fredag 28 oktober 2011

dagens vilde...

... var på öppna förskolan häromdan och busade med sin kusin...


... och testade en rolig hatt på IKEA!


vilden har på sig:
body från Star wars/ Lucasfilm
byxor från Kappahl
scarf från Pippi

tisdag 25 oktober 2011

dagens vilde...

... kunde inte gå på rytmiken eftersom Bodil tappat rösten och det blev inställt.

det blev i stället världspremiär för säldammen och djurgårdarna i friska luften, det var kyligt så det blev en filt runt huvudet.
sälarna var lite svåra att se, men getterna var väldigt roliga (så länge de inte kom för nära staketet, mammas anm.). pingvinerna var så fantastiska att mamman inte ens kunde ta kort eftersom vilden började klättra på staketet och babbla för fullt!




hoppas Bodil har hittat sin röst till i morgon så vi inte missar öppna förskolan!


lite in, lite ut...

efter helgen går bragdmedaljen till mig!

jag var på loppis i lördags och hittade lite bra att ha grejer, det är alltid trevligt att känna att man både gör fynd och en god insats för sina medmänniskor och karmakontot.

dessa tillskott blev det denna gång:


ja, det kanske är lite dystert med en svart adventsstjärna, men den passar perfekt in i köket och var verkligen jättefin när den var tänd. plus - den kostade bara 25 kronor!


flaskorna var det egentligen inte jag som hittade, det var mamma som fick syn på dem. det är inte så lätt att hitta sådana där gammeldags glasflaskor som till och med har porslinskork och de hade precis lagom storlek för glögg. jag köpte alla åtta för en tia/styck och åkte till järnhandlarn och fixade nya packningar.


om man är först på plats när en loppis öppnar kan man ibland hitta ganska fantastiska saker nästan gratis. den här leksaken är en sådan sak, en sådan sak som gör det värt att åka lite tidigare hemifrån en ruggig lördagmorgon.
den låg i en påse märkt "ej testad, 35:-", vilket oftast innebär att den inte fungerar...
jag tog den i alla fall eftersom den verkade vara något som vilden skulle tycka om, dessutom var den i plast och därför tvättbar (ett krav!!). när jag väl kom hem lät den rätt märkligt, som en strypt höna, men det var tydligen meningen att den skulle låta så jag tog en chansning och bytte batterier - voila!!
den fungerade klockrent, alla djuren gör sina ljud, bonden sjunger, den tutat, den blinkar och kör framåt. allt för att driva vem som helst till vansinne och vilden älskar den! det var ett fynd.

jag började ta tag i vårt helvetesvindsförråd i söndags, därav bragdmedaljen, och idag åkte jag till Erikshjälpen med ett lass saker. det kommer nog bli fler vändor innan DET blir klart, men nu är det fan hårdgallring som gäller. önskar bara att det kunde vara lite trevligare att stå där och gå igenom skiten, inte direkt gästvänligt..