lördag 20 augusti 2011

inte direkt en Falkenbergsteater!

idag har jag gjort något jag gör med jämna mellanrum även om det var ett tag sedan sist, jag har varit på loppis.

tvärtom vad man kan tro är jag helt för att återanvända saker, ok, vissa saker... inte vad som helst och när det gäller loppisar och begagnat råder tvärtomregeln jämfört med nya prylar - hellre fälla än fria!
när det gäller nya prylar har erfarenheten lärt mig att om jag hittar något jag vill ha så ska det köpas med en gång, inget jävla - hmmm, jag funderar på det... när jag kommer tillbaka är det ALLTID bygones för att aldrig återvända.

när det gäller loppisar är jag väldigt kräsen och minsta tvekan här och jag skiter i att köpa det även om det  bara kostar 20 spänn. men det är inte fynden som är roligast även om böcker och leksaker alltid är värt att titta efter, nej, det är folket som är där. det är verkligen alla sorter som rotar runt på loppisar, halvdöda gamla pensionärstanter som volontärarbetar, unga studenter som ska bygga bo utan att det får kosta något, snåla rika som t.o.m på loppis gnäller på överpriser, fattiga som inte har något val, familjen med ouppfostrade kräk till ungar som härjar fritt och som man rätt snabbt känner för att prygla vett i, bokmalar begravda i hyllorna, ensamvargar som aldrig pratar med någon, men alla känner etc, etc.

är man smart ( vilket för mig är en fråga om sömn) kommer man tidigt som satan och köar med hyenorna vid öppning, stormar in med samma hyenor, roffar åt sig och vräker ner allt på hyllorna i kundkorgen som hyenorna, för att sen i lugn och ro sätta sig i cafét, dricka morgonkaffe, gå igenom vad man lyckats få tag i och njuta av hur folkskaran tillta och se hur hela lokalen förvandlas till ett eldhärjat hönshus... då tar man, som hyenorna, sina fynd och åker vidare...

de kommer i flock, men agerar individuellt av egenintresse,
 de lämnar ingenting efter sig där de svept fram!
det är ett sällsamt nöje att betrakta farserna: människa-apa-människa och människa-rovdjur-människa som alltid pågår parallellt och som utspelar sig varje gång man sticker in snoken en lördagsförmiddag!

vi älskar lördagar för att...

... man kan gå på loppis och göra roliga fynd om man är först på plats...

... man får hänga med sin bästis-pappa...

... och då blir det BUUUUSSSSS!!!!

idag har vilden på sig:
t-shirt från Zara
jeans från HM
bib från Parvel
strumpor från HM
(och ett glatt humör)

lite nice nyheter!

boken som jag rekommenderade er att läsa under sommaren kommer 23 september att ha premiär under samma namn - Niceville! det skall bli spännande att se om regissören Tate Taylor och DreamWorks studios har klarat av jobbet att göra boken rättvis.

Niceville eller The help som den egentligen heter...

för att se fler klipp och bilder från filmen, kan man besöka filmens hemsida: http://thehelpmovie.com/us/

fredag 19 augusti 2011

veckans wtf!

det kanske hade varit bättre att Aubrey O´day bett om att få dela upp betalningen i stället för operationen!
ångrade hon sig efter första bröstet.. eller försöker hon skapa en tredje arm?




undrar hur högt priset är på kirurgens huvud?


dagens vilde...

... lyckades sitta still ett helt kameraknäpp...


... sen tog myrorna överhand!


idag har vilden på sig:
vit body från Kappahl
byxor från å by Åhléns
ziptröja från å by Åhléns
scarf från Lollipop
strumpor från Parvel



torsdag 18 augusti 2011

Lollipop, lollipop, ohh lalilalilala - LOLLIPOP!

det kan hända att Göteborg är Sveriges andra stad, men när det handlar om att hitta saker som man är ensam om och som känns lite unika så reduceras plötsligt hemstaden till en riktig småstad.
när det handlar om BARN och kläder blir problemet ännu större på småorter och jag tycker verkligen det är skittråkigt att sätta på vilden exakt samma kläder som alla andra ungar, det suger att ha köpt ett nytt plagg och sedan upptäcka att åtta andra barn på lekplatsen har likadant med lite färgvariation...

när jag är ute på stan håller jag alltid ögonen öppna efter guldkorn, även om det inte är det jag i första hand har åkt dit för. om man som jag vill hitta lite annorlunda kläder och tillbehör till sitt barn, kan det definitivt vara mödan värt att tänka utanför boxen och ta sig bort från den centrala kärnan och in på smågator - det är där dom finns, guldkornen! in i gränder, nere i källare, längst in i hörnen, på bakgatan finns dem och inte bara i Göteborg utan i alla städer!

en sån där unik liten pärla hittade jag sist jag var ute, en butik... eller kanske hellre boutique som jag förälskade mig i, för härlig för att inte dela med sig av.
en halvtrappa ner på Kristinelundsgatan 2 ligger ett guldkorn gömt och även om de har en del tuffa prylar för pojkar, fick den mig omedelbar att drömma om en dotter. här finns verkligen ALLT en liten tjej kan tänkas behöva i diadem, hårspännen, hattar, väskor, halsband, scarfar, ja - listan kan göras hur lång som helst! det kanske på ett sätt är tur att jag inte har någon dotter för då hade jag väl sprungit ner dörrarna där...
jag gick runt en bra stund där inne för att ta in allt. själva affärsutrymmet är ganska litet, men jag upplevde det ändå inte trångt. i bland när jag går in i en del små butiker känner jag mig som en elefant och jag vill bara ut, men den här fick mig att tänka på... godis!


jag kan verkligen rekommendera att ramla förbi butiken - den är värd en omväg, men annars finns också webben, http://www.lollipop.nu/.

jag fann naturligtvis lite saker som passade vilden, coola melerade mössor som tyvärr inte fanns i hans storlek, en svart scarf med stjärnor som jag köpte och dödskallehängslen som jag NU inte fattar varför jag INTE köpte (en ursäkt för att komma tillbaka?!). sen är det ju så att även om inte JAG har en flicka så finns det andra som har så jag passade även på att inhandla en present (återkommer med bild EFTER tillställningen!)

vildens nya, tuffa scarf!

onsdag 17 augusti 2011

livet på en pinne!

vilden hade somnat på soffan i sin pappas famn, som också sov och i stället för att väcka dem valde jag att lyxfika själv med en skraplott - att det kan vara så skönt att bara få en liten stund för sig själv.

helt tyst, helt ensam...





skepp o´hoj, landkrabbor - simma lugnt!

det är lätt att gå här hemma och bli blind och har man som jag bara ett barn saknar man dessutom referensramar, men efter att jag varit på teorilektion inför babysimmet blev jag ordentligt påmind.

vilden har ända från start legat över sin kurva och vid typ tre månader hade han närapå sprängt den, han har hela tiden legat före i utvecklingen och velat stå sedan han i princip kom ut. nu låter jag som en tvättäkta skrytmorsa, men kan man hjälpa att man begåvats med ett a-barn - öhh, nej! men om utvecklingen fortsätter i den här takten har han sannolikt växt förbi min intelligensnivå vid ålder fem...

det blev väldigt tydligt när jag såg mig omkring i aulan där de övriga babysimsdeltagarna satt, det var säkert 20 andra barn där och när jag lyssnade på samtalen som pågick började jag förstå ungefär i vilken ålder de olika barnen var. vilden var större än nästan alla ettåringar, eller i alla fall längre och när jag tittade på de som var i samma ålder som låg som vårdpaket i föräldrarnas famnar visste jag direkt att vilden ALDRIG skulle ha något utbyte av dem, det kan verkligen vara ljusår mellan barn och barn i denna åldern. problemet för vilden är att han inte är lika tålig som de äldre barnen... och inte lika mentalt mogen trots att han önskar!

babysim blir nog en hit och det blir något roligt som vilden kan göra med sin pappa, för det är pappa som ska ta ansvar för det här - aldrig i mitt jävla liv att jag häller ner mig i en baddräkt och flyter ner i någon bassäng som en sjöko, de är utdöda och det är bra så!
vildens pappa tycker dock att det ska bli jätteroligt och ser fram emot det, enda anledningen till att jag fick gå på teori var för att han inte kunde. nu måste han bara ge sig ut och köpa ett par badbyxor eftersom de han har är vita?! och ner i bassängen är väl inga problem, men upp är en syn som vi kanske kan bespara de övriga badankorna!


vildens kurs heter KRABBAN - så himla gulligt!

tisdag 16 augusti 2011

tips från coachen!

som de flesta redan vet är Oreo´s helt galet gott och nu har jag hittat en variant som har tagit kexen till en ny nivå, nämligen CHOKLADDOPPADE OREO´S!!!!! WOOOOHOOOO!

den verkar än så länge bara finnas i mjölkchoklad, men med lite tur kommer kanske även mint- och mörk choklad hit med tiden. jag har inga problem att hålla till godo med denna så länge - den är diabolisk!

däremot rekommenderar jag definitivt inte denna varianten, den låter helt pervers! jag avskyr förvisso banan, men vissa saker hör inte ihop....



sjöbjörnen från äpplet

i söndags kom vildens mormor hem från USA och med sig i bagaget fanns en helt UNDERBAR present till vilden... eller två faktiskt!

jag vet inte riktigt vart den här dagen tog vägen, det verkar hända allt oftare nu för tiden. en bidragande orsak just idag kan vara att min stackars lille kille vaknade genomförkyld, det är andra gången han blir det och om han brås på mig kommer det fortsätta så två gånger årligen i resten av hans liv, men förhoppningsvis lär han sig vid någon punkt att snyta sig så snoret slipper rinna fritt som nu... det är brutalt vad maktlös man känner sig när ens barn är sjukt, även om det bara är en förkylning. jag försöker att underlätta så mycket jag kan , men han får panik när han inte får luft, panik när han försöker äta och panik när jag ska försöka ta bort floden av snor som rinner.... what to do?!

när vilden hade nått en punkt när allt var skit och inget jag gjorde var bra, dök mormor upp och allt blev lite roligare.


den första souveniren vilden fick var den här:

vilden kommer att bli en stenhård tuffing i denna och det värmde lite extra när det visade sig att merparten av pengarna från försäljningen går till polisens änkafond.

den andra saken var värdigt spännande:


 i denna låda från Build-a-bear hittade vi detta födelsebevis av en sjöman särskilt tillverkad till vilden...


den kom från ett affär där man kan skräddarsy en egen nallebjörn och vildens mormor hade själv valt ut exakt hur denna skulle vara. hon hade valt färg, kläder och skor, hon hade döpt honom och fiskat upp ett hjärta (ur en stor skål tror jag) som syddes in tillsammans med en adresslapp om sailor (som han heter) någon gång skulle komma på villovägar och sedan varit med när han stoppades och syddes ihop i den lilla verkstaden.

och här är han nu - Sailor the teddy!




jag blev verkligen såååå glad för vildens skull, vilken fantastisk present att ge sitt barnbarn - vilket minne!
TACK SNÄLLA MORMOR!

måndag 15 augusti 2011

dagens vilde...


... verkar ha gett spaghettiarmar en helt ny innebörd!

hala rackare!


hhhmmm, det är definitivt något fel på den här majskroken!


helt jävla sjukt!

det är tydligen inte bara överviktskilon som kommer med en graviditet, här ramlar åkommorna in som brev på posten!?

jag har äntligen släpat mig iväg till läkaren, jag insåg att det var nödvändigt när huden runt ögonen först förvandlades till ödlehud och sedan började fjälla av...
jag vet inte vad det är med mig och att komma mig iväg till il dottore när jag behöver, men det sitter låååångt inne, det kan ha och göra med att det kan sluta så här:



det visade sig att min mystiska ödlestatus sannolikt i grund och botten berodde på trötthet som lett till att jag gnuggat mig i ögonen - é voila!

för alla er observanta kan jag upplysningsvis säga att diclofenacen INTE är för ögonen utan för ytterligare en skavank!
visste ni att man genom en graviditet riskerar att hamna i någon form av reumatiskt tillstånd? det visste INTE jag och det var INTE något som nämndes på föräldrakursen - NOOOO! det kan jag adda till listan över skit jag klarar mig utan... men det kan tydligen gå tillbaka så nu ska jag käka piller i 14 dar. sen kanske jag är som ny!

jaaa, och utöver detta kan jag bara tillägga att jag har en golfboll i halsen!


...eller har jag fått oväntat besök...


...han kan fetglömma Gevalia!


söndag 14 augusti 2011

Vossatassar till vilden!

jag har funderat ett tag på att köpa en mysdress till vilden, något i stil med en one-piece, men nu har jag hittat detta märket som är helt underbart! det är ett nytt märke i Sverige som ska säljas på Barnens hus och XXL, ett norskt företag som gör massa roliga kläder för barn mellan 2 och 6 år.

jag tycker ibland det kan vara svårt att hitta kläder till pojkar som inte blir töntiga eller minigubbe, men detta var tufft.. och med alla coola hattar och mössor till blir det ännu bättre. jag älskar de starka färgdetaljerna och overallerna ser ju tokmysiga ut, det får vi kika närmare på...




tips från coachen!

vildens fötter har växt som ogräs och det var inte länge sedan jag fick bege mig ut för att införskaffa en laddning med nya strumpor eftersom hälarna satt mitt på foten på de han hade. jag hade världens jobb med att försöka hitta någorlunda tunna varianter UTAN de där förbannade halkskydden under, men det tog sin tid! jag tyckte det var fånigt att sälja sådana i storlek 16-18 - VILKEN UNGE GÅR VID 3 MÅNADERS ÅLDER???!!! ibland undrar jag hur vissa klädtillverkare är navlade?
jag var på jakt efter 19-20, men ansåg inte att vilden hade halkskyddsbehov så jag köpte en gäng utan. lite visste jag att vilden en vecka senare skulle börja sladda runt en gåstol...

i stället för att kasta ut alla strumpor och köpa sockiplaststuket har jag nu hittat en alternativ lösning, som dessutom kan bli ganska rolig om man är lite kreativ:


med den här färgen kan man ta vilken strumpa som helst och göra om till sina egna individuella halksockor!
det verkar hur lätt som helst, en flaska kostar runt en 50-lapp och det enda som sätter gränser är fantasin. det finns olika varianter av Touch Textile och det är viktigt att det blir Volume eftersom den sväller - du hittar dem på Panduro hobby.

här är lite inspiration från andra halksockstillverkare: