lördag 27 augusti 2011

vi älskar lördagar för att...

... i spöregn förvandlas Liseberg till Smurfville...

... och pappa vinner en fin väska som han fyller med choklad...

... och efter en regnmysig dag fikar vi på Trebello!

tips från coachen!

om man som jag är lite av besatt att det ska vara rent och lukta fräscht i badrummet, är det lite av ett dråpslag att få barn. det spelar ingen roll hur väl jag förpackar blöjbytena, om badrumsbesökare inte ska mötas av den allt annat är hallondoftande skitblöjlukten får de snällt använda doftspray... grejen är att man vill ju inte använda sådan spray när det är dags att gå in, det ska helst redan lukta gott då!
NU har jag hittat lösningen på det problemet med hjälp av den här:
eftersom konceptet  "spraya efter dig" uppenbarligen inte funkar för vilden, har vi nu införskaffat en Air Wick Freshmatic som sprayar automatiskt. det går att ställa in hastigheten och mitt tips är att ha den på det lägsta. vi hade inte det, vi hade först på det högsta, men när det efter någon timme luktade som ett orientaliskt horhus hela vägen ut i trappen fick vi sänka... nästa refill får nog bli fresh linen istället, jag tror den är lite neutralare!
positivt är att jag inte en enda gång bekymrat mig över att det luktar något annat än gott i badrummet. negativt för vildens pappa är att han av någon anledning ALLTID lyckas ställa sig under den när den puffar ut luktagottet, så nu luktar han lite horhus istället, ha, ha!


vem fan ÄR den där Murphy egentligen?!

hur kommer det sig att när man för en gångs skull har spenderat vad som känns som timmar framför spegeln för att med våld och ett arsenal av produkter försöka skapa ett fantasifoster som ska få E6:an att proppa igen, inte träffar på EN ENDA person man känner? varit hos frisören... precis samma sak, ingen som ser när man är superstylish och luktar äpplehårbalsam (varför luktar salongsbalsam alltid som en fruktträdgård?)!

nu känner jag att det SÄKERT är någon själ där ute som tänker - men... din karl, han ser väl och du kan ju göra dig fin för honom?! men nej, det är inte samma sak! - men..men.. vill du inte vara fin för honom? nej.. eller jo, det är klart jag vill, men man ska inte rubba den kosmiska balansen - då bli det kattpiss av situationen!

förklaring:
jag klär upp mig, slänger på mig ett ansikte och vidtar alla andra åtgärder som krävs för att man ska bli en puma now a days. jag fixar mat och städar, roddar vilden och dukar fint. egentligen hade det räckt att bara laga mat, allt annat är bonus som skapar misstänksamhet på denna adressen.
vildens pappa kommer hem från jobbet bärandes på en lukt av 10 timmar gammal svett och kablar (el-) och ställer sig i köksöppningen, här kan en av följande senarion utspelas:

1. -oj, vad mysigt du har gjort, varför det?
2. -vad är det NU...
3. - vad fin du är,vart ska du?
4. - du startar INGA fler projekt!
5. här säger han ingenting utan går fram till mig och slänger armarna om mig, varpå jag förlorar medvetandet, svimmar och aldrig återfår luktsinnet...

ok, den sista punkten kanske inte är så trolig, men de övriga talar sitt tydliga språk och har en lätt tendens att få mig att helt tappa lusten till att utsätta mig....

sååå, när träffar man då de där människorna som aldrig dyker upp när de ska...

i enlighet med Murphy´s lag, en vardagsförmiddag på det lokala torget där man bara trodde det fanns pensionärer som man inte kände, DÄR dyker den där bruden från skolan upp, hon den där som alla redan då ville ha och som man älskade att hata - tokfräsch med sin lika tokfräschiga pojkvän/sambo/kk/bodyguard/whatever! åldrats - nej! tappat kroppen - nej! blivit ruinerad i en dålig fastighetsaffär och därmed inte kan köpa dyra designerkläder - nej!



själv ser man just i det ögonblicket ut som en baglady, överlastad med barnvagn, hund, matkassar och paraply parerandes i de två händer man får hålla till godo med. hunden vägrar lyssna och vilden vägrar sitta still. det hjälper naturligtvis inte att försöka göra sig så liten som möjligt, inte ens Harry Potters osynlighetsmantel hade kunnat rädda mig från deras blickar och viskningar...

ja, ja, vad säger man... - ni skulle sett mig förra veckan, då var jag het som fan! 

fredag 26 augusti 2011

saker man inte kan köpa för pengar...

DEL 4: EN TIDSMASKIN


den här snubben lär ha gott om tid att fundera på hur han kunde gjort saker annorlunda, dragit igen käften hade ju varit en idé!

det måste ju finnas en anledning till att han bara försätter att provocera, bostadsbrist?
hur absurd är inte USAs straffskala egentligen... 120 år?! men det är klart, där kan man ju bli dömd till fyra livstider som INTE får avtjänas parallellt, men de är noga med att dra av redan avtjänad häktningstid... HA,HA, rubbat!



SÅ jävla fattig blir jag aldrig!

jag tillhör den kategori av människor som stenhårt tror på att alla har ett val och att med valen man gör följer konsekvenserna man får ta. jag lever mitt liv på det sättet och ser på omvärlden på det sättet - det är mitt val!

jag växte upp med två syskon, eller vi är fyra egentligen, men min nio år äldre syster flyttade hemifrån tidigt. det vore synd att påstå att vi hade det fett precis, men jag kan faktiskt ALDRIG hävda att vi saknade någonting! visst, min mamma slet verkligen för att ge oss det vi behövde, men det var hennes val. hon valde att skaffa många barn, hon ville ha många barn... kanske för att hon växte upp utan syskon i samma ålder?!
det har funnits tillfällen när jag har varit mycket väl medveten om att vi har tillhört gruppen "mindre bemedlade", men trots att morsan emellanåt hade två jobb kändes hon aldrig frånvarande och hon såg alltid till att vi hade vad vi behövde...

idag läste jag en väldigt svårtolkad artikel i aftonbladet, upprepade gånger för att verkligen förstå vad den egentligen betydde. vid första anblick blev jag skitsur, sen fundersam och sen jävligt irriterad!



nu är artikelns rubrik lite missvisande, de förbjuder inte, de får inte uppmana. när det gäller utflykter skall de inte få kosta något extra, vilket innebär att alla uyflyktsmål längre bort än promenadavstånd går bort såvida inte skolan betalar, hur troligt är det att en kommunal skola skulle lägga en spänn mer än nödvändigt på det?! de kan ju inte hålla sina budgetar som det är till följd av ständigt minskade anslag!

det är här en solidarisk person hade tyckt att beslutet är riktigt, men nu är inte jag en solidarisk människa, fan - jag är inte ens en sympatisk människa när det handlar om mitt barns intresse och väl! för mig går MITT barns behov först och även om jag inte vill att andra barn ska ha det dåligt, så har jag inget som HELST intresse av att kapa hans standard för att anpassa mig efter andra familjer...  för det är väl inte kommunistsovjet vi lever i?!
jag vill inte vara en av dem som säger att man inte ska skaffa barn om man inte har cash för visst kan saker hända, men INGEN ska inbilla mig att man inte har råd med daglig frukt (som jag visst tycker att man kan ha med sig VARJE DAG till skolan) och utflykter (det är ju för fan inte Greklandsresor de åker på varje månad)!

att skaffa barn är dyrt, bra mycket dyrare än jag hade föreställt mig från början och det har naturligtvis lett till omprioriteringar även i denna familj, efter 17(!) år av rökning har jag till exempel lagt ner det ( det var i och för sig en hälsofråga mer än ekonomi), rätt mycket pesetas jag sparat på det...
mitt barn är det viktigaste jag har och framför allt är han mitt ansvar. om jag märker att han behöver äta frukt varje dag för att må bra så får han göra det, då tar inte jag hänsyn till Agnes, Klara och Oskar som inte har någon frukt - det är DERAS föräldrars ansvar att prioritera om!

jag vill verkligen ge min son allt det där extra som inte jag kunde få och jag är beredd att jobba hårt för det. när det på riktigt finns föräldrar som hävdar att de inte har råd med utflykter och frukt(?) och genom en massa regler ska försöka stoppa det, undrar jag om de är förvånade över att segregationen bara ökar?! för är det dit vi är på väg har jag inga problem att sätta min unge i privat skola och jobba extraskift för att betala vad det kostar att slippa lyssna på idioterna, vad är det de slåss för - rätten att slippa ge sitt barn mellanmål? för det kan väl inte vara för att de tror att skolorna ska betala, så naiv kan ingen vara! det är helt ok att slåss för sina ideologier, med fan inte på bekostnad av andra barn, ge mig en VETTIG förklaring till varför de barnen ska straffas för att deras föräldrar KAN lägga dem extra kronorna det rör sig om???!!!!

torsdag 25 augusti 2011

dagens vilde...

... gör sig redo för en promenad i tråkvädret!


att behöva sitta fast på det här viset gör inte mamman så poppis precis!

men Bary, blir du inte klar snart?

då beger vi oss ut på äventyr...

idag har vilden på sig:
strumpbyxor från Kappahl
tröja från Osh Kosh
scarf från Mexx
keps från HM
boots från Natural, Frankrike 

NEEEEJ! jag vill inte hålla din unge...

jag har funderat på varför de flesta människor alltid ska bekräfta andras barn? är det för att de känner att de måste eller är det för att de uppriktigt tycker vad de säger?

redan innan jag fick ett eget barn tyckte jag det var en jävla plåga att möta människor med barn, speciellt dem man inte sett på länge, det är på något märkligt sätt socialt underförstått att det ska fällas några sockersöta kommentarer om hur välskapta och fina deras nyförvärv är - varför då? varför känner man så... för det kan inte bara vara jag?! och om man INTE säger något, ja, förr var man självupptagen med motiveringen att "hon förstår inte, hon har ju inga egna barn -det blir annorlunda sen!". nu är det sen och det är inte annorlunda!

för ett tag sedan var jag på Deichmann och då hände en sån där sak som har tagit fart sen jag fick barn, jag tittade ner i en annans barnvagn... och riktigt ryckte till! där hade jag inte vetat vad jag skulle sagt, men hade väl ändå fällt någon falsk kommentar om jag blivit tvungen.. sjukt! jag fattar mig inte på folk som säger att ALLA barn är söta?! det finns inga fula barn?! alla barn är inte söta. det finns visst fula barn. alla föräldrar tycker naturligtvis att just deras unge är finast i världen, även jag, men jag förväntar mig inte att någon annan tycker det (förutom vildens pappa självklart). många gånger tror jag faktiskt inte det är föräldrarna som avkräver en kommentar, det är nog snarare någon form av omvärlds-ocd!
den här bekräftelsenojan går hand i hand med förväntan att man ska hålla bäbisar - för jag är ju kvinna så det ligger ju i min natur... LIKE HELL!!! är det samma sak för män? det känns inte så!

alla som verkligen känner mig VET att det är det värsta jag vet, att hålla barn (min ögonsten undantagen)! jag drar mig helst undan, för jag vet att frågan (eller snarare uppmaningen) kommer.. varför utgås det ifrån att man som kvinna älskar alla barn och per automatik vill gå in och ta över roddet av andras barn så fort man möts?
när jag fick vilden lovade jag mig själv att ALDRIG dyvla över honom på andra, utan låta andra fråga om det var så att de gärna ville hålla honom, det kändes bättre att veta att det var frivilligt! det är klart att man också kan säga nej, men föreställ er fejjan på en nybliven stolt mamma när hon räcker över sin superbäbis: nej tack, det är bra! då behöver man inte ens säga att man inte tycker om att hålla andras barn, hon är ändå beredd att kasta syra i ansiktet på en... off the christmascard-list!

det har gått ganska bra det där med vilden, även om jag säkert har misstolkats några gånger. det är nog en del som tror att jag inte VILL lämna ifrån mig honom och kanske vågar inte alla fråga, men jag står fast vid mitt beslut, för det måste väl finnas fler som känner som jag där ute... eller?

Åhh, ett sånt charmtroll och så lik han är dig...


onsdag 24 augusti 2011

dagens vilde...

... tog en tur till BVC för att kolla att allt var bra och det var det!


i väntrummet finns det fina fiskar!

hhöö, é de vi nu?

idag har vilden på sig:
body från Fixoni
hängslebyxor från New Generation
scarf från Bipi stuff
hatt från Lindex

man måste ju prova!

vilden har idag begränsat sina framtida yrkesval:

  1. trädgårdsmästare - eftersom det inkluderar att inte döda allt som lever!
  2. museiintendent - eftersom det innefattar att inte röra någonting!
  3. allt annat är tills vidare på tapeten.

ÅÅÅHHH, titta vilken fin blomma!
undrar vad som händer om jag känner på den...

... Ok, då vet jag...

Hmmm, titta vilken ful och tråkig blomma!
min mamma har ingen smak...

En riktigt förbannad dålig morsa!

världen har lyckats igen, att få mig pissed off genom sin pekfingermentalitet och förmåga att dra ALLA över samma kam! egentligen ska man inte bry sig, men med jämna mellanrum gör jag det, för jag tröttnar på alla FANTASTISKA förståsigpåare i påbudslandet Sverige...

att köra och bära sitt barn framvänt har länge varit ett ämne för diskussion, det stöts och mals om barnens välbefinnande och eventuella överstimulans...
det som gör mig förbannad är inte diskussionen i sig, det är när jag läser artiklar som denna med tillhörande kommentarer från diverse "experter" som jag blir vansinnig!
en fråga: vem dog och gjorde den där australiensiske professorn till påve? människor som hon borde inte få släppas ut bland folk och vad är det för idioter i SVERIGE som tror att trygga individer är avhängt av huruvida barnen bärs i bärsele vänd MOT föräldrarna eller inte? så du kan vara vilken jäkla förälder som helst, men om du exponerar ditt barn för omvärlden är du grym och självisk?

ett hjälplöst barn bortom all räddning!?
inte ens som ett fragment tror jag detta har en fundamental inverkan på ALLA barn och som expert, som man ändå får betraktas som om man är professor i ämnet, så KANSKE ett uttalande borde vara mer genomtänkt. det är precis sådana utlåtanden som gör att nyblivna mammor inte vågar använda sina egna hjärnor för att bedöma var som är bäst för just deras barn.

vilden har hela tiden legat före sin utvecklingskurva, så sent som igår sa hans läkare att han sannolikt kommer börja gå väldigt tidigt, han kryper redan. han (vilden) var så stark i kroppen från start att allt tjat om att stötta nacken som man blivit uppskrämd med visade sig vara i onödan och även om han inte var förtjust i att andra höll honom har han hela tiden varit oerhört social och kontaktsökande mot ALLA, även främlingar! vilden är superenergisk och aktiv på ett sätt som inte går att förklara, men han är också väldigt bra på att säga ifrån när det är något som inte passar. 
så om jag nu vänder honom mot omvärlden för att han vill och älskar det eller om jag går på promenad i en sulky som är framvänd - är jag då en rutten mamma som grymt misshandlar mitt barn? eller har "experterna uttalat sig om något de inte har en jävla aning om, för så vitt jag vet har det inte varit någon ensamble av jagvetbästare i mitt vardagsrum!

så till alla er påfåglar där ute, skribenter eller kommentatorer, som envisas med att kräkas ur er "råd" och sedan deklarera att om de inte följs är alternativet "grym" och "självisk", här kommer ett uttalande från en som är expert - på sitt EGET barn:

-må ni straffas i det åttonde diket i helvetets åttonde krets (Dante´s La Divina Commedia, den gudomliga komedin, red. anm.), det finns en särskild plats i helvetet för hycklare av er sort!

"The path of the righteous man is beset on all sides by the iniquities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy My brothers. And you will know My name is the Lord when I lay My vengeance upon thee." 

citat från:  Jules, Pulp Fiction.

jag hade ett arsenal av uttalanden vakumförpackat inom mig, MEN jag blev utsatt för censurering... av boten Linda som ansåg att om meddelandet inte redan nått fram är övriga försök lönlösa!

tisdag 23 augusti 2011

bus eller mys spelar ingen roll...

när hösten börjar krypa sig närmare (vilket man förvisso inte vill tänka på idag- strålande sol!) kan det vara ganska skönt att ha införskaffat lite myskläder. en av mysisarna som behövs hittade vi på Lindex till ett överkomligt pris, dessutom fanns det sockiplast (heter det så?) i matchande stil.

som vanligt gör vilden det HAN känner för och just när mamma skulle plåta var det inte att vara still för något kodakmoment, men efter lite jakt och slutlig placering i den älskade gåstolen gick det... bättre.
positivt är att den nu är vildentestad och BEVISLIGEN är lätt att busa runt i!




pappa försökte också hjälpa till... utan framgång.
med sockiplasten på blev det full fart!

måndag 22 augusti 2011

just nu dansar vi helst till den här:

för jag kunde inte sagt det bättre själv, ironi när den är som bäst!





kalas-tur... och retur!

som jag tidigare nämnt tog vi oss en miniresa igår för att gå på dopkalas som ägde rum i underbara Varnhems klosterkyrka, sanslöst vacker!

om du tycker att du känner igen den, kan det vara för att den var med i Arn-filmerna och det osar verkligen historia när man är här. vi hade sanslös tur med vädret vilket gjorde att själva dopet kunde hållas utomhus i klosterruinerna, annorlunda och charmigt!

jag gick och väntade på att tempelriddaren skulle komma ridandes över grusgångarna... 
nu såg jag aldrig det, men jag såg en snubbe på en Harley och en hästtrailer så jag var nöjd!

vilden visade sig på sitt bästa humör hela kalaset igenom, men det var VÄLDIGT svårt att vara still under hela akten. det var tur att det hölls utomhus eftersom gräs fortfarande är sjukt spännande.

jag tar verkligen varje tillfälle att ha hatt eftersom det är en kärlek jag har och det visade sig vara ett riktigt smart drag i den stekande solen, denna stråhatten kommer från New Yorker och är jättebekväm att använda. det är lite trist att hattar är så underskattat, varför använder folk det så sällan? någon dag kan jag visa min hattsamling, men inte idag...

på vägen hem var jag vråltrött så vildens pappa fick köra, annars brukar jag föredra att köra, men vilden hade hållt mig vaken lite för mycket natten innan så hade jag kört hade vi väl suttit som en Rembrandt i en bergvägg. jag satt och tittade på solnedgången i baksätet i stället... efter att lilleman hade slocknat i bilbarnstolen.

jag lovade ju att tala om vad jag hade köpt för present som jag inte kunde visa och här är den, en urgullig formpressad solhatt med matchande minihandväska från Lollipop fick en ny liten ägarinna idag!


vilden hade på sig:
skjortbody från Cubus
jeans 501 från Levi´s
hatt från HM

monkeybusiness!

jag har begått ett MEGAmisstag, med vilden, och nu får jag pynta priset det kostar... stackars barn.

jag vill härmed meddela att jag från och med nu förklarar jihad mot blöjföretagen!

när man läser på blöjförpackningarna står det på dem i klartext VAD de är lämpade för- natt, aktiva barn, flickor, pojkar unt zo veiter (något som visade sig senare inte betydde ett scheit!) och som vilken annan småbarnsmorsa som helst tänkte jag att det var dags att anpassa blöjvalen till vildens mer aktiva vardag - WWWOOOHOO, ROOKIEMISTAKE!! förstod jag efter att ha tillkallat experthjälp.

närmare info om till vilka barn blöjorna är mest lämpade står inte på förpackningarna, bara storleksguide i kilon och onelines typ - vår torraste blöja NÅGONSIN och NU - 20% tunnare! problemet är att det inte står på SAMMA förpackning, man måste tydligen välja...
jag bestämde mig för att gå över till byxblöjor eftersom det stod att det är lättare att röra sig i nu när vilden är uppe och springer i sin gåstol. fy fan, vad lättpåverkade och blåsta förstagångsföräldrar är - öhh, ja om det står så är det nog så...
två dar... TVÅ JÄVLA DAR, sen var vildens lille rumpa slående lik en babians:


jag har hela tiden varit supernoga, på gränsen till hysterisk, när det har gällt byten och puder och salvor till följd av alla skräckhistorier jag fått höra, vi har bränt blöjor som dasspapper...
byxblöjor är tydligen för täta fick jag höra och med vildens känsliga hud hade de ungefär samma effekt på honom som om jag hade virat in ungen i gladpack från midjan och ner, DET stod det ingen jävla oneliner på förpackningen om!!

vilden har nu tillfälligt fått byta namn till Baby Byxlös (inte för att det bekommer honom, han trivs alltid bättre á naturale...) och vi har fått ta till de stora kanonerna både för att motverka kung Louie - lookaliken och hans fribajsarmentalitet..



behöver jag säga att byxblöjan är ett djävulstyg som inte är välkommen... än på ett tag!

söndag 21 augusti 2011

tips från coachen!

här kommer ett riktigt hett tips till alla er som kan ha roligt åt humor som emellanåt når golvnivå och är begåvade med lite engelskakunskaper - Spill!

spill.com är ett gäng animerade killar som har utsett det till sin uppgift att recensera kommande filmer och gör det riktigt bra på sitt eget sätt. hela upplägget med diskussioner, invändningar och åsikter som går isär ger en känsla av att det faktiskt har ägt rum, lite som om de har en talkshow, sjukt va, roliga som fasen iaf... och förvånansvärt ofta har de rätt angående filmerna?!

här kommer deras recension av bioaktuella Green Lantern:

och kommande Smurfarna:


on the road again...

idag skall hela familjen minus hund ge sig ut på en mindre roadtrip genom länet för att gå på dop och äta tårta, förhoppningsvis är denna tjejen mer villig att bli en del av svenska kyrkan än vad vilden var, som lät ungefär lika sugen på det som en kör skrikande katter...

behöver jag påpeka att vi naturligtvis är sena, story of my life!


jag tyckte jag gjorde det mesta i natt för att inte stå med allt nu på morgonen, men jag har inte tillräckligt många timmar på uret...