lördag 15 oktober 2011

tips från coachen!

när vilden nu börjar intressera sig för böcker så bara MÅÅÅÅSTE jag rekommendera några pekböcker han har som är helt oslagbara som förstaböcker!



dessa är skrivna (?) av Lars steiner och ges ut av Raben & Sjögren. de kostar runt en hundring och är riktigt fyndiga.

ett annat måste är också naturligtvis:

utsidan av boken är klädd i sammet, lyxigt va!


den ges ut av The Tiny Universe och är lite dyrare än de andra böckerna, ca 200 kronor, men har man ett finare barn så har man!

torsdag 13 oktober 2011

Sicko!

det känns som om det hela tiden är någon som är sjuk i vår familj, vi avlöser varandra.

vilden vaknade i morse med igenkloggad näsa och rinnande ögon - IGEN! jag tror inte han riktigt blivit bra sedan han var dålig sist. resultatet av detta har givetvis varit att han inte gått med på att bli nersatt EN sekund under dagen, då har ett brandlarm utlöst och tårar sprutat.

själv har jag också blivit dålig, varit hos läkaren och fått penicillin. känner mig helt körd och har 0 i motivation till någonting. försökte släpa mig in i duschen och höll på att aldrig komma ut igen, men inte blev jag mer klar i tankarna för det.

så i stället för att bara sitta och ordbajsa utan substans tänker jag nu ta min tillflykt till sängen i tidig timme och hoppas på att sömnen ska göra sitt.

Flamegirl needs her groove back!


jag tar av mig min hatt och säger - go´natt!

onsdag 12 oktober 2011

Fine dine!

i den här familjen äter vi inte på Mcdonalds, Burgr king eller någon annan hamburgerkedja (bortsett från Sibylla). vi slutade med det för flera år sedan och idag kan jag inte ens gå i på ett sådant ställe utan att vilja kräkas, det luktar så jäkla illa att jag inte kan fatta hur NÅGON skulle vilja proppa i sig den maten. alla är vi olika... och tur är väl det, det hade varit så tråkigt annars!

därmed inte sagt att vi inte äter hamburgare, det gör vi gärna och ofta, men vi har blivit mer och mer kräsna. jag har börjat inse att en burgare kan vara rena gourmetmaten, om den är vällagad.

under kvällen gjorde jag egna nötfärsburgare så blev tokgoda. det är en av förutsättningarna, att det är nötfärs,  för de ska inte hårdstekas till en kolbit - uäähh!
det är ett tips att införskaffa en hamburgerform som man kan pressa ihop köttet ordentligt, då håller de bättre när de tillagas och det ser proffsigare ut - man äter ju med ögat också.

rejäla 160-gramsburgare!
hälften av rätten är justa tillbehör och dessa två är definitivt ett måste:


och här är anledningen till att kedjorna förhoppningsvis är "gone for good!". 

cheddarost, bacon, rucola, dressingar och pommes gör det extra smaskigt.
jag hoppas verkligen detta är något jag kan lära vilden, känner inte för att börja med de besöken igen.

ännu ett TIPS till alla hemmakockar som blivit inspirerade att fixa själva:
för att inte få hamburgare över hela köket när barnen ska sätta i sig (eller du själv om du är en sölmaja) är det en god idé att stoppa burgaren i ett vanligt kaffefilter, som fungerar som världens bästa förvaringspapper. kaffefilter är även bra att använda när det är toastdags!


dagens vilde...

... in da hood!



TITTUT!!!

idag har vilden på sig:
luvtröja från Instant Fame
jeans från Detroit

tisdag 11 oktober 2011

JAAAAA!!!

jag lyfter på hatten och bugar för det svenska fotbollslandslaget som precis sett till att ta oss till EM 2012.



visst finns mirakel!


dagens roligaste!

såg den här lappen uppsatt på en anslagstavla i Sandsjöbacka naturreservat:

öhh ?!
ha, ha, hur roligt som helst! tänk att det kan vara så kul att ta en promenad...

dagens vilde...

... är nöjd över att ha fått komma tillbaka i sin vagn i stället för sulkyn, men man är lite trött idag!



idag har vilden på sig:
tröja från Kappahl
jeans från Seaside bear
mössa från Reflex
vantar från Ica Maxi

tips från coachen!

det har kommit en ny chipssmak till stan och igår var det premiärprovning. det är Estrella som fortsätter strävan efter att blanda sourcream med ALLT, men denna gång har det blivit riktigt bra - älskar den!!


supergoda, även för alla som inte är rödlöksfreak som denna familjen!

måndag 10 oktober 2011

dags att tänka om...

jag måste verkligen tänka om, jag kan inte sälja vagnen trots allt.

som vanligt regnar det i Götet och har så gjort tillräckligt för att alla elljusspår och skogsvägar ska ha förvandlats till gyttjebad.


 jag inser att det är HELT ohållbart att försöka köra runt vilden i en sulky med plasthjul hela vintern - vad fan tänkte jag?! jag kanske undermedvetet tror att jag är på mallis. i så fall borde jag kanske omedvetet sträva efter att bli brunare!
jag måste ha kvar den riktiga vagnen för att aktivt motverka ett Alive (på lokalnivå) med barnvagn.

jag är nykär!

får man säga att man är sjukt lycklig, jag är det! just nu är jag sjukt lycklig och har världens energiboost. det är en skön sinnesstämning och jag tänker njuta så länge det varar!

mammans trollerilåda 6

lektion 6: uppgradering
när vi nu har kommit så långt i vår kurs är det dags att du börjar sätta upp en viss lägstanivå på din omgivning, om du känner att kraven inte hörsammas kan det bli nödvändigt att vidta kraftiga åtgärder för att nå ditt mål! kom ihåg: du sätter standarden i ditt liv...


söndag 9 oktober 2011

så mycket bättre när vi är tillsammans!

vi spenderade gårdagen i Varberg hos far/morfar och vilden hade riktigt roligt. det var god mat och sällskap, men det blev också riktigt sent! 
vilden fick en mysig sovande groda, helt gjorde av ekologisk bomull, i present. den var så fin att det blir lite jobbigt för hans mamma att låta honom använda den, men man kan ju inte hindra honom från att använda allt han får och denna tyckte han om.


idag har allt varit som smörkola och gått väldigt långsamt, men det får det göra ibland. vi har haft en sån skön helg, om ändå varje helg kunde vara som denna - i den perfekta lunken!