fredag 9 september 2011

Snortrött!

ungefär en gång i timmen, ibland två. så ofta har vilden vaknat i natt av andningssvårigheter till följd av igenkloggad snok.

jag visste att han skulle bli förkyld. efter både rytmikklass och öppen förskola under samma vecka vore det märkligt annars, men det är en klen tröst efter en sömnlös natt - för mig, men framför allt för vilden!

vilden vill veta vart man hittar den här!
efter en grinig morgon hade jag PRECIS fått stackarn att somna och hoppades på att en förmiddagslur skulle göra underverk, när det visade sig att vi tydligen är bosatta i Hell City!!!
det är klart att av alla dagar på året så ska de nya tidningsställen upp utanför dörren i betongvägg i dag, och inte bara vår, nej, nej, HELA TRAPPHUSETS...

i bland önskar jag att det hade varit socialt accepterat att ge någon en smäll på käften!

vilden satte sig av förklarliga skäl raklång upp i sängen, såg ut som om han genomled armageddon och avrundade med primalvrålet från underjorden.
försök till vidare sovstund - meningslös!

vi tar nu vår tillflykt till vildens mormor...

dagens vilde...

... är egentligen gårdagens. tog ett bad och hade fullt upp med att testa sina nya badleksaker!




idag har vilden på sig:
ingenting och badolja

torsdag 8 september 2011

tips från coachen!

en nyhet som nyligen tillkännagivits är årets smak på Blossas årgångsglögg som är:

KAFFE!

det ska bli intressant att smaka på den. det är kanske inte vad jag hade tippat på som smaksättning på glögg, men "don´t knock it til´ u try it, den kommer att finnas i systembolagets beställningssortiment från 1 Oktober och kostar 89 kr. så här beskrivs glöggen:

För nionde året i rad släpper BLOSSA sin årgångsglögg och i år smaksätts den med kaffe rostat av Arabicabönor från El Salvador. BLOSSA-flaskan får varje år ett nytt utseende och i år står designbyrån Jensen Pamp McCann bakom formgivningen och flaskan pryds av koordinterna från Finca Las Delicias, familjen Menendez  plantage där kaffebönorna har odlats. Familjen Menendez har odlat kaffebönor i fyra generationer och klimatet i Finca Las Delicias passar utmärkt för odling av Arabicabönan. Till årets glögg har det gått åt va 1 800 kg kaffe som har extraherats i sprit och därefter blandast med vin och glöggkryddor...


dödtid!

så är vi då inne i årets mest meningslösa månad - September! det är den månaden på året som absolut inte fyller NÅGON som helst funktion, utom möjligen att det är en bra röjaundanalltmansketiundersommaren-månad. 

hösten är här, jag vet det för jag såg den häromdan när jag var ute med hunden...


har man tur kan man under ett kort ögonblick i september få njuta av naturen i ett eldhav av färger, men för övrigt är detta en händelsefattig månad som egentligen bara är en transportsträcka till oktober då saker verkligen börjar ta fart mot jul.

man gör vad man kan för att hitta silvertråden i tillvaron, så igår köpte jag biljetter till årets julshow på operan, Jultrad-i-ton, som jag velat se. vi kom inte iväg på något förra julen fast vi sa att vi skulle och det saknade jag verkligen, det är mysigt och något jag skulle vilja göra till tradition varje december - vi börjar i år!




... hurra, och här är biljetterna!

just nu dansar vi helst till den här:

för att den är en skön låt som säger allt. i bland kan det behövas en påminnelse om att världen är full av rötägg, så det är bäst att ta hand om de människorna som är äkta i ens liv!


onsdag 7 september 2011

det blir fina fisken!

finns det något underbarare än att handla färsk mat över disk?! jag älskar det, det är ruinerande att släppa in mig i en saluhall! så idag åkte jag och vilden till feskekôrkan för att köpa dagens middag. jag hade gärna satt mig där och fikat innan jag handlade, men efter sitt första besök på öppna förskolan var vilden helt slut och hade somnat på vägen. dessutom gick det inte att betala parkeringen med Visa och eftersom jag aldrig har kontanter fick jag skita helt i att betala, stressmoment!

jag hade kunnat köpa allt i disken, eftersom jag aldrig äter fisk i vanliga fall ville jag testa allt. jag fullkomligen ÄLSKAR skaldjur, så där behövdes det ingen övertalning...
det blev till slut hälleflundrafiléer, torskfiléer, nykokta kräftor och hovmästarsås, det sistnämnda ska jag göra en megabaguettemacka av BARA TILL MIG ( vildens pappa är skaldjursallergiker)!!!

den här lille räkan tog sig en tupplur!
det var riktigt mysigt att laga mat tillsammans alla tre, vi var så illa tvungna att hjälpas åt eftersom vi inte hade en aning om vad vi gjorde, MEEEENNN:

... dessa blev till slut...

... hälleflundrafilé med kokt potatis och kryddig vitvinssås...

... som blev det här!
herregud, vad gott! vet folk hur gott det kan vara med fisk? är det allmänt känt? kanske ska starta en buzz... start spreading the news... ett helt liv har jag gått omkring och trott att fisk är oätligt! jag väljer att skuldbelägga skolfisken!

till lunch i morgon väntar nya läckerheter från havet, men att det här är lyxgott har jag vetat läääänge. man vardagsnjuter alldeles för sällan...

dessa blev till...

... denna, gjord av mig - Le Chef!
det har varit en härlig kväll med det bästa sällskapet - min älskade familj!


dagens vilde...

... har haft en riktigt rolig dag på öppna förskolan!


i denna roliga "gosepölen" kunde man kasta sig som man ville
utan att det gjorde ont!
idag har vilden på sig:
jeans från Detroit
tröja från å by Åhléns
strumpor från Lindex


i veckan har jag lärt mig...

... att det går att tjäna sitt levebröd med hjälp av en gondol i Göteborg!

tisdag 6 september 2011

dagens vilde...

... i sin nya störtkruka!



 på eftermiddagspromenaden gick ljuset ut fullkomligt. det hade varit en väldigt intensiv förmiddag med den första rytmikklassen, en fullständig succé som ska bli så roligt att fortsätta på under hösten!

till alla som inte vet vill vilden informera:
 han är världens sötaste unge!
idag har vilden på sig:
body från HM
byxor från Skill
scarf från Parvel
skyddshjälm från NG baby
mössa från Timberland

veckans peptalk!

en sån här optimist borde alla ha hemma, fram till dess lånar vi denna solstråle:

Fjärilseffekten!

jag förstår nu...

här kommer ett inlägg från en frizon, en tillflyktsort dit ingen förföljer mig med saker som ska göras, med frågor, med " kan du hjälpa mig med ditt" eller "kan du hämta datt". allt eftersom vilden växer kommer zonerna för egentid bli färre och färre, till slut kommer det bara finnas två kvar.

en del säger att man avsäger sig rätten till egentid när man skaffar barn, drop dead! det är nog så om man är ensam, men jag lever med vildens pappa så jag HAR rätt till egentid, jag ska bara kräva ut den och det är i det problemet ligger. det handlar om att acceptera att parallellt med varje lugn stund råder galenskapen.
jag blir en mycket bättre mamma om jag får vara i fred i bland och ladda om lite, men vanligtvis kommer det saker emellan, verkligheten kommer emellan och den som 9 gånger av 10 blir eftersatt är jag.
men nu vet jag vad som gäller, jag förstår nu! jag har knäckt koden till vildepappans toafetish!

vart vill andra människor aldrig göra en sällskap? när kan andra människor aldrig säga nej? vart måste man alltid stänga dörren om sig (om man är normaluppfostrad)?
- jo, på dass!
ingen kan neka dig om du säger att du måste sätta dig på dass. ingen (som är normalbegåvad) är villig att göra dig sällskap när du sitter och skiter. ingen vet hur just din tarmmotorik ser ut och hur många gånger om dan besöken kan bli nödvändiga.

ergo - egentid är trots barn fortfarande möjlig, kanske bara inte där du helst ville!

det är det vildens pappa gör, han och övriga män generellt, njuter av ensamheten och tystnaden. jag har vetat länge att han har sin tillflyktsort här, jag har bara inte vetat hur skönt det faktiskt är att stänga dörren om sig och sitta här tills benen somnar...

så här är det nu, det första inlägget från ett dass, bakom en stängd dörr, i tystnad!

på utsidan får kaos råda...

måndag 5 september 2011

det blir säkert...bra!

jag kom aldrig riktigt igång idag. vart förmiddagen tog vägen vet jag inte, men jag vet att jag tittade på Fantasia med vilden som valde att sova ungefär 15 sekunder och sedan vara svingrinig hela dag... jag vet inte om han själv har känt sig lite ur gängorna och det varit därför han har gapat för allt eller om han gjort det för att han känt av mitt humör, som varit uselt och som jag självklart tagit ut på allt och alla runt omkring mig... eftersom jag är mänsklig!

jag hade tagit ett envåldshärskarbeslut att inte göra ett piss idag, sen kom jag på att jag har hund och barn. jag var tvungen att släpa ut vilden på en promenad i ösregnet och insåg dessutom två saker efter att mitt hjärta stannat tre gånger under förmiddagen till följd av att vilden smällt huvudet i samma bordskant:

  1. jag måste barnsäkra vårt hem NU.
  2. jag måste införskaffa någon form av krockkudde till vildens huvud NU.
högst motvilligt kom jag mig till slut iväg, med vilden i släptåg. först till barnens hus som bara hade något som såg ut som en flygarmössa (en sån där i skinn de hade förr) för 450 spänn som jag vägrade köpa, om inte annat för att han flyter bort i den. jag hittade en på babyproffsen för (billiga?!) 180 som var, hmmm, jag vet inte, det stod pannband, men det ser mer ut som en sån där hjälm man får när man ska sumobrottas på en svensexa/möhippa?! jag tog den finaste de hade, men jag vet inte om det hjälper... ni ska få bedöma själva inom en snar framtid!

vildens airbag med stjärnor på.
ska han falla ska han göra det med stil!
när det var klart drog vi vidare till IKEA och tog alla säkerhetsprylar jag kunde hitta, ungen är verkligen överallt och det går fort, så jag tänkte det är bättre att ta det säkra före det osäkra och babyproofa allt!



positivt var att jag lyckades hitta en extraklädsel till vår soffa på fyndhörnan för en spottstyvel som vi kan ha som smuts/kräk/pink/spill- reserv, mycket bra, mycket bra!

flång nya och 75 kronor/delen i mörkt blå - det var sjukt billigt!

mammans trollerilåda 2

lektion 2: förhandlingsteknik
om du har lidit av att inte kunna göra din röst hört, har det sannolikt att göra med din oförmåga att anpassa dig till motparten i förhandlingen. i följande demonstration tar vi upp en bevisat fungerande teknik som kan vara till stor hjälp i de vardagliga situationerna:


söndag 4 september 2011

kontrolltornet är utan energi!

helgen är slut, jag med. den flög förbi, som den brukar när vi varit iväg över helgen.

jag har känt mig ovanligt trött under helgen, jag är aldrig den som kan ta en eftermiddagslur, men ögonen föll bara igen på mig ett otal gånger och på vägen hem fick vildens pappa köra merparten för jag pallade inte. det kändes som en utomkroppslig upplevelse, jag var stum i kroppen och den värker lite här och där.

det är dock alltid trevligt att gå på fest och när det är farfars 60-års fest blir det extra roligt. här kommer lite bilder från helgen:

vi stämde upp till gemensam sång på vägen...

...på med finskruden inför festen..

... ett litet troll har somnat efter en väldigt intensiv dag!

vilden hade på sig:
skjortbody från Cubus
jeans 501 från Levis
hängslen från Lollipop
scarf från Lollipop
mockasiner från Åhléns
hatt från HM





veckans wtf!

det finns ett land i världen som aldrig upphör att förvåna, Nordkorea!

nu läste jag i en artikel att det är dags att starta lyxkryssningsresor i ett land som inte ens förser sitt folk med mat?! VEM vill stödja den regimen genom turistpengar? ja, ja, det blir kanske ingen rusning efter biljetter till denna båtlinjen. jag måste ändå hävda att jag tycker att arrangörerna har en härlig optimism med tanke på förutsättningarna, det känns inte direkt som någon spontan hyllning vid invigningen... det här verkar sådär, säger domedagsprofeten!