov även med vildens pappa).
spräckt ögonlock och en rejäl svullnad under ögat efter smällen rätt på okbenet:


det hade gått hyfsat bra och eftersom sårkanterna var så fin tyckte läkaren det var bäst att inte börja greja med det när det väl slutat blöda. informativt fick vi veta att vilden kommer att skifta i regnbågens alla färger den närmsta veckan, att det bara var det som skulle hända var rätt skönt att höra och jag kunde slappna av efter att ha varit som en fiolsträng i flera timmar. det är när något sådant här händer som jag blir medveten om hur extremt väl sammansvetsade vildens pappa och jag är, hur väl vi känner varandra och finns där för varandra. det är sällsynt, unikt och exklusivt.

när vi väl kom hem var vilden mörbultad och helt slut. han ville bara krypa upp i famnen, bli kramad på, äta sin välling och få somna. hans öga hade redan börjat mörkna och var svullet, men innan jag hann att ge honom lite alvedon hade han somnat.


innan vi kom oss iväg till sjukan hade Bary blivit hämtad av hans extrafamilj som ALLTID ställer upp, det var skönt att inte ha den oron hängande över huvudet mitt i alltihop.
när vildens pappa hämtade honom senare på kvällen, hade de varit iväg och köpt en krya på dig-present till vilden. jag vet inte om det kanske hade lite med situationen att göra, men när jag såg det höll jag på att börja lipa. jag tyckte det var så himla gulligt gjort och det var så oväntat - tack för att ni finns, hela familjen Bengtsson-Nilsson!


herregud, vilken kväll... jag behöver sova och börja på ny kula i morgon. beroende lite på hur vilden mår i morgon så får vi se om det blir någon öppen förskola.

att vara eller inte vara...

att vakna halv nio och inse att man har fått sova hela natten (sedan 00:15 iaf) har en viss surrealistisk touch, men var verklighet idag när JAG slog upp de blå och undrade vad det var frågan om.
jag är glad att vi ska iväg till rytmiken om en stund för det verkar som att batterierna är nyladdade på vilden också efter natten, han beter sig som duracellkaninen Dampe och kommer riva det lilla som är kvar av vårt hem...

i eftermiddag tänkte vi (om vilden samarbetar?!) fortsätta "höstsanering 2.0", det är en hel del kvar på listan.

vad gör man åt en 7-månaders liten kille som precis har fått sina första tänder, men redan kommit på att de fungerar som ypperliga vapen när han inte får sin vilja fram? nu låter det som om jag har Damian i mitt liv, men vilden har ett jävla temperament och när han blir riktigt förbannad eller något går emot honom (han har 0 tålamod) så hugger han som en kobra... vad gör man åt det?
detta har han fått efter sin far, temperamentet och det dåliga tålamodet alltså. det kan ALDRIG ha med mig att göra - jag förnekar!

slående lika, eller...


måndag 26 september 2011

jag tänker inte ge upp!

jag hade bestämt redan när jag gick upp i morse, det skulle bli en produktiv dag - ny vecka, ny möjlighet att imponera på sig själv!

jag har verkligen hållit på hela dagen, men trots det kunde jag bara bocka av tre ynka saker från min gigantiska todo-lista. jag har förvisso tagit tag i en av de värsta punkterna - röja hela balkongen. varenda år bara måste jag vänta ut den sista strimman av sommar, vilket resulterar i att jag får stå där ute i pissregn och orkanvindar för att montera loss golv!

jag fick i alla fall slängt den döda djungeln, slängt ut vagnen på blocket och konstaterat att jag aldrig hade kunnat träffa en partner via nätet, jag är ju helt värdelös på att formulera en annons. jag hoppas på att det ska gå snabbt att bli av med den, dels för att jag vill få köpt lite grejer och dels för att den just nu huserar i vildens rum i sällskap med två tvättställ.

jag har grävt i mitt inre efter energi och tänker kämpa på tills listan är avbockad. det har en viss betydelse att jag även är lite orolig att någon ska ringa på annonsen och dyka upp i röran för att kolla på vagnen, det får bli min piska tills vidare...

är det någon mer än jag som älskar programmet "Sveriges historia"?!  jag tycker verkligen det är så intressant med historia i allmänhet, Sveriges i synnerhet. jag tycker om att lära mig nya saker, det får mig att känna mig smart.

programledarna Martin Timell och historikern Dick Harrison, som 
förresten kommer från samma ställe som vildens pappa - Staffanstorp.
Sveriges historia sänds på TV4, måndagar kl. 21:00

mammans trollerilåda 5

lektion 5: att kunna skilja äkta från falsk
att öva upp sin förmåga att kunna se skillnad på skrot och korn är en helt avgörande förmåga som kan gynna den som bemästrar det inom många områden, i jakten på en man, i jakten på en Gucci eller i jakten på en väninna (som inte förvandlas till Rebecca Loos när man vänder sig om..)!
för att förstärka effekten har vi här illustrerat med inte mindre än TVÅ demos till priset av en:



veckans uppgift: vem är den RIKTIGA talangen?

söndag 25 september 2011

dagens vilde...

... fick idag sina första riktiga läragå-skor av sin pappa. de var röda, jättetuffa och satt perfekt!




det blev ett par innetofflor också så det blir lite lättare att gå inomhus, det är så svårt att stå på hala golv.

idag har vilden på sig:
t-shirt från Cubus
byxor från Next
skor från Vincent

7 månader senare...

är det någon som kan gissa vad vildens pappa har för yrke...



... that´s right people, det är klart han är elektriker!