lördag 16 juli 2011

vi älskar lördagar för att...

...man shoppar tills man droppar...

...och man relaxar i sin nya stil!

en sån härlig dag, man blir härligt glad...

i dag har ett mirakel skett! vi (jag och vilden) har idag varit ute och handlat i ett shoppingcenter HELA dan... utan utbrott, skrik och panik! strosat, fikat och köpt lite fina saker, ljuvligt, man känner sig nästan normal... jag önskar att varje dag kunde vara en sån här dag. kvällen fortsätter nu med besök av vänner och familj!

här är några av de saker vi införskaffade:

absoluta favoritleksakerna kommer från Lamaze...

...och en medicinlåda är bra att ha...

...nyinkommet från Kappahl..

...ny kepa och strumpor är alltid bra att ha!

dessa fina kläder ville vi visa upp fast vi inte har köpt dem,
det var en  present från vildens kusin Rebecca som han fick igår! 

du sa, jag sa...

i det här hemmet är vi definitivt inte överens om hur man formulerar sig när det gäller tid! och jag är medveten om att det kan vara jag som lever i en parallell tidräkning, men det gör inte inträffade händelser mindre irriterande.

för några nätter sedan vaknar vilden flera gånger i timmen, följande dialog äger rum vid 04:00.

vildens pappa - hur går det älskling?
vildens mamma - fy fan, jag spyr snart, jag är sjukt trött, han vägrar sova!
vildens pappa - du är duktig, om det är till någon tröst har jag tagit ledigt i morgon så du får sovmorgon!
vildens mamma tänker: då kan jag kämpa på lite till.
vildens mamma - vänd dig om och sov!
vildens pappa - är det ok?
vildens mamma - ja, självklart!

efter några timmar väcker återigen vilden mig och härjar runt bra i sängen. efter ett tag börjar jag undra varför i helskotta hans far inte kommer in och hämtar honom, han måste ju ha satt igång monitorn när han har STÄNGT båda dörrarna?!
efter ytterligare 10 minuter är jag sur och klarvaken, kastar av mig täcket och går upp för att kolla om han i alla fall fixat kaffe...
inte en levande själ hemma? jag ringer honom för att ha DENNA dialog:

vildens mamma - var é du?
vildens pappa - ööhh, på jobbet!
vildens mamma - vadå på jobbet, du hade ju för fan tagit ledigt idag så att jag skulle få sovmorgon!
vildens pappa - det var ju i morgon...
vildens mamma - varför skulle det vara en tröst för mig att få sova I MORGON?
vildens pappa - va inte så arg, jag SA att jag tagit ledigt i morgon, då var ju klockan 4 på morgonen I DAG!
vildens mamma - men eftersom jag inte har SOVIT är det fortfarande igår för mig klockan 4 idag och behöver inte sova imorgon!

va!

samma sak gäller helger.

jag säger - ska vi hitta på något nästa helg?
han säger - ja, men inte denna helgen för då är jag upptagen!
jag säger - men jag frågade ju precis och du sa ja!
han säger - nej, du frågade om nästa helg!
jag säger - ja, den som kommer nu!
han säger - det är denna helgen!
jag säger - nästa helg är denna helgen som kommer!
han säger - nej, nästa helg är helgen efter denna helgen!
vad i helv..
va?

fem minuter av mitt liv jag aldrig ser mer...

fredag 15 juli 2011

saker man inte kan köpa för pengar...

del 1: STIL

bara för att man är kändis så kan man fan inte klä sig....

...och vinnaren av titeln "ÅRETS FÅGELSKRÄMMA" är - KAT GRAHAM!
OMG...i would like to thank my fans and the jury....

what a feeling!

helt sjukt, det känns som att det inte gör något annat än regnar varenda dag när jag vaknar - skitsommar! nu chappar fler och fler  på sistaminutenresor i D-vitaminbristrelaterad desperation, men inte jag, i´m stuck... jag kommer inte en meter... vildens pappa har ingen semester eftersom han bytte firma för ett tag sedan och inte kan han ta några pappadagar heller eftersom inte jag har någon sparad semester. nu hade väl det varit skit samma om jag hade kunnat ta vilden under armen och göra en "Bitterfittan" med barn ( karaktären dumpar familjen och drar till Tenneriffa), men jag har hunden som ingen anmäler sig frivilligt att passa en vecka (mig veterligen...).

jag har insett nu efter jag fått barn hur extremt låst jag är, jag kan inte åka bort till familj på annan ort, jag kan inte åka till badstranden en dag om solen mot förmodan skulle kika fram och oavsett vilket väder det har varit så har jag sen vilden var två veckor gammal fått släpa ut honom på promenader varje dag - ösregn eller snöstorm eller stekande sol (solbiten har förvisso inte hänt så ofta...)!

är det socialt accepterat att säga att man tycker att föräldraledigheten suger? jag tycker föräldraledigheten suger (jag behöver inte sociala klappar på huvudet), men vad jag däremot märkt är att jag sen jag fick barn har fått en helt ny vilja att göra något av mig själv och alla de där idéerna som bara flutit runt innanför pannbenet tidigare. för första gången känner jag att jag har motivationen att försöka tänka ut ett sätt att förverkliga iaf någon av alla framtidsplaner som inte helt saknar verklighetsförankring (som typ att jag ska bli amerikansk president, stridspilot eller slå igenom som sångerska i stil med Eileen Cara, utan att kunna ta en ton?!), jag tror det skulle ge mig lite ny fokus...men hur? hhmm, fortsättning följer...
märkligt det där... innan man skaffar familj har man tiden men inte ambitionen, efter man skaffat familj har man ambitionen men definitivt inte tiden!
med eller utan hund som ursäkt, här krävs en förändring, det är nog fan bara att få bekvämlighetsarslet ur vagnen och slå sig in på rätt bana och inte låta pissigt väder dränka inspirationen - det lär inte ringa någon på dörren med lösningar!

nu får det vara slut på Sopprotmentaliteten,
dax för lite entrepenörstänk!
PS: om väderleksguden har vägarna förbi är HAN hjärtligt välkommen att ringa på min dörr så ska han få en kopp kaffe och ett nummer - vad som helst för att få honom på banan igen!!!

torsdag 14 juli 2011

just nu dansar vi helst till den här:

...för att den får vildens mamma att magiskt kunna ladda om hur trött och sliten hon än känner sig, idag är en sådan dag när jag kan behöva den på repeat...


...because I`M a supergirl, yes - I AAAAAMMMM!!!!!

onsdag 13 juli 2011

tips från coachen!

...Hollywood, Noomi har anlänt!

kolla in trailern till nya Sherlock Holmes som har premiär i december med Noomi Rapace debut over there, den har potential att bli hur bra som helst...


tips 2: missa inte att heja fram tjejerna i semi´n som börjar kl. 20:45 på 4:an!

veckans wtf!

...är denna kvinnas syn på problemlösning? äktenskapsrådgivning, nån?!



alla tänder vi på olika saker!

jag har alltid haft problem med mina tänder, resultatet av ett besök hos doktor tandmengele när jag var barn som lett till att jag i vuxen ålder skytt alla tandläkare som pesten!
fram till för ca två år sen hade vi i Sverige silvergruvan i Sala, koppargruvan i Falun och amalgamgruvan i Göteborg och de enda som egentligen har sagt till mig att det kan vara läge att ta tag i problemen är en av mina väninnor och vildens pappa, sen att jag valde att skita i vad dom hade att säga är en annan sak. till slut fick vildens pappa nog och deklarerade att han kommer att släpa mig dit i håret och med våld hålla ner mig i tandläkarstolen eftersom han i framtiden inte hade för avsikt att leva med någon som såg ut så här:


så jag hamnade i den förbannade stolen. jag hatar lukten... lukten av förmyndande tandhygienister, överdebiterade räkningar och bananlacksklet! men där hamnade jag i alla fall och trots att jag efter varje besök får betala med en arm och ett ben så har jag fortsatt gå (och mååååånga besök har det blivit!).

först hade jag tänkt att bara gå dit för att fixa det allra nödvändigaste och sen ge vildens pappa fingret om han fortsatte tjata, men jag är av naturen en beroendemänniska (som sannolikt skulle kunna bli kokainist av att snorta vetemjöl) och har nu naturligtvis utvecklat en tandfetish som jag egentligen inte har ekonomi till! jag har det senaste året lagt säkert närmare 10´000 surt skattade pistoler på min tandläkares sommarhusveranda och det kommer inte sluta där...nej,nej, nu vill jag byta ut mina fyllningar och göra en tandblekning så jag ser ut så här:


 men eftersom min plånbok just nu innehåller 20 spänn och två gem tänkte jag börja med det här:


som är en tandkräm och ett betydligt billigare alternativ och som enligt uppgift ska funka FANTASTISKT -  it better för den kostar 160 KRONOR och min själ!


tisdag 12 juli 2011

dagens vilde...

...goes Rocky!

3 kalla fakta om vildens mamma och...

-SITUATIONERNA HON HADE KLARAT SIG UTAN!
  1. hon blev av med hälften av sina tillhörigheter och fick sitta i förhör efter att ha blivit terroristanklagad på en flygplats i mellanöstern!
  2. hon blev trakasserad av dagens eko efter att ha spelat biljard med en högt uppsatt utländsk politiker på ett hotell i Stockholm!
  3. när hon var sen till en tjusig operaföreställning tog hon fel skjorta och i pausen såg hon och alla andra att hon tagit på sig en pyamas!

jakten på solförmörkelse

vissa saker får man lära sig "da hard way" och en av dem är att vilden INTE sover efter att solens första stråle träffat jordskorpan om inte sovrummet är förlagt i fullständigt mörker, en pågående strävan!
i vårt sovrum har fram till idag lösningen varit stängda dörrar (konsekvens - 800 graders värme), persienner, gardiner och påslakan (?) som alla var för sig inte varit tillräckliga, men som funkat någorlunda tillsammans - fram till i morse.
på kvällarna innan vilde bäbisen lagt sig har vildens pappa hängt upp påslakan över gardinstången och på morgonen har jag dragit ner dem, denna morgon även gardinstången - ogenomtänkt idiotlösningscrap!

i vår förra lägenhet hade vi mörkläggningsgardin, när vi tog ner den gick väggfästena sönder/försvann/blev slängda. jag har sedan dess vägrat köpa en helt ny gardin eftersom den var från IKEA och min plan var att fråga efter nya fästen. när jag kom dit för ett tag sen visade det sig att dom inte bara hade nya fästen, dom hade ett helt reservkit...som man fick köpa för 25 spänn! det var tydligen vanligt att fästena got shot to shit när man försökte ta ner dem och i stället för att förbättra dem kör IKEA på reservdelskonceptet?!

nu står gardinen i garderoben med sitt reparationskit och väntar på att bli uppsatt, något som faktiskt kan tänkas ske under en överskådlig framtid (jag lägger min röst på IDAG!) till följd av gardinstångsmassakern, i stället för att bara hamna på en sönderreviderad todo-lista.

jag fattar inte varför vi inte kan göra saker som normala människor från första början - lathetscrap!

måndag 11 juli 2011

hur funkar vildens pappa?

vildens mamma i badrum.
vildens pappa i vardagsrum.

vildens mamma - har du något svart som ska tvättas?
vildens pappa - ......
vildens mamma - har du något svart som ska tvättas?
vildens pappa - ......
vildens mamma - HAR DU NÅGOT SVART SOM SKA TVÄTTAAAAAS?
vildens pappa - .....
vildens mamma - är du med på lite rajtan tajtan?
vildens pappa i badrumsdörren - vadå, é du sugen?

så funkar vildens pappa!

dagens vilde...

...påminner om någon jag sett förrut?!





nej, det är inget skämt!

det finns en försvinnande liten chans att vi nästa helg en kväll kan få barnvakt till vilden. min syster kommer på besök utan barn och det måste ju gå att hotmuta henne att passa vilden några timmar så jag och vildens pappa kan gå ut och äta då...
då vet jag vart vi ska gå - Skojarbacken på Achebergsgatan, den enda restaurangen i stan där barn inte är välkomna! konceptet är, enligt mig, helt lysande och man skulle kunna tro att varenda förälder på denna sidan av Sverige skulle älska idén att ha en frihamn att retirera till när det finns möjlighet, men NNNOOOOO!!!! det är klart att det bara måste finnas människor som ska starta debatt om hur otroligt kränkande (ett ord det borde vara licens på!) det är att utesluta en hel målgrupp, som om restaurangen är nån jävla socialdemokratisk valkampanj?!
diskussionerna pågick ett tag i tidningarna och på nyheterna, men ägarna vägrade ge sig - bra recensioner eller inte kan jag gå dit av enbart den anledningen!

som småbarnsförälder funderar jag lite på vad det är för typ av folk som verkligen engagerar sig för att INTE ha en barnfri zon och missuppfatta mig rätt här nu, jag älskar min son - han är världens bästa, men jag älskar inte alla andras ungar!
hmm, när jag tänker efter så vet jag svaret redan, jag är trots allt en gammal restaurangräv... det är de föräldrarna som tror att alla inrättningar med utskänkningstillstånd obligatoriskt också tar på sig ansvaret för barnpassning under besöket, som tror att köket fungerar som en polkagrisfabrik i gränna och som tror att övriga gäster i restaurangen är inhyrda statister som är där för att på given signal dra av ett variténummer!
den typen av familj är varje krogpersonals mardröm och när dom brakar in genom dörrarna (barnen först naturligtvis, så föräldrarna inte har en antydan till kontroll) är det enda man tänker: inte vid mitt bord, inte vid mitt bord, inte vid mi...faan!

så av den enkla anledningen att vi inte har en aning om när vi kan äta ute nästa gång (om vi ens kommer iväg denna gång?!) och att det ovan nämnda inte är en del av MIN uppfattning av vad en restaurangupplevelse ska innehålla så kan jag bara säga till alla konfliktkåta moralpanik de luxe-päron där ute att ja, det finns folk som vill behålla sin egen identitet även post-barnskaffande! ni hittar dem troligtvis på Skojarbacken då och då...


 


för övrigt vill jag meddela att uttagningen till vildens nya underhållningsgrupp "The Kräkscapades" är framflyttad till vecka 31 pga semestrar!

söndag 10 juli 2011

i denna ljuva sommartid..

..gör man precis vad man känner för!

söndagar måste ju vara veckans skönaste dag...om man inte varit ute och klubbhoppat dan innan, då kan det potentiellt vara veckans värsta! men det problemet har inte jag sen jag blev morsa, nuförtiden vaknar jag på söndagens svinotta med den underbara känslan av att ännu en vecka lyckats med bedriften att BÅDE hållit vilden vid liv OCH sett till att han inte gått sönder!

sen vilden kom har detta blivit en dag att varva ner på och idag har det blivit framför tv´n och damernas kvartsfinal i fotboll... inte för att det är något jag brukar följa, men ju närmare final desto mer patriot (för så funkar jag och halva Sverige) och för att Hedvig Lindahl, hennes sambo och Axel är saknade, suger att dom flyttade till Kristianstad - jävla snålrövkopparbergsgöteborgsfc!!!

solen skiner på utsidan, jag tror det är tid för en miniroadtrip med vilden...

tips från coachen!

om ni har barn, ska skaffa barn eller bara inhandla en ny vattenkokare är det ett hett tips att skaffa en med inställbara grader. sen vi skaffade den här från philips är det slut på vattenbad eftersom den kan värma från 40 till 100 grader - en gadget som hamnar på göralivetlättare-listan!