fredag 21 oktober 2011

en stackars liten vovve...

wow, dagen började inte direkt önskvärt!

Bary var dålig redan i går kväll, men idag tog det sig till nya höjder. jag fattade inte riktigt att han var dålig förrän det var kris och jag fick slänga på vilden kläder och ta mig ut, vildens pappa ringde mitt uppe i paniken för att informera om att han var sjuk - JAG VET!!!

stackars lille Bary har haft bajarréea 12 gånger i dag, men ville helst ändå smaka på fikan när vi hade vänner över - han fick avslag på den begäran.

positivt med det hela var i alla fall att vi kom ut tidigt och när klockan var 10:15 befann vi oss på backaplan för att köpa regnskydd. jag fick ta med mig bary när vi var iväg och efter att även ordnat julklappen och sett polisen rensa upp bland ett gäng alkisar redan klockan 11 OCH fått en gliring slängd i ansiktet om dyra inköp av en kärring i mysbyxor i patrasksällskap som jag inte ens orkade gå i diskussion med, så åkte vi vidare till mamma/mormor för lite frukost.

paketet jag väntat på hela veckan från Bokus låg äntligen i postfacket när vi kom hem och innehållet var till och med finare än väntat, det kändes värt att vänta på.
nu är verkligen ALLA vildens julklappar klara och det enda jag har kvar att göra beträffande honom är att köpa nya julaftonskläder. jag har alltid köpt nya kläder till mig själv och det kommer jag att göra även i år, det är klart vilden också ska vara högtidsklädd. julafton brukar vara en av de få dagar när det fungerar att lura på vildens pappa skjorta och slips också. det brukar hjälpa att tomten, helt oväntat, brukar komma med en ny slips i julstrumpan!

jag har kört fast lite med julkorten...

torsdag 20 oktober 2011

dagens vilde...

... bakade en kaka till pappans fredagsfika, han börjar bli en hejare på det där och sen är det ju SÅÅÅ spännande med elvispen!

baka, baka liten kaka...
vispa den, vispa den..
wow, bäst att vispa lite till..
vips in i ugnen..
TAAADAAA!!!!
pappa kommer bli så nöjd i morgon på fikarasten.
förresten passade vilden på att ta sig några danssteg idag. han tyckte det var jätteroligt - så länge ingen tittade! då slutade han dansa och hittade på annat, jag ska smyga på honom någon gång så jag verkligen kan  visa att han dansar på riktigt...

mitt uppe i sin dans..
uppenbar scenskräck!
idag har vilden på sig:
body från HM
jeans från Timberland
ziptröja från Esprit
enfärgad scarf från Pippi
mönstrad scarf från Parvel
mössa från Reflex
halkstrumpor från Lindex


problem löst..

nu har jag sålt liggdelen till vagnen och fick vad jag ville ha. när jag beslutade att vi skulle behålla vagnen hade jag först tänkt att slänga upp liggdelen på vinden, i väntan på jag vet inte vad...
men så kom jag ihåg att jag fått ett mail från en tjej som var intresserad av enbart den och inte resten, nu är den hennes.
det som inte var lika bra var att regnskyddet som jag använt egentligen varit till liggdelen så nu har jag inte det längre vilket innebär att jag i morgon förmiddag måste åka och köpa regnskydd till sittdelen, för sannolikheten att det inte regnar i Göteborg är ungefär lika stor som att jag vaknar upp i morgon med ett inbyggt paraply utfällbart från hjärnan!

jag ska passa på att köpa den sista julklappen till vilden också, jag ringde till affären idag och kollade så det fanns inne och eftersom det bara fanns två kvar tänker jag skynda mig och fixa det NU, annars står man bara där sen och grämer sig för att man väntade...
har beställt lite julklappar också som borde komma i morgon, men för alla er som får stresspåslag nu kan jag informativt tala om att det är en bit kvar till mål. jag har dock börjat boka in massa roliga aktiviteter i december så jag kommer inte ha tid med sånt här då, då ska jag ju njuta - bättre att ha en högre växel nu!

jag blev lite sugen på att höstdekorera lite och tog en promenad till blomsterhandlarn för att införskaffa bästa rekvisitan:

bukett i hallen...

... och denna på ytterdörren!

onsdag 19 oktober 2011

dagens vilde...

... har varit på öppna förskolan idag och äntligen fått gjort sina avtryck i lera med favorit-Bodil. under veckan ska de fyllas med gips och när det väl torkat blir det inramning och en hedersplats!






det var roligt och spännande, visst blev det tjusigt!!

man kan ha väldigt roligt när man lagar mat med pappa också, i alla fall när man egentligen är en pirat:



idag har vilden på sig:
body från logg HM
byxor från HM
scarf från Mexx
mysdress från Lindex

tisdag 18 oktober 2011

tips från coachen!

det har kommit en riktigt smart grej för alla handväskägare eller för alla med en bakficka över - Excess!

Excess är ett helt nytt format på pocketböcker som lanseras av Pocketförlaget och som inte tar upp hela handväskan. än så länge har det bara kommit en handfull titlar, men det släpps nya varje månad. så här skriver Pocketförlaget:

En stor nyhet i litet format

excess® är ett nytt kvalitetsformat som kombinerar lätthet, varaktighet och bekvämlighet. Den kompakta formen och revolutionära layouten gör det möjligt att publicera en komplett bok med en minimal volym och utmärkt läsbarhet.
Det nya bokformatet är unikt och kommer ursprungligen från Holland. Kombinationen av bokens storlek på endast 8x12 centimeter och det tunna, exklusiva pappret bidrar till att enbart en hand krävs för att greppa boken samt vända blad. excess är tillverkad enligt gammal boktradition med trådbunden rygg och har därför betydligt längre livslängd än exempelvis en pocketbok.

i stället för att läsa boken på traditionellt sätt, 
läser man Excess på tvären!

måndag 17 oktober 2011

jag har en groda i sovrummet!

igår avancerade vilden och är ingen landkrabba längre!


japp, han har tagit sitt första simmärke "krabban" och har börjat sin nya kurs "grodan", så gulligt att man smälter! jag får försöka hitta en sån där tavla som man kan sätta upp alla märken på, för vi får väl hoppas att detta är det första av många märken...

vart hittar man en sådan här?

jag har förresten bestämt ungefär 70% av årets julklappar, det satt jag med i förmiddags. som jag sagt tidigare måste jag ha alla julklappar färdiga innan december, dels för att jag vill ägna julmånaden åt att njuta av årets mest magiska tid och dels för att jag har torgskräck. 
under normala omständigheter brukar jag kunna hålla fobin i schack, men under julhandeln går det inte så varför utsätta sig om man bara mår skit av det...

nu är det bara att börja införskaffa så allt inte behöver komma på en och samma månad!


söndag 16 oktober 2011

dagens vilde...

... hade riktigt roligt på uppvisningen idag och klarade galant att vara med på HELA familjemässan med de andra barnen!




häxbrygd?!

nu på morgonen har jag och vildens pappa suttit och letat efter glöggrecept. vi hade tänkt att försöka ge oss på att göra egen glögg i år och det är verkligen i sjunde timmen så vi måste komma igång.
vildens pappa hade tydligen blivit tipsad av sin arbetskamrat om ett recept som ska vara bra, ibland är det bra att jobba med människor som är äldre än man själv är, de sitter på info som ens polare inte gör.

tydligen ska glöggen stå på jäsning i MINST 3 veckor, men helst det dubbla så det börjar bli brått. jag har aldrig prövat detta, men eftersom det bara ska stå utan att röras så är det ju inget man behöver passa och då kan det vara roligt. det kan ju inte bli mer än skitäckligt!

jag har hittat flaskor på IKEA för 19 kronor styck som går att återanvända, men jag behöver nog införskaffa fler, det är lika bra att göra en ordentlig laddning på en gång!

nu ska jag och vilden på rytmikuppvisning i kyrkan och måste göra oss i ordning. vildens pappa ska följa med och ta kort, så kanske ni får se lite senare...