lördag 2 juli 2011

varning - lamorna kan spotta!

igår besökte vilden och jag en plats som lyder under helt andra regler än övriga samhället, innanför de dörrarna kliver man in i en annan värld... lite som ett minimonaco goes mellanmjölk. till denna plats har familjer vallfärdats i generationer på helger och alla andra lediga dagar och är väl en plats som definitivt ska undvikas med alla medel runt det som styr hela den svenska existensen -löningen!

stannar man upp ett slag och ser sig omkring uppenbarar sig snart en förklaring till kaoset som omger en -man är på ett zoo! tror ni mig inte...

redan på parkeringen kan både hyenor och leoparder påträffas. eftersom parkeringen ALLTID är full i området närmast dörrarna samlas hyenorna i flock och dreglar över alla som går förbi -ska du åka, ska du åka?? medan leoparderna är dem du inte ser, som smyger sig på och från ingenstans hoppar fram och snor den lediga platsen MITT framför ögonen på dig!
precis innanför dörrarna har vi apburen, där slängs alla aporna från 3 och uppåt in för att klättrar högt och lågt till allmän beskådning i x antal timmar eftersom apmamman inte både kan se efter dem plus en sengångare som OCKSÅ finns att se här.
i övrigt är det inte ovanligt att stöta på papegojor som tjatar på sengångare på köksavdelningen, elefanten bland porslinet, åsnan på tagsjälv-lagret, grisen i restaurangen, skatan i kassan och spottkobran på reklamationen, listan fortsätter... var uppmärksam på att dessa zoo fungerar på samma sätt som Kolmården  och att djuren rör sig fritt över hela området, att djurskötarna ingriper endast i yttersta nödfall och att all utfodring sker av personal på plan 2.

dessa zoo finns nu på 313 platser i 38 länder, ERT närmsta zoo hittar ni lättast på www.ikea.se


told u!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar