lördag 8 oktober 2011

nya erfarenheter...

vi åkte en sväng och hälsade på mormor igår och precis då kom vilden på hur otroligt roligt det faktiskt kan vara att kasta ner saker på golvet, särskilt om det man slänger ner är mat som Bary kan äta upp!


mormor hade förresten köpt en himla snyggt ny stol som jag fick premiärsitta - den var kanon!!


snart kommer inlandsisen!

exakt hur kallt ska det behöva bli innan värmen sätts på? det är svinkallt på golven nu!

jag har följande att säga till Poseidon:

"jag är så kall och jag är så frusen,
 för jag har istappar på musen - plingelingeling!!!"

vi, vilden och jag, har som tur är hittat en bra workout-video att hålla oss varma till:


HA, HA, HA!!!!

jag måste ändå säga att jag blev glad när jag hörde att första snön fallit i Sverige även om det var i norrland. det innebär att min favoritårstid nalkas, med stormsteg hoppas jag!


fredag 7 oktober 2011

på TVn just nu...

nu är det "do or die" som gäller!


... och sen blir det Idol, heja Robin!


dagens vilde...

... bakade en kladdkaka och åkte till pappas jobb med lite fika!

han är duktig, vår pojk!!

världens lipsillar och hjältar!

Marcus Birro!

jag satt och tittade på Debatt i går och nu har jag fått det bekräftat - Marcus Birro måste vara idiot!!
jag har aldrig gillat honom. han ska gå så jävla mot etablissemanget hela tiden, men får han kritik så sitter han och lipar i något program som en slagen hundvalp dagen efter - UUÄÄÄHHH! jag kräks...

igår bekräftade han i alla fall själv att han inte kan vara navlad som han ska när han satt i debatt och beklagade sig över att inte ha något jobb längre. jag förstår Scherman, jag hade också gett honom foten på studs. i korthet började det hela med att Birro, out of the fuck´n blue, går ut och säger att han ska kandidera till partiledare för Kristdemokraterna (?!). TV4-gruppen förklarar att han inte kan vara kvar som side-kick på Kvällsöppet. Birro kommer på att han vill ha sitt jobb kvar och tänker om i kandidatfrågan, men det är för sent och han får sluta eftersom han inte anses kunna vara journalistiskt objektiv längre.

det är många inom TV-branschen som har låtit förvånade över att Birro väljer Kristdemokraterna, men det tycker jag är det minst konstiga i hela sörjan. Birro är italienare och Kristdemokraterna är de som stämmer bäst överens med den italienska familjeideologin. det JAG är förvånad över är följande:

  • Han har ALDRIG röstat i riksdagsvalet. han är italiensk medborgare så han får inte ens lov att RÖSTA på kristdemokraterna, eller något annat parti överhuvudtaget!
  • han är inte medlem i Kristdemokraterna, men när han nu ska engagera sig politiskt så öppnar han med att vilja ta över hela partiet.
han verkar inte veta i vilket land han lever, rent politiskt verkar han tro att detta ÄR Italien där det är fullt möjligt för en TV-profil att kuppa sig in i ledarskapet för diverse partier och för er som inte håller med har jag bara ett ord - Cicciolina (Ilona Staller)!


för att, om möjligt, göra det hela ännu värre och verkligen slå spiken i kistan avrundar Birro sin audiens hos Debatt med att försvara sitt uttalande om att det borde finnas en lag som förbjuder alla från att skilja sig innan barnen fyllt två år?! ska jag betala tv-licens vill jag slippa se sådana nötter i rutan, så jag hoppas fan inte han får någon egen Talkshow, men det är klar - kanal 5 har ju inte lagt ner ännu!

nu är det bara en kvart kvar tills årets fredspristagare tillkännages och jag håller tummarna för Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, som kraftfullt kämpat mot barnarbete i landet!


torsdag 6 oktober 2011

händicaps!

gräsänka!

man hade gärna velat tro att det är lugn och harmonisk kväll framför en film som hägrar efter att vilden äntligen har kommit sig i säng, men varje gång jag nääääästan är klar så dyker något upp som måste fixas innan natten. klockan visar 21:28 och nu är jag klar och har hamnat framför "Wild hogs" fast jag egentligen bara vill gå och lägga mig. den filmen är lite småkul, första gången man ser den.

innan jag träffade en karl gjorde jag allt själv. jag renoverade, målade om, satte upp alla hyllor och annat bråte som skulle upp på väggarna, rensade avloppet bla, bla.
men sen hände något, jag blev händighetshandikappad.
eftersom detta är ett osynligt handikapp har inte vildens pappa alltid den förståelsen som är önskvärd när jag ber om att få något åtgärdat = tjat i kvadrat = konflikter om plikter!
idag såg jag tavellisten ligga på köksbordet, som den gjort varje dag sen helgen, och tänkte för mig själv "nu får han fan slänga upp det skiten när han kommer hem". sen går jag där och stör mig hela eftermiddagen, på den där listen som fular ner min ordning.

tre sekunder senare...

... eller så gör du det själv, du är väl inte handlingsförlamad!! (just det, det var ju bara ett fulhandikapp som jag hittat på själv..)

jag satte upp den själv (och det blev skitsnyggt, för jag rockar!) och jag barnsäkrade balkongdörrarna också, när jag ändå var i farten.
för jag klarar mig alldeles utmärkt på egen hand, som jag alltid gjort. jag har bara blivit lat, fallit in i ett icke önskvärt fack - well, fack it!


där sitter den och rakt är det också! jag hade tänkt att ha enbart vita ramar i olika modeller, men eftersom jag är kräsen har det bara blivit en fjuttig ram än så länge, men motivet är ju snyggt. snett ovanför ska det sitta en klocka, en sån där med visare och siffror som sitter direkt på väggen i aluminium (som jag hittat på chilli och som jag hoppas finns kvar).


voila, vilden är säker och jag är nöjd med min insats!

dagens vilde...

... vill visa hur det går till på denna restaurang!

håll i hatten, för nu blir det käk!
stora killar äter själva
HALLÅ HERR OBER, det verkar vara slut här...
ok, jag äter tallriken!
nej vänta, där vá nåt...
skönt med personal som är noga med renlighet och hygien.
jaa, gott folk, det var allt för denna gången.
jag känner mig trött nu faktiskt...
idag har vilden på sig:
t-shirt från Polarn & Pyret
strumpbyxor från Kappahl


onsdag 5 oktober 2011

sjung om studentens räknade dar..

grannen har fest! jag kommer snart tillverka en molotovcocktail och lösa problemet...
jag vet inte om det är för att de väsnas som jag stör mig eller om det är för att jag är avundsjuk för att jag också vill orka ha fest med mingel?!

nej, jag är definitivt grinig för att det är onsdag och de bryter mot normen om mellanmjölksbeteende, fest har man på lördagar OCH I DAG ÄR DET ONSDAAAAAG (och jag kan inte få hjälp med sovmorgon i morgon), alltså ingen fest allowed!!!

nej, jag har inte glömt hur det var att vara student, jag har bara helt nya referensramar i tillvaron.
så med risk för att upprepa sig - Simon says: HÅLL KÄFFFFTTTTEEENN!!!!



ljus i vårt hus!

nu är hösten här på allvar och då är det dags att gå hardcore med levande ljus för att höja mysfaktorn.
vi har alltid haft mycket ljuslyktor och liknande hemma eftersom jag tycker det är avgörande för hemtrevnaden, och nu har de åkt fram.
när vi var ute häromdagen hittade vi några nya fantastiska ljuskällor på Di Moda:

den är större än den ser ut, ca 20 cm i omkrets.
BOOOOHHH!
jag är ingen stor fan av halloween och andra amerikanska högtider, troligen för att det inte är något vi firat halloween i Sverige och det känns mer som kommers, allahelgonahelgen t.ex. har för mig mest varit "rensagravarhelg". det här är den första halloween-höstiga som har kommit över vår tröskel och jag måste erkänna att jag är riktigt förtjust. det var vilden som valde denna när han började gapskratta åt den och 98 kronor kan det vara värt att ta med det skrattet hem!

själv valde jag en med lite mer nertonad look:

det passade perfekt hemma och den var
 inte heller speciellt dyr - 169 kronor med ljus!
nu har vi massa mys överallt, i alla rum...



tisdag 4 oktober 2011

dagens vilde...

... säger: Come fly with me i mitt roliga flygplan!





balansen är inte världsbäst, men det hindrar inte vilden från en åktur så länge pappa är med. friskt vågat, Geronimo!

idag har vilden på sig:
body från Reflex
byxor från logg, HM
strumpor från Parvel

jag har kontakt!

ÄNTLIGEN!!!

jag har inte haft internet-uppkoppling på HELA dan och jag fattade inte vad felet var, vilket i sig inte är särskilt konstigt...
det visade sig att min dator blivit bortblåst från vårt trådlösa modem eller router eller vad fan det heter, men nu är jag back in etern!

idag på vildens rytmik fick jag reda på att vi ska ha uppvisning - YEY! jag ska få stå under en högmässa klockan 11:00 på en söndag och svinga min bäbis över huvudet samtidigt som jag sjunger "en flygande bäbis flyger så högt han kan". ja, ja, man lever bara en gång, eller två i mitt fall eftersom jag var hela vägen nere i helvetet när vilden kom till världen. det borde innebära att alla kvinnor lever två gånger... pre- och post barn!

jag trodde jag skulle få sålt barnvagnen idag, det ringde en tjej från Boden?! som var jätteintresserad. hon skulle höra av sig när hon talat med sin bror, så det kanske blir i morgon, kan jag ju hoppas. den ockuperar hela vildes rum för närvarande.

bakade en fab kladdkaka under kvällen, för jag känner att jag inte får i mig tillräckligt med fett och socker. om Sverige gör som Danmark och inför fettskatt, blir det min ekonomiska undergång, en personlig armageddon kan man säga...

10´000-kronors frågan: kan man eller kan man inte bli beroende av socker?

måndag 3 oktober 2011

tjuvkik!


just nu dansar vi helst till den här:

... som förvisso är en gammal låt, men alltid får håret att resa sig på mig!
tänk att Declan Galbraith bara är knappa 15 år när han gör denna, han är en sådan talang, magiskt!

dagens vilde...

... säger: kolla in mina risgryn!!!!



idag har vilden på sig:
body från NYPD, USA
byxor från Next
tofflor från Vincent

söndag 2 oktober 2011

a blast from the past!

den senaste veckan har jag verkligen varit urusel på att uppdatera bloggen, men det har helt enkelt inte funnits tillräckligt många timmar på dygnen för att hinna med.
nu under helgen kan man ju tycka att jag skulle ha lite mer tid för sådana saker, men det är tvärt om. när vildens pappa väl är hemma är det galet mycket som bara MÅSTE hinnas med, så nu har vårt hem gått från rörigt till kaos till följd av alla påbörjade projekt.

vi har faktiskt, trots alla halvklara idéer, haft en skön helg med kvalitétstid. igår hade jag sovmorgon och idag gick jag upp med vilden och tog hunden på morgonrunda, vi åt en riktig brakfrukost med äggröra, bacon, köttbullar och prinskorv - för att det är så mysigt att verkligen ta sig tiden att umgås. jag hade dock lyckats slarva bort apelsinjuicen? jag vet att jag köpte igår, men nu är den väck...
vi, jag och vildens pappa, gjorde alltid det förr, hade söndagsfrukostar. vi tog oss tiden att sitta länge och ha frågesport, backgammondueller, löste korsord tillsammans eller bara pratade. av naturliga skäl sker inte det så ofta nu, men ju äldre vilden blir desto lättare kommer det att bli att återinföra våra magiska mornar.

vissa saker är värda att hålla fast vid...