lördag 3 september 2011

struktur i haveri..

tanken var att jag skulle spendera gårdagens kväll med att preppa inför turen till skåne idag, men det gick segt. slutade med att jag tittade på sverigematchen och fick sona för det till in på natten, hann inte med hälften av det jag BORDE ha fått gjort...

tar en tur ner till malmö i helgen för att fira lite fest, så idag var det fram med finpin (i express), lite luktagott och hattdebatt som slutade i valet och kvalet mellan två svarta snarlika i herrstuk a la Al Capone, kan som vanligt inte bestämma mig eftersom jag älskar alla mina hattar och inte vill särbehandla...
vilden behöver desperat också en svart hatt, men nu har han ingen så det får nog bli den blå jeanshatten IGEN (visst är det skönt att kunna kasta över sina ocd´n på sina barn!).

när jag äntligen var klar med att plocka ihop vildens saker, slå in presenter, koka nappar, hänga upp tvätten, plocka ihop mina egna saker, stryka skjortor etc, etc, var jag så jävla trött att jag inte orkade duscha. jag hade tänkt att verkligen allt skulle vara färdigt och att vi bara skulle kunna kasta oss i bilen efter att vilden fått sin frukost - i´m guessing not!
allt var i och för sig redan nerpackat i bilen och hunden är redan lämnad hos våra underbara vänner som alltid ger en hjälpande hand när det behövs (tack för att ni finns!), så one´s in a blue moon kanske det skulle lyckas! men vad händer... - vi försover oss! eller nej, VI försover oss inte, vildens pappa VÄCKER inte mig?! vad innebär det, är det på grund av mig vi är sena då? eller är det på grund av honom? det kan vara viktigt att klargöra inför framtida liknande situationer!


konstigt att man blir en tjockis..

... när man inte blir väckt i tid!

intog morgonkaffet ihop med en kexchoklad sittandes på duschgolvet med en rakhyvel för att försöka åtgärda de senaste två veckornas lättja. vilden har varit en mardröm i natt och i kombination med att jag inte var i säng förrän vid 01 så tyckte vildens pappa det var en god idé att ge mig sovmorgon?!
det hade varit helt otroligt snällt om det inte vore för att just i detta nu skulle vi egentligen ha suttit i en bil halvvägs till skåne...

fredag 2 september 2011

dagens vilde...

... känner sig lite svår och fundersam!


NÄÄÄÄÄ, bara skoja!!!!


idag har vilden på sig:
body från Polarn och Pyret
jeans från logg, HM


varje dag är ett äventyr...

mitt bokdilemma verkar tillfälligt ha löst sig tack vare den underbara mannen i mitt liv (den store...). igår kom han hem och hade köpt med sig en pocket!

gammal gunsfan som jag är blev jag riktigt glatt överraskad. om jag inte minns fel pratade syrran om den när vi var där, men det trodde jag aldrig att han kom ihåg... hmmm, han kanske lyssnar mer än jag ger honom cred för?!

visste ni att Slash morsa har hängt ihop med David Bowie, någon gång på 70-talet? hon var tydligen designer och umgicks med massa ikoner, så han hade ju att brås på...

vilden har nyfunnen kunskap, som hans mor hade klarat sig utan...

hhmm, här var ju rätt tråkigt...
...mamma, kolla vad jag kan...

...man drar så här... 
HA, HA, här lämnar du aldrig mig ensam igen!
 6 månader people, 6 månader... no rest for the wicked!



torsdag 1 september 2011

AAAHHHH, TITTA!!!!!

mitt underbara underbarn har börjat se sig om på egen hand!

hälsningar från en sjukt stolt vildemamma.


one down, two to go!

har jag sagt hur grym min tandläkare Carina är? jag var där idag.. IGEN! för att byta ut en av tre fyllningar, det börjar arta sig nu, men så är detta tredje besöket på tre veckor. varför ser alla tandläkarväntrum likadana ut? ständigt dessa vita väggar, furumöbler och sönderbläddrade blaskor! hos min tandläkare har de hottat upp väntrummet med en spgel och ett tidningsställ, men det kanske är för att det är privat (måste vara lite exklusivare då...). ja, ja, fyllningen blev bra och jag blev fattigare.


på väg till tandläkaren passerade jag ett gatukök, man måste älska människor med humor och omtanke:

vattenskål för en annan typ av "hot dog"

modegurun och modemongot!

det hade varit riktigt tragiskt att kalla mig fashionista, jag äger ungefär 10 plagg som sitter som de ska och jag tänker inte bege mig ut för att köpa fler i denna storleken. jag tänker ha dessa tills de ramlar av kroppen (vilket förhoppningsvis blir pga att jag går ner i vikt hellre än att de faller isär!) och därefter köpa snyggsmala kläder som jag VILL ha...

jag är dålig på det där med mode, det är för mycket trender som jag inte fattar och som jag definitivt inte fattar att andra hakar på?! är folk sådana j-a slavar under mode att de förlorar förmågan att tänka själva? ja, smaken är olika, men kom igen...

ett exempel som jag inte begriper är väsktrender. nu börjar det förvisso vända, men ett bra tag har det varit the shit att släpa runt på en handväska jämförbar med en hockeytrunk?! VAD har kvinnor med sig när de ska lämna sina hem som rättfärdigar det? inte ens vildens skötväska har den sizen som jag har sett en del dra omkring på! jag tycker inte det är snyggt och kommer aldrig tycka det heller, men jag tycker å andra sidan inte heller att Rachel Zoe är den fantastiska stilikon alla ständigt ska måla upp henne till (det händer väl)... jag tycker oftast hon påminner om en spyfluga bärandes på en tältsäng under armen:


var det Mary Poppins som också alltid släpade runt ett helt hem i sin väska?
jag använder ytterst sällan väska, jag använder jeans och i dem får jag plats med mitt plåtcase med kort och mobilen, vilket är vad jag behöver. vilden har sin skötväska.
jag använder jeans även när jag går ut, så jag behöver ingen väska då heller. jag sminkar mig hemma och betalar med kort, att sminket börjar dassa framåt natten spelar inte någon större roll för vid den tidpunkten har jag ändå supit mig snygg!
det är inte alltid jag har jeans av egen fri vilja, men jag kommer fortsätta ha det tills jag löst de tre gåtorna...
  • hur jag använder brun utan sol-produkter utan att det ser ut som om någon bajsat mig på benen.
  • hur jag använder en epilator utan att det dagen efter ser ut som om jag har fått en allergisk reaktion mot mig själv.
  • hur jag undkommer de 8 miljoner inåtväxande hårstråna om jag mot förmodan ändå skulle ge mig på dödssmärtan som vaxning innebär.
jag fattar inte riktigt hur tjejer som till exempel underbaraclara bär sig åt för att alltid kunna gå i kjol och klänning, jag läste någonstans att hon inte ens ÄGER ett par jeans?! 

bild lånad från underbaraclara´s blogg
fram tills gåtorna är lösta får jag fortsätta vara ett modemongo i jeans, men om det innebär att jag slipper tältsängen så kan jag nog leva med det. jag tar dock tacksamt emot alla typer av snyggabentips... fan, jag kan till och med inställa mig till en försöksstudie hos kemikalieinspektionen om det innebar benhårdöd!


det där lilla extra..

till skillnad från många andra så VET jag hur man sätter guldkant på tillvaron när det blir en stund över...

någon som har en scanner och extern hårddisk över?

onsdag 31 augusti 2011

em i Götet!

NÅGON har under gårdagen/morgonen fyllt hundens vattenskål till ytspänning. under tiden jag förbereder mat tar Geronimo-vilden sats från ena sidan av köket och springer i sin gåstol till andra sidan. han använder vattenskålen som alternativ airbag. vatten över hela gåstolen, honom och golv. vilden fråntas förtroende av gåstol och placeras i tripp-trapp. omedelbar kontring i form av kyckling/ris-puré över mig, laptop och golv.
har spenderat all ledig tid med att rengöra dator och försöka rädda gåstolens dj-panel som i stället för David Guetta nu låter mer som en full japan i en karaokebar... har tillkallat förstärkning.
 ok, jag tror japanen är död!



en helt vanlig eftermiddag alltså!





ge MIG mer stålar... och en bok!

jag har ingenting att läsa, jag får panik! det går i vågor, det där med läsandet och oftast börjar det med att jag har en massa böcker på lager som jag velat läsa eller så är det för att jag börjar känna mig lite småkorkad för att jag bara gått hemma. jag behöver läsa, man får ett bra språk av det och man får nya infallsvinklar på saker, alla behöver läsa! men vad? de böcker jag blivit rekommenderad har jag redan läst...

jag var desperat i går när jag skulle lägga mig. i bokhyllan fanns ingenting, slutligen stod jag med Plum Sykes "Bergdorfblondiner" i ena handen och Harper Lees "Dödssynden" i andra. det blev den sistnämnda trots att jag redan läst den, jag har en känsla av att Bergdorfblondiner inte kommer att tillföra mitt liv så mycket intellekt. ibland är det skönt med IQ krukväxt-böcker, men nu känner jag att jag kan behöva starta om hjärnan.

jag vill åka till pocketshop idag, men det går inte för vildens pappa har tagit bilen. han börjar på sitt nya jobb idag - med 5000 spänn i löneökning!! jag borde vara glad. jo, jag är jätteglad för hans skull och för min också så klart (ett stressmoment mindre), men jag blir ruskigt påmind om den fucked up genusskruvade fördelningen i lönefrågan. hade jag kommit till min chef på lönesamtal (vilket fan inte ens existerar inom statligt styrda instanser på gräsrotsnivå) och sagt - no less then 5000 pissetassar! så hade svaret varit (fast i snyggare förpackning):
- BAAAAAHHHHHAAAAAHHHHHAAAAAHHHHHAAAA.... pissetassar... PISS OFF!!! enligt POTTEN ska du ha... blablabla!
om det är något jag hatar så är det den där jäkla potten, varför kunde vi inte ha kvar tarifflöner... eller jag vet inte, men det här systemet suger!
ja, ja, här rullar cashen in till ett gemensamt hushåll, men det är ändå störigt...


jag kanske ska läsa en bok om karriärsval och konsekvenser... eller en om att det är bättre att ge än att få, skrev inte Bill Clinton en bok om det?! vet inte om han är rätt person att skriva den boken... han har väl fått en hel del... av miss Lewinsky i alla fall! ja, ja, man kan ju ge och få olika saker, antar jag.

någon som har läst en bra bok på sistone?


som ett brev på posten..

... kom dessa ubercoola dödskallehängslen från Lollipop, som jag tidigare nämnt, till vilden! den ultimata tuffing-accessoaren som naturligtvis åker på när det är festdags på lördag:

COOLA!!!

tisdag 30 augusti 2011

housecall...

har en date klockan 21, med en doktor! aaahhh, han är underbart...



den som söker finner...

var ute för att införskaffa lite kuvert och spenderade en underbar eftermiddag/kväll med vilden, han var på det där myshumöret som bara han kan vara och det var en fröjd att få vara bara vi två...

lyckades som genom ett mirakel hitta sockiplast som matchade den svarta scarfen vi köpt, flax!


ok, det kanske är lite tidigt att börja köpa stickade tröjor i augusti, men den var så fin och med strumpbyxor till kan han nog ha den väldigt snart om vädret fortsätter att bestå av monsunregn (iaf på västsidan!). köpte ett par skor/tofflor i mockasinstuk också, de verkade jättesköna. jag fattar inte varför det här med fotdon har blivit ett sådant problem?! jag tycker jag köper strumpor och liknande hela tiden, men ändå passar det inte riktigt, antingen krymper skiten eller så kommer vilden att få fötter som pråmar!




 förresten fick JAG en ganska cool grej av min mamma som hon köpte med sig till mig från Canada. för en jultokig människa som mig var detta en kul och annorlunda gadget att ha i mörkret - vita stearinljus, vars stearin rinner i olika färger! har ni sett det förut? det har inte jag, så det var uppskattat!


just nu dansar vi helst till den här:

... för jag blev så jäkla glad när jag såg att en av mina hemliga kärlekar var tillbaka i rutan för en ny säsong. en lite halvcrazy version av en grym låt framförd av en helcrazy man! hhmmm, hade jag inte levt med vildens pappa hade jag sannolikt levt med Dr House:


måndag 29 augusti 2011

Mammans trollerilåda 1

idag startar kursen  i vilket vildens mamma under veckorna framöver kommer förmedla kunskap du inte trodde du behövde, men som KAN vara helt avgörande och ger dig möjligheten att SJÄLV påverka hur andra, i synnerhet män, ser på dig! kursen är mycket enkel och varje moment demonstreras med medföljande video.

lektion 1: keeping up appearances!
idag ska vi prata om vikten av att skapa en illusion, att alltid visa sig från sin bästa sida. det är inte vad du har utan vad andra tror att du har som har betydelse..

som mamma är det inte alltid lätt att hitta tiden att träna, fokusera din träning till att hålla andan!


jag vill flasha...

världen hade varit en mycket bättre plats om alla var som jag... ja, inte i allting, men åtminstone i en sak -  alla borde ha en lista över saker t göra, som är fullt genomförbara, innan de dör!
i min hjärna finns en lista över saker som jag vill göra, över ganska banala, enkla saker som av någon tråkig skitanledning inte är tillåtet så fort man blir vuxen...

ofta tänker jag att man som barn hade väldigt mycket förbud, så var det väl för de flesta, det var "så får du inte göra" och "rör inte det" ständigt och jag vet att jag många gånger då tänkte - fy fan, när jag blir stor ska jag minsann göra si och så!
ok, så blev jag stor och skulle göra alla de där förbjudna sakerna, men då hade det hänt något... det kändes inte ok att säga till andra vuxna att det jag helst tittar på är Disney-filmer eller att slänga sig i snön på Kungsgatan för att göra en snöängel eller slita av sig till bara underkläder för att dansa runt i ett sommarregn stående i Poseidonfontänen! vad är det som har hänt, när blev jag vuxen med alla spärrar det innebär?
när blev jag så jävla tråkig?

jag vet att det finns fler som tänker som jag, ändå är det förvånansvärt lite folk i Göteborgs fontäner, de dyker i princip bara upp när Sverige har hamnat på medaljplats i någon form av idrottsgren, men de finns ändå...
jag har börjat lagra alla saker jag måste göra och staplat dem på hög, vid samlat mod och tillfällig sinnesförvirrig skall de börja betas av, här följer några:


  • jag ska någon gång gå in i en bar och skrika "JAG BJUDER" och sedan klättra ut genom ett toalettfönster. jag tror det kan vara lämpligt att välja en stad jag aldrig har för avsikt att besöka igen.
  • jag vill kasta en snöboll på en främling. jag håller tummarna att personen i fråga kastar en tillbaka så vi kan starta snöbollskrig och inte startar slagsmål!
  • jag vill köra bil, i minst 70 km/h, och handbromsa. gärna i sällskap av ett proffs (typ stuntman).
  • jag vill vara med i en jättestor Flashmob. det är coolt så det skriker och så underskattat, den som utvecklade detta var enligt mig ett geni!
jag kan inte komma ihåg telefonnummer eller födelsedagar, men de sociala koderna är fan nästan omöjliga att glömma..


Flashmobs kommer verkligen i olika former, men de är alltid lika befriande!

Underbart!


vart går gränsen för vad man får göra? vad skulle du göra om du fick släppa spärrarna för en stund?

söndag 28 augusti 2011

dagens vilde...

... har varit på sin första simlektion med pappa, det var så varmt i vattnet att kameralinsen immade igen - 34 grader!





finns det något som värmer en mamma mer än när ens barn är lyckligt... 
som vi misstänkte älskade vilden varje stund i vattnet och kunde inte få nog, badet tog slut alldeles för fort! 

Kapten krok!

om det finns ungar som är det MINSTA lik vilden, så vet jag vem århundradets doldisbiljardär är...


just det, ägaren till Laatupuakaris majskroksfabrik borde ligga bra till. vad är det med de där jäkla majskrokarna, vilden är helt besatt och skulle kunna äta dem tills han kräks om han fick! jag fattar inte det? har ni smakat på dem? de ser ut som packmaterialet från en flyttfirma och smakar cellulosa (om något alls)...

det börjar med en...
...men tilltar snabbt...
... för att slutligen övergå i fullständig massaker!
 idén är egentligen genial, de kan ju inte kosta speciellt mycket att tillverka, men en påse kostar ändå typ 25-30 spänn?! undrar om det går lika bra med frigolit... jag kan ju spraya dem gula, dem lär redan ha samma smak, och sen kränga dem till fyndpris utanför öppna förskolan!