lördag 18 juni 2011

vi älskar lördagar för att...

...man kan läsa tidningen i lugn och ro...


...och ta sig en tupplur ibland...


...och hälsa på sin gudmor -moster Annika!

det här smakade ju sådär...

no, i want no potatoes....


jag har skjutit mig själv i foten!

oavsett om man beslutat sig för att bara steka färdig, fryst pyttipanna till middag blir resultatet alltid ett berg med disk som ska bestigas...när jag igår natt stod med det i förhoppningen att kanske,kanske kunna komma upp till ett hyfsat rent hem började jag fundera -vilka är människorna med de vita hemmen?

när jag växte upp var det vissa som redan från början visste exakt vad de ville, fair play, men jag var inte en av dem -jag ville göra allt! med tiden ledde det  behovet av yttre lugn för att kompensera det inre kaoset till en kärlek för vita hem, ni vet de där med vita soffor, rena ytor och voliégardiner som blåser i vinden från en öppen altandörr... dom finns, jag har sett dem -dock inte hos mig eller någon jag känner!
i mitt hem är det bara kylskåpet som är vitt, ja, toapappret också..och man hade ju kunnat tänka sig att skaffa fler vita saker, men jag skaffade en man istället -med smutsfilter och praktiskt tänkande som säger att vitt INTE är hemtrevligt. jag skaffade en 50-kilos hund, svart, som är en tecknad film -han kommer in, ställer sig mitt i vardagsrummet och POFF, släpper ett moln av hår!? inte dom här löjliga långa hundhåren, nej,nej, vi snackar korta sylar som går rakt in i fötterna och sen måste avlägsnas kirurgiskt.. sen väljer jag att skaffa barn, så den nya soffan som av PRAKTISKA skäl är införskaffad i mörkgrått blir nerspydd och den nya sängen nerpinkad! det är bara att konstatera att man skjutit sig själv i foten vad gäller allt som är vitt, men å andra sidan har jag fått lära mig vad gränslös kärlek är för något. så fram tills jag blivit perverst rik så jag kan ha folk som städar åt mig, får jag nöja mig med att drömma!

 det bor en Alexis djupt inom mig.. lösningen på vitt heter pengar!





 

fredag 17 juni 2011

så här mycket älskar mammor sina bäbisar...

brutna löften...

jag har ingen karaktär...jag står för det...jag pallar inte..

jag måste ha fett och socker...NNNUUU!

...desperatbaka chokladkaka...



frågor på det?

påsarna har fått påsar

hjärnstatus på den vilde bäbisens föräldrar!


av någon anledning som vi ännu inte kommit fram till så har vilde bäbisen de senaste två nätterna vaknat varannan timme med övernaturliga primalvrål och varit tokhungrig?? jag har ingen aning om varför (det kanske jag hade haft om jag hade valt att läsa lite föräldraböcker!), men needless to say att uppvaknandet var ungefär lika harmoniskt som att bli spetsad av en eldgaffel! när han vaknade för femtielfte gången i natt var jag så trött att jag funderade på att kräkas... när han åt gick det inte längre, det där monotona ljudet var rena snoozefesten, jag somnade! när jag vaknade hade han också somnat -på flaskan, med hela ansiktet fullt av mat... det som inte hamnat på honom hade hamnat i sängen, Aaahhh, naturligtvis!!!
har ni någon gång haft känslan av att någon stirrar på er? 99% av gångerna jag vaknar med den känslan ligger vilde bäbisen och tokstirrar in i mina ögon med ett stort leende. ibland funderar jag på om dom är programmerade att veta när det är hög tid att dra på ett leende?! för när han gjort det spelar det ingen roll att han väckt mig  52000 gånger, att man har iq som en krukväxt fram till 13-14 tiden på dan eller att påsarna under ögonen har fått egna påsar!

torsdag 16 juni 2011

dagens vilde...

...säger att varje baddag med ankan är en bra dag!

vilde bäbisen säger också att det är dax att skaffa ny badbalja eftersom benen hänger på utsidan numera...


till hösten ska jag förresten få börja på babysim, krabban, och då har jag en hel pool att plaska i!

jag har ruttnat på att städa!

jag är så j-a trött på att någon kommer in i vårt hem varje natt och skjuter in skräp med bazooka, som nån förbaskad confettibomb!!!
jag behöver en grampy, vart hittar jag honom??

bring out the gimp!

jag tillhör någon form av mellangeneration, pre- och post internet...eller dator överhuvudtaget! när jag gick i skolan hade vi maskinskrivning(och ja, den var elektrisk!), och först på gymnasiet började vi ha datakunskap -något jag snabbt konstaterade att jag ALDRIG kommer ha användning av(ett stående inslag beträffande inställning till skolämnen). när det gick upp för mig att detta tydligen var ett fenomen som var här för att stanna var det försent -jag hade utvecklats till en teknofob. idag är jag helt oförmögen att ta in information som handlar om datorer och internet, det limmar sig helt enkelt inte fast, jag kan stå och stirra på skärmen när någon visar mig något, men lik förbannat inte fatta!
men,men, envis som man är vill man ju reda sig själv... så jag bestämde mig för att göra en flaschig header(this is a fackword) och satte igång att klippa ut i ett paintprogram som jag hittade. när min syster senare dyker upp tittar hon på mig som att jag hade tre huvuden. -va, det kan du inte använda! tydligen hade detta programmet uppkommit ungefär samtidigt som människan började gå upprätt. -nej,nej, du måste ha Gimp!
ok, här uppstår då ett LITET problem... för det första ska detta program laddas ner från internet och av erfarenhet måste jag då kalla in det här:


för att undvika det här:


och för det andra: är det någon mer än jag som automatiskt tänker det här när någon säger Gimp?!


 
det finns olika typer av Gimp.

...det blev ingen flaschig header...

onsdag 15 juni 2011

dagens vilde


den vilde bäbisen vill visa vad vi köpte för hans barnvagnspengar :

tack till hela skånska familjen!

tisdag 14 juni 2011

risken för slagsmål avvärjd!

idag har vi utökat tekniken på vår adress, jag har skaffar en ny dator, yey, så nu kan jimmy tagga ner och få igen den gamle...


en rosa mini-pc, i löve...

...med en matchande väska!

just nu är det många som ringer...paus...

..du har plats 82´427 i kön..paus..din beräknade väntetid är..paus..14 dagar och 23 minuter..paus..tack för att du väntar. -HHOOWHAT!!! VA I HELV...@#=/* AAAHHHH...klick!
sen jag fick barn har jag snällt fått sålla mig till skaran som har fått den tveksamma nöjet att korsa min väg med den fantastiska myndigheten - försäkringskassan! jag hade önskat att man som blivande förälder, förslagsvis redan på mvc, kunde få någon form av manual, typ försäkringskassan for dummies, SOM DOM INTE SKRIVIT SJÄLVA!!! jag fattar inte...en instans som har så krångligt pappersverk att de inte ens klarar att lösa det själva??!!
i dag var det dags att ansöka om fler föräldradagar och eftersom min irritationströskel och vilde bäbisen inte klarar oändlig telefonkö skulle jag göra det via internet, idiot-internet... det var problem med allt - ladda ner dessa drivrutiner, anslut denna kabeln, tryck på denna knappen! nerladdat, anslutet, tryckt. anslutningsproblem - skiiiiit! gå till en bankomat för att aktivera din e-legitimation. HHOOWHAT!!! kort aktiverat. kabel ej ansluten. kabel ansluten! kabel ej ansluten. kabel till digitalkameran ansluten i desperation! hej och välkommen till dina sidor, du kan nu göra din ansökan. ????

idag skrattade vilde bäbisen högt för första gången! god damn, livet är skönt...

måndag 13 juni 2011

dagens vilde

har bytt från liggdel till sittdel eftersom vilden växer så det knakar!

till er som fortfarande inte tror att frossa är en dödssynd...

...kan jag rekommendera följande till vaniljglass:


som en sugerpunch rakt i planeten!!

min kropp är en container...

...där jag i år har öst ner skit! jag hatar verkligen att laga mat, egentligen skulle jag hellre käka fimpar än att behöva stå vid spisen varje dag! tidigare löste jag detta problem genom att äta på restaurang, köra microfrysmat, bjuda bort mig själv eller i yttersta nödfall koka makaroner med färdiga köttbullar...eller så åt jag chips!
när jag blev sambo var jag tvungen att hitta en annan lösning eftersom han inte var lika het på idén med chipsmiddagen - det blev han som fick laga mat med motiveringen att han var emot konceptet som redan fanns och ALLTID hade fungerat! som gravid gjorde jag en helomvändning och blev sundare än gunde svan och av någon naiv anledning trodde vi båda att det skulle hålla i sig....sen kom vilde bäbisen!
i dag ser min mathållning ut på följande sätt:
frukost: kaffe med kaffe och kaffe.
lunch: kaffe med chips, glass, kakor eller bullar.
eftermiddagskaffe måste man ha, med bullar helst, i brist på det - chips eller godis.
middag: det som jimmy har lagat.
kvällsmat: äter jag inte, men godis äter jag.
eftersom jag alltid haft bättre förbränning än doktor manhattan så har detta aldrig varit ett problem - så är inte fallet idag! nu påminner förbränningen mer om skräphögens i fragglarna (för er som minns dom).
vi har nu tagit ett kraftfullt beslut på denna adressen, no more skit på vardagar! vi ska bara käka godda på lördagar så jag får väl snällt bli vuxen och börja bre smörgåsar - hhhmm, jag undrar om min kära man fattar att det även gäller glass!

söndag 12 juni 2011

när kärlek får en helt ny innebörd!

fick en låt spelad för mig med Chris Medina som han tillägnat sin blivande fru. de var förlovade och skulle gifta sig, när hon råkade ut för en olycka som gav henne en hjärnskada, sången är hans kärleksförklaring och löfte att aldrig lämna henne. så vackert att det värker i hjärtat...

det finns alldeles för många företag...

...som spinner på en nybliven mammas sjuka nojor! så fort man får barn är det som att all logik gör fritt fall och landar i hälarna!? man intalar sig själv, ivrigt uppbackad av allsköns alla möjliga företag, att man MÅSTE införskaffa diverse produkter - för man vill ju inte vara en DÅLIG förälder och SKITA i sitt barn! hhmm,eller hur!
jag har försökt låta bli att falla i förstabarnet-fällan, eller snarare har bankkortet slagit så många frivolter i fickan att det numera ligger helt utslaget så jag har inte haft något val!! man kan ju undra av vilken anledning mitt barn helt sonika skulle rulla runt och dö utan förvarning utan alla hi-techprylar om inte tidigare generationer gjort det??jag är hyfsat övertygad om att jag kan hålla vilde bäbisen vid liv utan alla prylar, men vissa av dem gör livet så mycket roligare att leva - som den här!


sen denna kom in i vårt hem kan jag skratta mig hela vägen ut till soffan och ändå ha full koll på vilde bäbisen!

måtte djävulen ta de två m:en...

sol, bränna, grilla, ljumma kvällar! sommaren kan väcka hoppet hos den mest inbitna pessimist  och nu är den här - för att stanna kan man hoppas! varje år drabbas jag av samma sak när solen tittar fram, den där känslan av att vilja känna sig snygg!? man kuskar iväg och införskaffar nagellack, fotfilar, bodyscrubb och hårborttagningsprodukter för att i spänd förväntan vänta på det här resultatet:
när man sen står där framför spegeln undrar man av vilken anledning spegelbilden har graviditetskilon, Mallorca-akne och sönderklösta myggbett över hela kroppen? och av vilken anledning den där vrålsnygga bikinin från i fjol spricker i sömmarna i lårhöjd? jag är övertygad om att varje svensk föds med en nedärvd gen som får oss att glömma myggen stora som fritidsplan som magiskt saboterar nattsömnen eller mallorca-aknen som ingen bränna i världen kan dölja! detta är saker som är konstanta och återkommer år efter år, men jag väljer ändå att förbanna det jag kan - så måtte djävulen ta de två m:en!!!